1. Hem
  2. Skidresor
  3. Frankrike
Frankrike

Resor till Frankrike

Skidresor till Frankrike

Frankrike är känt för sina vackra och höga skidområden i sydöst. Snösäkerheten i de franska Alperna är väldigt hög, vilket även gör att skidsäsongen är extra lång på många av de Franska skidorterna. Skidresor till de franska alperna är att skidområdena är stora och sammanhängande vilket gör att du aldrig behöver åka en och samma pist flera gånger.

De stora skidsystemen har ofta ett stort urval av pister som passar både nybörjare och avancerade skidåkare, vilket gör skidresor till franska Alperna det perfekta valet för grupper på varierande nivåer. Efter en dag i skidbacken är det afterski på de flesta barer/restauranger. Här kan man lyssna på bra musik, dansa pjäxdans och ta något gott att dricka. Många franska skidorter ligger högt uppe i pisterna och är speciellt byggda för skidturismen med relativt få permanenta invånare. Skidorterna i Frankrike är framförallt omtyckta på grund av den stora snösäkerheten och de stora skidområdena. Från boendet har ofta en vacker utsikt över alperna och kan dessutom åka skidor hela vägen fram till hotellet eller lägenheten.

Skidåkning i Frankrike – Europas högsta skidåkning

I Frankrike finns några av Europas högsta berg, så din skidsemester i Frankrike ger dig möjlighet att välja mellan en mängd skidområden som är både högt belägna och har ett stort utbud av välskötta pister. I de franska Alperna hittar du bland annat Val Thorens i Les Trois Vallées som är Europas högst belägna skidort och Morzine i Portes du Soleil med sin unika traditionella charm. För de mer avancerade åkarna kan Tignes i området L'Espace Killy varmt rekommenderas, som också har ryktet om sig att vara en av de bästa skiddestinationerna i världen och har varit värd för flertalet världskupp tävlingar genom åren. Oavsett om du är en barnfamilj, kompisgäng eller ett par, har de franska Alperna något för dig. Skidresor till Frankrike är inte bara synonymt med bra skidåkning utan också fantastisk och varierad aferski kultur. I de franska Alperna kan du uppleva allt ifrån traditionella mysiga pubar där du kan njuta av ett gott franskt vin till klubbar som har öppet till långt in på småtimmarna. Särskillt bra afterski bjuder Val Thorens på och ett måste om du är ute efter härlig afterski stämning, är La Folie Douche.

Skidresor till Frankrike med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av flyg, buss och kör själv-resor till Frankrike. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig i Frankrike. Semesterbostäderna består främst av hotell och chalet, men vi har också ett stort utbud av lägenheter och stugor. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb ingår alltid liftkort i priset.

Observera!

Enligt fransk lag måste minst 1 person rum/lägnehet vara 18 år eller äldre. Detta gäller alla boenden i Frankrike