1. Hem
  2. Skidresor
  3. Andorra
Andorra

Resor till Andorra

Skidresor till Andorra

Längst upp i bergskedjan Pyrenéerna, inklämt mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla furstendömet. Det gränsar till Frankrike i norr och Spanien i söder. Andorra skidorter är inte lika välbesökta som många av de motsvarande i Alperna, vilket gör att du har gott om plats i pisterna. På skidresor i Andorra kan du njuta av skidåkning i ett område ungefär lika stort som en tredjedel av Öland, men trots sin begränsade storlek finns inte mindre än 65 fjälltoppar på över 2000 meters höjd. Det är också här som du hittar Europas näst högsta berg, Pic de Coma Pedrosa, vars högsta punkt når 2942 meter.

Andorras höga läge innebär att det finns hög snösäkerhet, och med över 300 km pister, så har Andorra något för alla. Sunwebs Skidresor till Andorra går till det populära skidområdet Grandvalira där det finns gott om möjligheter för både nybörjare samt vana ski- och snowboardåkare. Grandvalira ligger i den östra delen av Andorra och är det största skidområdet i Pyrenéerna. Det är här du hittar skidorterna Soldeu, El Tarter, Encamp och Pas de la Casa, som alla är mycket populära skidorter bland europeiska skidentusiaster. Grandvalira har allt du behöver för den perfekta skidsemestern. här finns massor av moderna bekvämligheter och anläggningar, både i och utanför pisterna. För de små finns det nybörjarområden, och det arrangeras också massor av olika slags aktiviteter

Andra Aktiviteter i Andorra

För dig som vill ha lite variation eller vill ut och åk mer plant finns det massor av alternativ. Bland annat erbjuder skidresor till Andorra även möjligheten att ge sig ut på härlig längdskidåkning i fina spår och möjligheten att uppleva den vackra naturen på antingen skidskor eller med hundspann. När solen börjar sänka sig på himlen kan man avrunda dagen med lite god mat och dryck på någon av de mång afterski-pubarna, eller fortsätta ut i nattlivet.

Förutom att det finns många fantastiska skidorter, är Andorra också särskilt känt för sina unika shoppingmöjligheter, som utan tvekan kommer att göra varje shoppingfantast mycket nöjd. Landet har ett stort utbud av inbjudande butiker där du kan köpa allt från hudvård, märkeskläder och väskor till spelkonsoller, alkohol och IT-utrustning. Utöver det stora urvalet av affärer, har shopping i Andorra också blivit särskilt populärt tack vare det faktum att furstendömet har status som en tullfri zon, vilket innebär att du sparar tull på alla dina inköp här.

Skidresor i Andorra med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av buss och kör själv-resor till Andorra. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidsemester för dig i Andorra. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Munskydd är obligatoriskt i skidliftar, allmänna utrymmen och transporter, från 8 års ålder. På allmän väg, i öppna eller stängda allmänna utrymmen, och under utomhusaktiviteter. Om du inte kan hålla ett avstånd på 4 meter måste du bära ett munskydd.
Nödvändig dokumentation före ankomst
Ja

Hälsodeklaration behövs när du går in i bussen och på planet. Turister som vill tillbringa tre eller fler nätter i landet måste genomgå ett PCR eller TMA test, från 6 års ålder, som måste genomföras minst 72 timmar före ankomst till Andorra.

Besökare av fransk, spansk och portugisisk härkomst är undantagna från kravet att lämna in ett test. På liknande sätt, turister som kommer från länder som anses vara i den "gröna zonen", eller från länder vars testkvot för befolkningen på deras territorium är större än 5 000 tester utförda per 100 000 invånare per vecka, eller med mindre än 9% av deras totala antal att test är positiva, kommer också att vara undantagna.

 

Res med flyg: Ett formulär måste fyllas i och undertecknas elektroniskt innan du anländer till Spanien. Du kan komma åt formuläret och underteckna det via webbplatsen Spain Travel Health eller appar för Android, eller iOS-enheter (https://www.spth.gob.es/). När du har undertecknat den får du en QR-kod som måste presenteras vid ankomsten till Spanien (den är endast giltig i digitala format.

Med motiverade skäl kan det dock presenteras i pappersformat. Kom ihåg att du måste fylla i ett separat formulär för varje resa och varje person. Alla resenärer ska fylla i formuläret, inklusive barn i alla åldrar. EU: s digitala COVID-certifikat (tillgängligt från och med den 1 juli 2021) visar att en person antingen: vaccinerats mot COVID-19 (vaccintyp och tillverkare, antal doser, vaccinationsdatum); fick ett negativt testresultat, PCR eller snabbt antigen, med testnamn, datum och tid för test, testcenter och resultat (självtest är inte giltiga); återhämtat sig från COVID-19 (positivt PCR-testresultat giltigt i 180 dagar).

Covid-test på destination vid ankomst
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler destination)
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler hemland)
Varierar
För resenärer som anländer till en flygplats i Danmark: Testning vid ankomst till (CPH, BLL, AAR) från gula länder krävs för icke-vaccinerade / icke-infekterade personer i åldern 15+ (gratis).
Karantän efter ankomst till destinationen
Nej
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 10 personer
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Nej
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Nej
Restauranger
Ja
Restauranger kan erbjuda bordsservering från kl. 12 till 16, och från kl. 19 till midnatt, och take-away utanför dessa tider. Högst 6 personer per bord, såvida de inte kommer från samma hushåll. Restaurangerna måste registrera sina gäster.
Barer/Afterski
Ja
Servering i barer och kaféer är begränsad tills vidare, med följande åtgärder på plats: Anläggningar kan erbjuda inomhusbordsservice mellan kl. 07.00 och 12.00; 13.00 och 15:00 och mellan 16:00 och 19:00. Anläggningar kan erbjuda uteservering mellan kl. 07.00 och 19.00. Auktoriserade anläggningar som barer / restauranger måste ha en obligatorisk paus i en timme för att sanera och ventilera lokalerna mellan sittningarna. Kunder måste bära munskydd när de inte äter eller dricker. Maximalt antal personer per bord är 4 inomhus och 6 utomhus.
Klubbar/nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Event (inomhus och utomhus)
Ja
Max 50 personer
Ytterligare regler för flyg och transfer
Nej
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Skidliftar
Stängt
Pister
Stängt
Skiduthyrning
Stängt
Skidlektioner
Stängt
Wellness/spa
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Nej
Ytterligare regionala regler
Nej
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/

Andorranska, spanska och franska myndigheter har inte vidtagit några åtgärder för att stänga gränserna och förflyttning i landet. Andorras regering tillämpar för närvarande inga begränsningar för inresa till landet eller för rörelse av människor och fordon runt dess territorium.

Följ Ambassadens reseinformation.