Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Frankrike
Frankrike

Skidresor till Frankrike

Skidresor till Frankrike - utforska stora skidområden

När du åker på skidsemester i Frankrike får du uppleva stora skidområden med hundratals kilometer sammanhängande skidåkning. Många av områdena är typiskt belägna på hög höjd, vilket innebär bra snöförhållanden och en lång skidsäsong. Ett bra exempel på detta är skidområdet Les Trois Vallées, där du hittar Europas högst belägna skidort Val Thorens som ligger på 2 350 meters höjd, med den imponerande toppen Cime Caron på 3 230 meters höjd.

Franska skidresor erbjuder också glaciärskidåkning. Både skidområdet Les Deux Alpes och Tignes har en glaciär att tacka för sin snösäkerhet, vilket gör områdena otroligt populära bland skidentusiaster. Detta innebär också att skidsäsongen i Frankrike sträcker sig från slutet av november till maj! Du kan alltså boka din skidresa till Frankrike när du vill under säsongen!

De sammanhängande skidområdena erbjuder hundratals kilometer pister som passar både nybörjare och erfarna skidåkare. Med mer än 600 kilometer pister kan Les Trois Vallées och Les Portes du Soleil stoltsera med titeln som världens största sammanhängande skidområden. Med backar i olika svårighetsgrader och mysiga byar är det barnvänliga skidområdet Les Portes du Soleil särskilt lämpligt för en skidresa med familjen. Val Thorens-området är också en skiddestination för alla, oavsett nivå. Faktum är att området har röstats fram till världens bästa skidort flera gånger!

Upplev afterski i Frankrike

Även om vissa anser att afterski ska upplevas i Österrike så erbjuder de flesta franska skidområden på minst lika livlig afterski - både under dagtid och sent på kvällen. Bland annat finns afterski-konceptet La Folie Douce på flera av de mest populära skidorterna; Val Thorens, Val d'Isere, Avoriaz, Alpe d'Huez och Les Arcs, som erbjuder allt från kall fatöl, bubblande champagne och cabernet i bästa franska stil med dans, livemusik och DJ:s.

På flera franska destinationer hittar du också flera svenska afterski-barer där lokala och internationella artister underhåller under högsäsongen. Så du behöver inte missa afterski när du åker på skidsemester till Frankrike! Letar du efter en skidsemester med bra afterski-möjligheter?
Vill du göra något annat än att åka skidor en dag? I Frankrike kan du välja mellan ett brett utbud av andra aktiviteter. Varför inte prova på skärmflygning, skridskoåkning, bowling, kälkåkning eller hundspann?

Boende på skidorter i Frankrike

Hos Sunweb hittar du ett brett utbud av boende för din skidsemester i Frankrike, oavsett om du föredrar all-inclusive hotell, mysiga lägenheter eller stora chalets med plats för hela familjen. Observera att det är ett lagkrav att minst en person per rum är över 18 år. I Frankrike varierar standarden på lägenheterna kraftigt. Du kan hitta allt från små, prisvärda franska studios till påkostade lyxhotell.

Om du är en gourmand behöver du inte leta länge för att hitta den klassiska franska bistron eller ostfondue, alltid med ingredienser av högsta kvalitet. De är stolta över att upprätthålla gastronomiska traditioner, vilket verkligen bidrar till en berikad skidupplevelse i franska Alperna.

Du kan använda olika transportmedel när du åker på skidsemester i Frankrike. Många skidsemesterentusiaster väljer dock fortfarande att köra själv. Det är ofta ett flexibelt alternativ eftersom du kan bestämma din ankomsttid och när du återvänder hem. När du reser till Frankrike med bil är det bra att veta att det i vissa städer är ett lagkrav att ha en miljödekal. Det är alltid en bra idé att kontrollera parkeringsvillkoren på din destination innan du anländer.

Om du vill ta dig dit snabbare är flyg också ett utmärkt alternativ. Här kan du ta dig direkt till Genèves flygplats på ca 3 timmar. Transfertiden till de franska skidorterna är mellan 2-3 timmar. Kom ihåg att du kan boka både transfer och hyrbil direkt hos Sunweb.

Vill du veta mer om skidsemester i Frankrike? Upptäck de bästa och vackraste skidorterna i Frankrike.