Skidresor med familjen

  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Resesällskap
  4. Barnfamiljer

Skidresa för dig som reser med familjen och små barn

Vill du åka med hela familjen till Alperna på skidsemester? Då har Sunweb vad du söker. I årtionden har vi format vårt utbud och vi vet exakt vilka skidorter samt boenden du ska välja om du åker på skidsemester som familj eller barnfamilj.

På många skidorter samarbetar vi med skidskolor där duktiga skidlärare hjälper barnen att på ett säkert sätt ta sig ut i pisten för första gången. Oavsett om du väljer skidparadiset Frankrike, autentiska Österrike eller mat och vin landet Italien hittar du anläggningar som är anpassade för en familjevänlig skidsemester. Vart ska ni åka i vinter?

Hitta din familjesemester

Ett passande hotell, chalet eller lägenhet för alla familjer

Vad sägs om ett rymligt chalet med plats för hela familjen? Kanske föredrar du ett all inclusive-hotell där några tar ett bastubad, medan de andra skämmer bort sig med en massage efter en dags skidåkning. Om ni flera familjer som reser tillsammans, där varje familj har sitt eget boende, är det perfekt att välja stugor, chalet och lägenheter. Du bestämmer också läget. Nära pisten, så att du inte förlorar dyrbar tid på att resa till pisten utan kan ge dig direkt ut i pisten. Eller i en by med mysiga barer och trevliga restauranger runt omkring dig. Vissa hotell och lägenheter erbjuder till och med barnrabatter och på de flesta skidorter får barn rabatt på liftkortet. På så sätt blir din skidsemester med familjen i Alperna också billig. Vill du bara åka till bergen i några dagar? Har vi gott om korta vinterresor för familjer. 

Skidresor med barn?

En skidresa med barn ska naturligtvis vara avkopplande för alla. Pisterna ska inte vara alltför branta för nybörjare, men samtidigt tillräckligt med utmaningar för erfarna åkare. Det bör också finnas tillräckligt med underhållning om du vill göra något annat än åka skidor för en dag. Goda nyheter, det finns gott om skidorter som är barnvänliga och lämpliga att åka till med hela familjen. Vad sägs om den österrikiska skidorten Serfaus-Fiss-Ladis? Här finns flera utmärkta skidskolor, lekplatser och skidparadis speciellt för de allra minsta. I Zillertal Arena erbjuds moderna liftar och anläggningar som transporterar dig effektivt och minskar väntetider. Alpe d'Huez i de franska Alperna är känt för sina utmärkta familjevänliga faciliteter. Här finns särskilda nybörjarzoner, en ”by” speciellt för barn och en mängd aktiviteter att prova utanför pisten, till exempel skridskoåkning, bad och ett sportcenter. Är du redo för ett ditt vinteräventyr?