Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Andorra
Andorra

Resor till Andorra

Skidresor till Andorra

Längst upp i bergskedjan Pyrenéerna, inklämt mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla furstendömet. Det gränsar till Frankrike i norr och Spanien i söder. Andorra skidorter är inte lika välbesökta som många av de motsvarande i Alperna, vilket gör att du har gott om plats i pisterna. På skidresor i Andorra kan du njuta av skidåkning i ett område ungefär lika stort som en tredjedel av Öland, men trots sin begränsade storlek finns inte mindre än 65 fjälltoppar på över 2000 meters höjd. Det är också här som du hittar Europas näst högsta berg, Pic de Coma Pedrosa, vars högsta punkt når 2942 meter.

Andorras höga läge innebär att det finns hög snösäkerhet, och med över 300 km pister, så har Andorra något för alla. Sunwebs Skidresor till Andorra går till det populära skidområdet Grandvalira där det finns gott om möjligheter för både nybörjare samt vana ski- och snowboardåkare. Grandvalira ligger i den östra delen av Andorra och är det största skidområdet i Pyrenéerna. Det är här du hittar skidorterna Soldeu, El Tarter, Encamp och Pas de la Casa, som alla är mycket populära skidorter bland europeiska skidentusiaster. Grandvalira har allt du behöver för den perfekta skidsemestern. här finns massor av moderna bekvämligheter och anläggningar, både i och utanför pisterna. För de små finns det nybörjarområden, och det arrangeras också massor av olika slags aktiviteter

Andra Aktiviteter i Andorra

För dig som vill ha lite variation eller vill ut och åk mer plant finns det massor av alternativ. Bland annat erbjuder skidresor till Andorra även möjligheten att ge sig ut på härlig längdskidåkning i fina spår och möjligheten att uppleva den vackra naturen på antingen skidskor eller med hundspann. När solen börjar sänka sig på himlen kan man avrunda dagen med lite god mat och dryck på någon av de mång afterski-pubarna, eller fortsätta ut i nattlivet.

Förutom att det finns många fantastiska skidorter, är Andorra också särskilt känt för sina unika shoppingmöjligheter, som utan tvekan kommer att göra varje shoppingfantast mycket nöjd. Landet har ett stort utbud av inbjudande butiker där du kan köpa allt från hudvård, märkeskläder och väskor till spelkonsoller, alkohol och IT-utrustning. Utöver det stora urvalet av affärer, har shopping i Andorra också blivit särskilt populärt tack vare det faktum att furstendömet har status som en tullfri zon, vilket innebär att du sparar tull på alla dina inköp här.

Skidresor i Andorra med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av buss och kör själv-resor till Andorra. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidsemester för dig i Andorra. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.