Resort till Tignes

Tillbaka
Destination image
Pister
46 Km
90 Km
124 Km
42 Km
302 Km
Totalt
Liftar
10
43
28
höjd
3456m
1550m
Glaciär
1
Fun Parks
3
Långfärd
49Km

Tignes är den näst största skidorten i Europa och ligger granne med Val d’Iser. Tillsammans utgör de två skidorterna den sammanhängande skidregionen L’Espace Killy som är ett av de största skidområdena i Europa och ligger i sydöstra Frankrike vid den världsberömda skidregionen Paradiski.

Tignes – gör dig som älskar skidåkning

 Skidsystemet i Tignes bjuder på 150 km pist och den sammanhängande skidregionen L’Espace Killy bjuder tillsammans med Tignes på 350 km pister. Tignes är ett paradis för skidentusiaster som gillar utmanande skidåkning och nästintill obegränsad offpiståkning. Skidresor till Tignes erbjuder inte bara skidåkning för de mer avancerade åkarna, utan här finns också ett brett urval av pister för barn och nybörjare. Glaciären Grand Motte börjar nere i Tignes och sträcker sig upp till 3656 meter över havet, här uppe kan man åka skidor på hela 3650 meters höjd.

Under skidresan i Tignes kan du efter skidåkningen njuta av vad Tignes byliv har att erbjuda. Här finns bland annat ett stort urval av barer och restauranger. Själva bylivet är lugnare än i grannorten Val d’Isere, fokus är främst på skidåkningen. Önskar man uteliv så finns det några afterski-barer och nattklubbar i byn. Aktivitetscentret Le Lagon i definitivt värt ett besök under skidresan. Här kan du bada, njuta i spa-anläggningen eller aktivera er med bland annat tennis, squash eller styrketräning inne i gymmet.

Tignes by är indelad i flera distrikt: Val Claret (2100 m.ö.h.), soliga Le Lac (2100 m.ö.h.), Claret (2000 m.ö.h.), den charmiga byn Les Brevieres (1550 m.ö.h.) och Les Boisses (1850 m.ö.h.). Le Lac och Val Claret är de största och därmed de mest kända av de fyra. Det går ständigt skidbuss mellan de olika stadsdelarna.

Skidresor till Tignes med Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Tignes. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter men vi har också ett bra utbud av stugor och chalet. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Läs mer Läs mindre

Populärt resmål för

Övriga
Vänner
Unga par
Äldre par

Flyginformation

Flyget landar i Geneve och vi flyger från:

  • Stockholm Arlanda
  • Köpenhamn Kastrup

 

I alla våra skidresor med flyg ingår transfer till och från destinationen.

Transfertiden till Tignes är cirka 3 timmar.

Tänk på att transfertiden till destinationen kan variera beroende på väder och trafikförhållanden.

Har du frågor kring våra resor med flyg hittar du de flesta svaren bland våra "Vanligt ställda frågor".

Till toppen