1. Hem
  2. Skidresor
  3. Andorra
Andorra

Resor till Andorra

Skidresor till Andorra

Längst upp i bergskedjan Pyrenéerna, inklämt mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla furstendömet. Det gränsar till Frankrike i norr och Spanien i söder. Andorra skidorter är inte lika välbesökta som många av de motsvarande i Alperna, vilket gör att du har gott om plats i pisterna. På skidresor i Andorra kan du njuta av skidåkning i ett område ungefär lika stort som en tredjedel av Öland, men trots sin begränsade storlek finns inte mindre än 65 fjälltoppar på över 2000 meters höjd. Det är också här som du hittar Europas näst högsta berg, Pic de Coma Pedrosa, vars högsta punkt når 2942 meter.

Andorras höga läge innebär att det finns hög snösäkerhet, och med över 300 km pister, så har Andorra något för alla. Sunwebs Skidresor till Andorra går till det populära skidområdet Grandvalira där det finns gott om möjligheter för både nybörjare samt vana ski- och snowboardåkare. Grandvalira ligger i den östra delen av Andorra och är det största skidområdet i Pyrenéerna. Det är här du hittar skidorterna Soldeu, El Tarter, Encamp och Pas de la Casa, som alla är mycket populära skidorter bland europeiska skidentusiaster. Grandvalira har allt du behöver för den perfekta skidsemestern. här finns massor av moderna bekvämligheter och anläggningar, både i och utanför pisterna. För de små finns det nybörjarområden, och det arrangeras också massor av olika slags aktiviteter

Andra Aktiviteter i Andorra

För dig som vill ha lite variation eller vill ut och åk mer plant finns det massor av alternativ. Bland annat erbjuder skidresor till Andorra även möjligheten att ge sig ut på härlig längdskidåkning i fina spår och möjligheten att uppleva den vackra naturen på antingen skidskor eller med hundspann. När solen börjar sänka sig på himlen kan man avrunda dagen med lite god mat och dryck på någon av de mång afterski-pubarna, eller fortsätta ut i nattlivet.

Förutom att det finns många fantastiska skidorter, är Andorra också särskilt känt för sina unika shoppingmöjligheter, som utan tvekan kommer att göra varje shoppingfantast mycket nöjd. Landet har ett stort utbud av inbjudande butiker där du kan köpa allt från hudvård, märkeskläder och väskor till spelkonsoller, alkohol och IT-utrustning. Utöver det stora urvalet av affärer, har shopping i Andorra också blivit särskilt populärt tack vare det faktum att furstendömet har status som en tullfri zon, vilket innebär att du sparar tull på alla dina inköp här.

Skidresor i Andorra med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av buss och kör själv-resor till Andorra. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidsemester för dig i Andorra. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Användning av munskydd från 8år är inte obligatorisk i allmänna utrymmen och på stadsvägar. Användningen av munskydd är obligatorisk i slutna offentliga lokaler som barer, restauranger, butiker och kulturinstitutioner.
Nödvändig dokumentation före ankomst
Ja

Turister över 6 år som vistas 3 eller fler nätter i landet måste ha ett vaccinations-, återhämtnings- eller testcertifikat, som de måste tillhandahålla på sitt boende, eller visa upp för de offentliga myndigheterna.

Franska, spanska och portugisiska medborgare är undantagna från att ha/visa dessa certifikat.

Alla medborgare som kommer från övriga länder som anses vara en "grön zon" (EU 2020/1475), kommer också att vara undantagna från att ha och/eller visa upp ett certifikat. Samt medborgare från länder med en testkvot som är lika med / eller över 5.000 test per vecka per 100 000 invånare och en positivitetsgrad på mindre än 5%.

 

CERTIFIKAT ACCEPTERADE:

A. Vaccinationsintyg utfärdat av de behöriga myndigheterna i ursprungslandet minst 14 dagar efter administreringsdatumet för den sista dosen av hela vaccinationsschemat med ett vaccin godkänt av European Medicines Agency (EMA), World Health Organization (WHO) ) eller en läkemedelsregleringsmyndighet.

B. Intyg med negativt resultat för ett PCR- eller TMA SARS-CoV-2 diagnostiskt test, utfört inom 72 timmar före ankomst till Furstendömet Andorra.

C. Certifikat med negativt resultat för ett SARS-CoV-2 snabbt antigendiagnostiskt test, utfört inom 48 timmar före ankomst till boendet.

D. Återställningsintyg utfärdat av den behöriga myndigheten eller en medicinsk tjänst minst 11 dagar efter det första positiva TMA- eller PCR -testet. Detta certifikat är giltigt i 180 kalenderdagar från det datum då provet togs för detta TMA- eller PCR -test.

Stöddokumentet måste vara originalet, det kan skrivas på katalanska, spanska, franska och/eller engelska och kan skickas antingen i papper eller elektroniskt format.

Covid-test på destination vid ankomst
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler destination)
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler hemland)
Nej
Karantän efter ankomst till destinationen
Nej
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 10 personer
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Nej
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Nej
Restauranger
Ja
Restauranger kan erbjuda bordsservering från kl. 11.30 till 16.30 och från kl. 19:00 till 01.00 och avhämtningstjänster utanför dessa tider. Högst 8 personer inomhus per bord och 10 på uteserveringar, såvida de inte kommer från samma hushåll. Restaurangen måste hålla reda på sina gäster.
Barer/Afterski
Ja
Servering i barer och kaféer är begränsad tills vidare, med följande åtgärder på plats: Anläggningarna kan erbjuda inomhus- och utomhusbordsservice oavbrutet från 07:00 till 01:00. Gäster måste bära munskydd när de inte äter eller dricker. Baren måste registrera sina kunder. Maximalt antal personer per bord är 8 inomhus och 10 utomhus, såvida de inte kommer från samma hushåll.
Klubbar/nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Öppet
Många anläggningar har tillämpat ytterligare åtgärder, beroende på deras specifika egenskaper
Event (inomhus och utomhus)
Ja
Max 50 personer
Ytterligare regler för flyg och transfer
Nej
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Skidliftar
Stängt
Pister
Stängt
Skiduthyrning
Stängt
Skidlektioner
Stängt
Wellness/spa
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Nej
Ytterligare regionala regler
Nej
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/

Andorranska, spanska och franska myndigheter har inte vidtagit några åtgärder för att stänga gränserna och förflyttning i landet. Andorras regering tillämpar för närvarande inga begränsningar för inresa till landet eller för rörelse av människor och fordon runt dess territorium.

Följ Ambassadens reseinformation.