Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Skiathos
Skiathos

Resor till Skiathos

Beläget på östkusten, på fastlandet och på Evias östkust, behåller Sporaderna fortfarande sin orörda karaktär och sina folktraditioner än idag. På Skiathos, en av Sporadernas öar, kan du uppleva öns unika atmosfär. Kännetecknande för den lilla ön är den överväldigande, gröna naturen, omfattande sandstränder, romantiska vikar och pittoreska byar. Lounge barer, boulevarder, vackra stränder och mysiga barer gör denna ö till ett underbart semestermål. Skiahtos hotell och lägenheter är mestadels småskaliga och typiskt grekiska. För en fantastisk sista -minuten -semester till Skiathos, klicka här.

Semester Skiathos

Med en yta på cirka 46 kvadratkilometer är Skiathos Sporadernas minsta ö. Skiathos huvudstad; Skiathos stad, är den enda staden på ön. Skiathos stad är en pittoresk stad: liten, mysig och full av barer, tavernor och butiker i de stämningsfulla, smala vitkalkade gatorna. I staden hittar du de två hamnarna; den gamla och den nya, där det är mycket bra att bo, särskilt på kvällen. Den gamla hamnen med dess loungebarer och tavernor, och den nya hamnen full av kaféer, fiskrestauranger och i slutet av vägen mot flygplatsen, finns flera klubbar där du kan dansa till sent på sommaren.

Stränder på Skiathos

Förutom det goda nattlivet och den vackra gamla stan är Skiathos ett perfekt strandmål. Skiathos har inte mindre än 66 stränder, varav minst 62 är sandstränder. Stränder som Koukounaries och Vromnolimnos, med kristallklart vatten och gyllene sand, är några exempel på detta. På öns norra sida hittar du de mer öde stränderna, varav några endast kan nås med båt. Ett måste att besöka är Lalaria, även känd som den vackraste stranden på ön!

Skiathos stad

Denna mysiga plats erbjuder mer än du kanske tror! Loungebarer, den trevliga boulevarden och utomhus-diskotek är bland de många alternativen. Men det är även denna stad där du fortfarande hittar de små, kuperade gatorna som du borde uppleva dem i Grekland. Megalli Amos ligger alldeles intill Skiathos stad, en underbar strand för avkoppling!

Achladies

Bara två kilometer från Skiathos stad hittar du denna lilla, mysiga badort Achladies. Det har utvecklats mycket bra och snabbt under de senaste åren, vilket gör det till en attraktiv destination. Det är mycket populärt bland familjer, särskilt med små barn, på grund av sandstranden och säkert bad. Du kan också bo i Achladies för en avkopplande strandsemester medan du snabbt besöker den närliggande, livliga staden Skiathos.

Kanapitsa

Cape Kanapitsa är en av de vackraste platserna på ön och ligger cirka 6 kilometer från Skiathos stad. Här kan du drömma dig bort på den gyllene sandstranden medan du ser ut över det kristallklara havet. När du kör över den skogbevuxna kullen till den vackra stranden, ser du att tallarna når ner till stranden. På andra sidan av udden är den något bredare stranden Tzaneria. På båda stränderna finns möjlighet att utöva vattensporter och det finns gott om krogar där du kan slå dig ner för en utsökt grekisk sallad.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
19ºC
19ºC
22ºC
26ºC
28ºC
29ºC
26ºC
23ºC
19ºC
17ºC
Min
8ºC
10ºC
13ºC
12ºC
15ºC
19ºC
21ºC
22ºC
20ºC
17ºC
14ºC
11ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Skiathos. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledaren eller lokal representant för Sunweb.

Transfer

I bokningsstegen är det möjligt att boka en transfer. Transfertiderna är följande:

Koukounaries - cirka 35 minuter

Achladies - cirka 25 minuter

Agia Paraskevi - cirka 30 minuter

Kanapitsa - cirka 25 minuter

Megali Ammos - cirka 15 minuter

Vromolimnos - cirka 30 minuter

Platanias - cirka 20 minuter

Vassilias - cirka 15 minuter

Skiathos stad - cirka 10 minuter

Transfer ingår om du har bokat öhoppning sporaderna.

Flygschema

Om vi får veta av flygbolaget att ett flyg sannolikt inte kommer att förändras kommer vi att visa flygtiderna på webbplatsen vid bokning. I många fall kan du vid bokning välja mellan olika flygtider eller mellan ett flyg med tider och ett flyg utan tider. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra allt de kan för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna till dig minst en vecka före avgång. Observera: biljetterna måste ha det första förnamnet och efternamnet som anges i passet eller på ID -kortet. Om namn skrivs fel kan du bli nekad flyg.

För mer information om flyget, såsom bagage och online check-in per flygbolag, hänvisar vi dig till reseinformation på d
enna webbplats
 denna webbplats.