1. Hem
  2. Skidresor
  3. Frankrike
Frankrike

Resor till Frankrike

Skidresor till Frankrike

Frankrike är känt för sina vackra och höga skidområden i sydöst. Snösäkerheten i de franska Alperna är väldigt hög, vilket även gör att skidsäsongen är extra lång på många av de Franska skidorterna. Skidresor till de franska alperna är att skidområdena är stora och sammanhängande vilket gör att du aldrig behöver åka en och samma pist flera gånger.

De stora skidsystemen har ofta ett stort urval av pister som passar både nybörjare och avancerade skidåkare, vilket gör skidresor till franska Alperna det perfekta valet för grupper på varierande nivåer. Efter en dag i skidbacken är det afterski på de flesta barer/restauranger. Här kan man lyssna på bra musik, dansa pjäxdans och ta något gott att dricka. Många franska skidorter ligger högt uppe i pisterna och är speciellt byggda för skidturismen med relativt få permanenta invånare. Skidorterna i Frankrike är framförallt omtyckta på grund av den stora snösäkerheten och de stora skidområdena. Från boendet har ofta en vacker utsikt över alperna och kan dessutom åka skidor hela vägen fram till hotellet eller lägenheten.

Skidåkning i Frankrike – Europas högsta skidåkning

I Frankrike finns några av Europas högsta berg, så din skidsemester i Frankrike ger dig möjlighet att välja mellan en mängd skidområden som är både högt belägna och har ett stort utbud av välskötta pister. I de franska Alperna hittar du bland annat Val Thorens i Les Trois Vallées som är Europas högst belägna skidort och Morzine i Portes du Soleil med sin unika traditionella charm. För de mer avancerade åkarna kan Tignes i området L'Espace Killy varmt rekommenderas, som också har ryktet om sig att vara en av de bästa skiddestinationerna i världen och har varit värd för flertalet världskupp tävlingar genom åren. Oavsett om du är en barnfamilj, kompisgäng eller ett par, har de franska Alperna något för dig. Skidresor till Frankrike är inte bara synonymt med bra skidåkning utan också fantastisk och varierad aferski kultur. I de franska Alperna kan du uppleva allt ifrån traditionella mysiga pubar där du kan njuta av ett gott franskt vin till klubbar som har öppet till långt in på småtimmarna. Särskillt bra afterski bjuder Val Thorens på och ett måste om du är ute efter härlig afterski stämning, är La Folie Douche.

Skidresor till Frankrike med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av flyg, buss och kör själv-resor till Frankrike. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig i Frankrike. Semesterbostäderna består främst av hotell och chalet, men vi har också ett stort utbud av lägenheter och stugor. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb ingår alltid liftkort i priset.

Observera!

Enligt fransk lag måste minst 1 person rum/lägnehet vara 18 år eller äldre. Detta gäller alla boenden i Frankrike

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1 meter
Munskydd
Ja
Från 11 års ålder är det obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafik och flygtrafik. Även i alla offentliga stängda byggnader och områden, till exempel statliga byggnader, sjukhus, butiker, restauranger och hotell. Skidliftar, dragliftar, skidskolor, skidbussar (även på plattformen), hissstationer, skiduthyrningsaffärer och andra stängda delar av skidområdet. Även när du står i kö (ute och inne). I följande avdelningar är det obligatoriskt att bära munskydd på gatan för alla 11 år eller äldre: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) och Savoie (73) .
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Nej
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Nej
Hälsodeklaration
Ja
Alla resenärer måste fylla i och ta med certifikatet som motsvarar deras situation: För exceptionella internationella resor från utlandet till Frankrike och för en avvikande resa till vissa utländska samhällen
Karantän
Nej
Antal personer som får samlas utomhus
Ej tillåtet
Dela boende med andra
Nej
Rekommenderas att bära munskydd när man är i sällskap med andra
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Ja
Utegångsförbud från 18:00 till 06:00
Pister
Stängt
Skidliftar
Stängt
Skiduthyrning
Nej
Skidlektioner
Nej
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Munskydd är obligatoriskt från 11 år, endast för viktiga resor. Att resa mellan de franska regionerna är inte längre tillåtet från måndag 02.11.2020
Restauranger
Delvis
Endast takeway och roomservice (hotell)
Barer/Afterski
Stängt
Klubbar/nattliv
Stängt
Event (inomhus och utomhus)
Ej tillåtet
Biografer och teater öppnas är dock öppna igen.
Butiker
Öppet
Stänger 18:00
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd är obligatoriskt
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Nej
Wellness/spa
Stängt
Ytterligare regler för flyg och transfer
Nej
Transport
Tillåtet
Munskydd är obligatoriskt
Bensinstaioner
Öppet
Munskydd är obligatoriskt
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Nej
Bra att veta
Ytterligare regionala regler
Nej
Andra utflykter
Nej