1. Hem
  2. Skidresor
  3. Schweiz
Schweiz

Resor till Schweiz

Skidresor till Schweiz – Fantastisk skidåkning till ett rimligt pris

Skidresor till Schweiz har på senare år blivit en stor konkurrent till etablerade skidländer som Österrike och Frankrike. Detta beror delvis på den förhållandevis låga prisnivån, men också för att det är ett mångsidigt skidparadis som allt fler upptäcker.Schweiz är inte bara känt för sin otroliga mjölkchoklad utan också för sin höga service och sina fantastiska snötäckta alptoppar.

Landet har trots sin ringa storlek på kort tid blivit ett favoritresmål där svenskar väljer att spendera sin skidsemester. Här finns något för alla skidåkare och en skidsemester i detta fantastiska alpland bjuder på fina parker, massvis med offpist och så klart välpreparerade pister. Schweiz erbjuder totalt 74 bergstoppar som alla överstiger en högsta punkt på 4000 m.ö.h, vilket betyder att snösäkerheten är hög.Skidresor till Schweiz erbjuder både små, mysiga och stora, varierade skidområden.

I det mest populära området, Les Quatre Vallées har du möjlighet att stå på skidor i hela fyra olika skidområden. skidorterna Verbier, La Tzourmaz, Veysonnaz och Les Masses bildar tillsammans Les Quatre Vallées. Här hittar du bland den bästa och längsta skidåkningen i hela Europa med totalt 412 km pister. La Tzoumaz är en familjevänlig by vars namn anspelar på ordet ”tzoumer” som betyder ta en paus, och det är precis vad du kan göra här. Byn har en avkopplande atmosfär och hög standard.

Schweiz – mer än bara fantastiska pister

Förutom ett rimligt pris och bra skidorter, är Schweiz också känd för sin utsökta, traditionella mat. Njut av klassiker som raclette, fondue och riktigt fin schweizerost. På många restauranger kan du naturligtvis också njuta av de internationella mer bekanta rätter. Schweiz är också ett spännande land för vandrare och klättrare, eftersom det finns gott om orörd natur att utforska. Kort sagt, är Schweiz ett bra val för de som vill åka på skidresor med hög kvalitet till ett rimligt pris. Skidområdena är i allmänhet högt belägna så att du kan se fram emot en skidsemester med massor av snö. Skidresor till Schweiz bjuder också på mycket varierande pister för skidåkare på alla nivåer.

Skidresor till Schweiz med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av buss och kör själv resor till Schweiz. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter, men vi har också ett utbud av stugor. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Viktig information angående obligatoriska dokument
Ja
Läs FAQ-sidan här
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Munskydd (från 12 år) är obligatoriskt i nästan alla allmänna utrymmen. På platser där ett Covid -certifikat är obligatoriskt (fullständig vaccination, återställningsintyg eller nyligen negativt testresultat) är en munskydd inte obligatoriskt.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Spontana sammankomster är tillåtna med högst 30 personer inomhus och 50 personer utomhus.
Dela boende med andra
Ja
Max. 10 personer
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Nej
Restauranger
Öppet
Från 16 års ålder krävs ett Covid -certifikat (fullständig vaccination, återhämtningsintyg från covid eller ett negativa testresultat).
Barer/Afterski
Öppet
Från 16 års ålder krävs ett Covid -certifikat (fullständig vaccination, återhämtningsintyg från covid eller ett negativa testresultat).
Klubbar/nattliv
Open
Från 16 års ålder krävs ett Covid -certifikat (fullständig vaccination, återhämtningsintyg från covid eller ett negativa testresultat). + personuppgifter registreras.
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd är obligatoriskt.
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Öppet
Från 16 års ålder krävs ett Covid -certifikat (fullständig vaccination, återställningsintyg eller relevant negativa testresultat).
Event (inomhus och utomhus)
Ja
Från 16 års ålder krävs ett Covid -certifikat (fullständig vaccination, återställningsintyg eller relevant negativa testresultat). Om sittplatser är obligatoriskt får högst 1.000 deltagare tas in. Om sittplatser inte är obligatoriskt är gränsen 500 personer.
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Ja
Munskydd krävs
Pister
Öppet
Skidliftar
Öppet
Skiduthyrning
Öppet
Skidlektioner
Öppet
Wellness/spa
Öppet
Från 16 års ålder krävs ett Covid -certifikat (fullständig vaccination, återställningsintyg eller relevant negativa testresultat).
Ytterligare regionala regler
Nej
Bra att veta
Ja
Reseinformation kan behöva lämnas efter ankomsten till Schweiz, särskilt för resenärer från ett högriskland.