1. Hem
  2. Skidresor
  3. Andorra
Andorra

Resor till Andorra

Skidresor till Andorra

Längst upp i bergskedjan Pyrenéerna, inklämt mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla furstendömet. Det gränsar till Frankrike i norr och Spanien i söder. Andorra skidorter är inte lika välbesökta som många av de motsvarande i Alperna, vilket gör att du har gott om plats i pisterna. På skidresor i Andorra kan du njuta av skidåkning i ett område ungefär lika stort som en tredjedel av Öland, men trots sin begränsade storlek finns inte mindre än 65 fjälltoppar på över 2000 meters höjd. Det är också här som du hittar Europas näst högsta berg, Pic de Coma Pedrosa, vars högsta punkt når 2942 meter.

Andorras höga läge innebär att det finns hög snösäkerhet, och med över 300 km pister, så har Andorra något för alla. Sunwebs Skidresor till Andorra går till det populära skidområdet Grandvalira där det finns gott om möjligheter för både nybörjare samt vana ski- och snowboardåkare. Grandvalira ligger i den östra delen av Andorra och är det största skidområdet i Pyrenéerna. Det är här du hittar skidorterna Soldeu, El Tarter, Encamp och Pas de la Casa, som alla är mycket populära skidorter bland europeiska skidentusiaster. Grandvalira har allt du behöver för den perfekta skidsemestern. här finns massor av moderna bekvämligheter och anläggningar, både i och utanför pisterna. För de små finns det nybörjarområden, och det arrangeras också massor av olika slags aktiviteter

Andra Aktiviteter i Andorra

För dig som vill ha lite variation eller vill ut och åk mer plant finns det massor av alternativ. Bland annat erbjuder skidresor till Andorra även möjligheten att ge sig ut på härlig längdskidåkning i fina spår och möjligheten att uppleva den vackra naturen på antingen skidskor eller med hundspann. När solen börjar sänka sig på himlen kan man avrunda dagen med lite god mat och dryck på någon av de mång afterski-pubarna, eller fortsätta ut i nattlivet.

Förutom att det finns många fantastiska skidorter, är Andorra också särskilt känt för sina unika shoppingmöjligheter, som utan tvekan kommer att göra varje shoppingfantast mycket nöjd. Landet har ett stort utbud av inbjudande butiker där du kan köpa allt från hudvård, märkeskläder och väskor till spelkonsoller, alkohol och IT-utrustning. Utöver det stora urvalet av affärer, har shopping i Andorra också blivit särskilt populärt tack vare det faktum att furstendömet har status som en tullfri zon, vilket innebär att du sparar tull på alla dina inköp här.

Skidresor i Andorra med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av buss och kör själv-resor till Andorra. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidsemester för dig i Andorra. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 m
Munskydd
Ja
Munskydd är obligatoriskt i skidliftar + allmänna utrymmen + transport. Munskydd är obligatoriska för alla från och med 10 år på allmän väg, i öppna eller stängda allmänna utrymmen och under utomhusaktiviteter. Om du inte kan hålla ett avstånd på 4 meter måste du bära ett munskydd.
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Ja
Turister som vill tillbringa tre eller fler nätter i landet, måste genomgå ett PCR eller TMA test från 6 års ålder, som måste genomföras högst 72 timmar före ankomst till Andorra. Besökare från Frankrike, Spanien eller Portugal, är undantagna från kravet att lämna in ett test.
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Nej
Hälsodeklaration
Ja
Krav på uppvisning av hälsodeklaration vid ombordstigning på buss och flyg
Karantän
Nej
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 10 personer
Dela boende med andra
Nej
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Nej
Skidliftar
Delvis
Öppet för lokalbefolkningen. Internationella besökare välkomnas från och med den 1 februari.
Pister
Delvis
Öppet för lokalbefolkningen. Internationella besökare välkomnas från och med den 1 februari.
Skiduthyrning
Delvis
Öppet för lokalbefolkningen. Internationella besökare välkomnas från och med den 1 februari.
Skidlektioner
Delvis
Öppet för lokalbefolkningen. Internationella besökare välkomnas från och med den 1 februari.
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Restauranger
Delvis
Restauranger kan erbjuda bordsservering från 12:00 till 16:00 och från 19:00 till midnatt, samt avhämtningstjänster utanför dessa tider. Högst 4 personer per bord, såvida de inte är från samma hushåll. Restaurangerna måste registrera sina gäster.
Barer/Afterski
Delvis
Begränsas tills vidare, med följande åtgärder på plats: Anläggningar kan erbjuda servering inomhus mellan 07:00 – 12:00 och 13:00 - 15:00 och mellan 16:00 - 19:00. Anläggningar kan erbjuda servering utomhus mellan 07.00 - 19:00. Auktoriserade anläggningar som barer och restauranger, måste ha en obligatorisk paus på en timme, för att rengöra och ventilera mellan sittningarna.
Klubbar/nattliv
Stängt
Event (inomhus och utomhus)
Ja
Max 50 personer
Butiker
Öppet
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Nej
Wellness/spa
Öppet
Ytterligare regler för flyg och transfer
Nej
Transport
Tillåtet
Bensinstaioner
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Nej
Ytterligare regionala regler
Nej
Andra utflykter
Nej
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/

Alla turister som reser runt Spanien och Frankrike, som vill resa in i Andorra kan göra det, så länge de visar ett nationellt ID eller pass och dokumentation som motiverar sin vistelse i Andorra.

Följ Ambassadens reseinformation.