1. Hem
  2. Skidresor
  3. Schweiz
Schweiz

Resor till Schweiz

Skidresor till Schweiz – Fantastisk skidåkning till ett rimligt pris

Skidresor till Schweiz har på senare år blivit en stor konkurrent till etablerade skidländer som Österrike och Frankrike. Detta beror delvis på den förhållandevis låga prisnivån, men också för att det är ett mångsidigt skidparadis som allt fler upptäcker.Schweiz är inte bara känt för sin otroliga mjölkchoklad utan också för sin höga service och sina fantastiska snötäckta alptoppar.

Landet har trots sin ringa storlek på kort tid blivit ett favoritresmål där svenskar väljer att spendera sin skidsemester. Här finns något för alla skidåkare och en skidsemester i detta fantastiska alpland bjuder på fina parker, massvis med offpist och så klart välpreparerade pister. Schweiz erbjuder totalt 74 bergstoppar som alla överstiger en högsta punkt på 4000 m.ö.h, vilket betyder att snösäkerheten är hög.Skidresor till Schweiz erbjuder både små, mysiga och stora, varierade skidområden.

I det mest populära området, Les Quatre Vallées har du möjlighet att stå på skidor i hela fyra olika skidområden. skidorterna Verbier, La Tzourmaz, Veysonnaz och Les Masses bildar tillsammans Les Quatre Vallées. Här hittar du bland den bästa och längsta skidåkningen i hela Europa med totalt 412 km pister. La Tzoumaz är en familjevänlig by vars namn anspelar på ordet ”tzoumer” som betyder ta en paus, och det är precis vad du kan göra här. Byn har en avkopplande atmosfär och hög standard.

Schweiz – mer än bara fantastiska pister

Förutom ett rimligt pris och bra skidorter, är Schweiz också känd för sin utsökta, traditionella mat. Njut av klassiker som raclette, fondue och riktigt fin schweizerost. På många restauranger kan du naturligtvis också njuta av de internationella mer bekanta rätter. Schweiz är också ett spännande land för vandrare och klättrare, eftersom det finns gott om orörd natur att utforska. Kort sagt, är Schweiz ett bra val för de som vill åka på skidresor med hög kvalitet till ett rimligt pris. Skidområdena är i allmänhet högt belägna så att du kan se fram emot en skidsemester med massor av snö. Skidresor till Schweiz bjuder också på mycket varierande pister för skidåkare på alla nivåer.

Skidresor till Schweiz med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av buss och kör själv resor till Schweiz. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter, men vi har också ett utbud av stugor. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Munskydd är obligatoriskt från 12 år i kollektivtrafiken, butiker, restauranger, barer och i alla offentliga inomhusområden. Detta gäller även privata möten där inget avstånd kan hållas. Vi rekommenderar också att du bär den så snart du inte kan hålla avståndet 1,5 meter och i alla allmänna utrymmen.
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Nej
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Ja
När du passerar gränsen kommer du att kontrolleras för symptom på viruset Covid-19.
Hälsodeklaration
Nej
Karantän
Varierar

Karantän: Endast resenärer som kommer från länder där antalet nya infektioner per 100 000 personer de senaste 14 dagarna är minst 60 högre än förekomsten i Schweiz, kommer att behöva gå i karantän vid ankomsten till Schweiz. Måste då följa en karantän på 10 dagar.

 

Resenärer från dessa länder måste gå i karantän:

Områden i grannländerna Österrike: Land Salzburg

Frankrike: Region Centre-Val de Loire Region Hauts-de-France Region Île de France Region Normandie Region Nouvelle-Aquitaine Region Occitanie (Languedo

Se även 'Andra formaliteter'

Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 15 personer utomhus.
Dela boende med andra
Ja
Endast 2 hushåll tillsammans och max 5 personer
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Ja
Du måste vara hemma mellan 23:00-06:00 & ingen sång utomhus tillåten
Pister
Öppet
Regionen Bern och Valvais är stängde mellan 22-29 december
Skidliftar
Delvis
Öppet om orten är öppen, munskydd är obligatoriskt på skidområdena. Slutna transporter inklusive skidliftar, tåg och kabinlifter kommer att begränsas till två tredjedelars kapacitet, från 9 december
Skiduthyrning
Ja
Skidlektioner
Ja
Skidlektioner och grupper kan inte överstiga 10 personer.
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Restauranger
Stängt
Till 28-2-2021
Barer/Afterski
Stängt
Till 28-2-2021
Klubbar/nattliv
Stängt
Event (inomhus och utomhus)
Ja
Event utomhus inte inte tillåtet.
Butiker
Öppet
Stängt från 19:00, munskydd är obligatoriskt, kapacitetsbegränsningar för antalet personer som får komma in i butiker. I Geneve är inte nödvändiga butikerna stängda. Stängt på söndagar och allmänna helgdagar.
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Stänger 19:00. Munskydd är obligatoriskt.
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Nej
Wellness/spa
Stängt
Till 28-2-2021
Ytterligare regler för flyg och transfer
Ja
I vissa fall samlas resenärernas kontaktuppgifter vid ankomst till Schweiz. Insamlingen av kontaktuppgifter påverkar alla flygpassagerare såväl som busspassagerare från länder med ökad infektionsrisk.
Transport
Tillåtet
Bensinstaioner
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Nej
Ytterligare regionala regler
Nej
Bra att veta
Sport under 20 personer inomhus och utomhus tillåtet

Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer.

Inom två dagar från ankomst måste du registrera dig hos de kantonala myndigheterna.

Allt stänger klockan 19:00.

Alla offentliga platser är stängda.

Inga utflykter tilloch med 28/02

För det senaste restriktioner vänligen besök ambassadens hemsida.

Andra formaliteter
Ja

Alla med schweiziskt pass eller tillstånd kan åka till schweiz

 

För andra:

Delar ditt land en gräns med Switz? Ja?

Med flyg: Då är ett negativt PCR-test inom mindre än 72 timmar före ankomst obligatoriskt.

Förutom flyg kan du bara komma in i landet.

 

Kommer du från ett land som delar en gräns med Switz? Nej?

De senaste tio dagarna varit i ett land med hög risk?

Ja? Då är negativt PCR-test mindre än 72 timmar inom ankomst obligatoriskt och att fylla i det här formuläret https://swissplf.admin.ch/home and quarantaine

Har inte varit i ett land med hög risk:

Ankomstplan: negativt PCR-test mindre än 72 timmar inom ankomst är obligatoriskt och att fylla i det här formuläret https://swissplf.admin.ch/home

Per buss / tåg / båt: fyll i det här formuläret https://swissplf.admin.ch/home

Med bil: du har fritt tillträde.