Tillbaka

Resor till Frankrike

Destination image

Underbara och billiga skidresor till Frankrike

Frankrike är känt för sina vackra och höga skidområden i sydöst. Snösäkerheten i de franska Alperna är väldigt hög, vilket även gör att skidsäsongen är extra lång på många av de Franska skidorterna. Något som är typiskt för många skidorter i de franska alperna är att skidområdena är stora och sammanhängande vilket gör att du aldrig behöver åka en och samma pist flera gånger.

De stora skidsystemen har ofta ett stort urval av pister som passar både nybörjare och avancerade skidåkare, vilket gör franska Alperna till ett perfekt val för grupper med personer på varierande nivåer. Efter en dag i skidbacken är det afterski på de flesta barer/restauranger. Här kan man lyssna på bra musik, dansa pjäxdans och ta något gott att dricka.Många franska skidorter ligger högt uppe i pisterna och är speciellt byggda för skidturismen med relativt få permanenta invånare. Skidorterna i Frankrike är framförallt omtyckta på grund av den stora snösäkerheten och de stora skidområdena. Från boendet har ofta en vacker utsikt över alperna och kan dessutom åka skidor hela vägen fram till hotellet eller lägenheten.

Skidåkning i Frankrike – Europas högsta skidåkning

I Frankrike finns några av Europas högsta berg, så skidresor till Frankrike ger dig möjlighet att välja mellan en mängd skidområden som är både högt belägna och har ett stort utbud av välskötta pister. I de franska Alperna hittar du bland annat Val Thorens i Les Trois Vallées som är Europas högst belägna skidort och Morzine i Portes du Soleil med sin unika traditionella charm. För de mer avancerade åkarna kan Tignes i området L'Espace Killy varmt rekommenderas, som också har ryktet om sig att vara en av de bästa skiddestinationerna i världen och har varit värd för flertalet världskupp tävlingar genom åren. Oavsett om du är en barnfamilj, kompisgäng eller ett par, har de franska Alperna något för dig. Skidresor till Frankrike är inte bara synonymt med bra skidåkning utan också fantastisk och varierad aferski kultur. I de franska Alperna kan du uppleva allt ifrån traditionella mysiga pubar där du kan njuta av ett gott franskt vin till klubbar som har öppet till långt in på småtimmarna. Särskillt bra afterski bjuder Val Thorens på och ett måste om du är ute efter härlig afterski stämning, är La Folie Douche.

Skidresor till Frankrike med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av flyg, buss och kör själv-resor till Frankrike. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och chalet, men vi har också ett stort utbud av lägenheter och stugor. När du bokar skidresor till Frankrike med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden är Paris.

Språk:

Det officiella språket är franska. I allmänhet talar fransmän få andra språk. Vi rekomenderar dig därför att ta med en ordbok.

Tidskillnad:

Det är ingen tidsskillnad i jämförelse med Sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro.

Resedokument:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Resa med bil:

De nationella vägarna är bra underhållna. I Frankrike får man på de flesta motorvägar betala tullavgift. Passet Piccolo San Bernardo är stängt under hela vintersäsongen (november till juni).

I vissa städer är det obligatoriskt att ha ett miljömärke. Kör du t.ex. Boulevard Périphérique i Paris måste du ha miljömärkning. Denna märkning kan endast beställas på nätet via denna hemsida: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu

 

I Frankrike finns det ingen allmän lag på att använda vinterdäck. Dock kan det på vissa sträckor krävas att man använder snökedjor eller vinterdäck. Detta anges på skyltar. Utgångspunkten är att däcken ska motsvara vägförhållandena. Baserat på denna utgångspunkt kan det innebära att man blir ansvarig för en olycka om man kör på sommardäck när det är vinterväglag, det kan också bli straffbart. Information om användning av snökedjor och vinter däck kan du bland annat hitta på trafikverkets hemsida.

Vid haveri eller olycka är det obligatoriskt för alla trafikanter att bära en reflexväst.

Mat och dryck:

Frankrike är känt för sin ost, croissants, baguetter och vin! Det går bra att dricka kranvattnet (det rekomenderas dock att låta kranen rinna ett tag innan man dricker av vattnet).

Dricks:

Om du är nöjd med servicen kan du ge dricks genom att avrunda beloppet uppåt eller genom att låta växelpengarna ligga.

Öppettider:

I allmänhet är affärerna öppna från måndag till fredag kl. 09.00 till 19.00 (vissa affärer håller stängt under middagstid). På söndag och måndag förmiddag är de flesta affärerna stängda. Vissa stormarknader är öppna på söndag förmiddag.

Telefon:

En svensk mobiltelefon fungerar även i Frankrike. För att ringa till Frankrike från Sverige, slår du forst landsnumret 0033 följt av telefonnumret utan första nollan. Från Frankrike till Sverige är landsnumret 0046.

Larmnummer:

Landets larmnummer är 112.

Elektricitet:

Frankrike använder sig av annat uttag än vad vi har i Sverige. Det kan därför förekomma att du behöver en annan adapter. Det är samma volt som vi använder i Sverige.

Säkerhet:

I Frankrike är det inte lag på att använda skidhjälm men det rekomenderas (framförallt för barn). I skidskolan är det ofta obligatoriskt att använda hjälm.

Karta

Till toppen