1. Hem
  2. Skidresor
  3. Schweiz
Schweiz

Resor till Schweiz

Skidresor till Schweiz – Fantastisk skidåkning till ett rimligt pris

Skidresor till Schweiz har på senare år blivit en stor konkurrent till etablerade skidländer som Österrike och Frankrike. Detta beror delvis på den förhållandevis låga prisnivån, men också för att det är ett mångsidigt skidparadis som allt fler upptäcker.Schweiz är inte bara känt för sin otroliga mjölkchoklad utan också för sin höga service och sina fantastiska snötäckta alptoppar.

Landet har trots sin ringa storlek på kort tid blivit ett favoritresmål där svenskar väljer att spendera sin skidsemester. Här finns något för alla skidåkare och en skidsemester i detta fantastiska alpland bjuder på fina parker, massvis med offpist och så klart välpreparerade pister. Schweiz erbjuder totalt 74 bergstoppar som alla överstiger en högsta punkt på 4000 m.ö.h, vilket betyder att snösäkerheten är hög.Skidresor till Schweiz erbjuder både små, mysiga och stora, varierade skidområden.

I det mest populära området, Les Quatre Vallées har du möjlighet att stå på skidor i hela fyra olika skidområden. skidorterna Verbier, La Tzourmaz, Veysonnaz och Les Masses bildar tillsammans Les Quatre Vallées. Här hittar du bland den bästa och längsta skidåkningen i hela Europa med totalt 412 km pister. La Tzoumaz är en familjevänlig by vars namn anspelar på ordet ”tzoumer” som betyder ta en paus, och det är precis vad du kan göra här. Byn har en avkopplande atmosfär och hög standard.

Schweiz – mer än bara fantastiska pister

Förutom ett rimligt pris och bra skidorter, är Schweiz också känd för sin utsökta, traditionella mat. Njut av klassiker som raclette, fondue och riktigt fin schweizerost. På många restauranger kan du naturligtvis också njuta av de internationella mer bekanta rätter. Schweiz är också ett spännande land för vandrare och klättrare, eftersom det finns gott om orörd natur att utforska. Kort sagt, är Schweiz ett bra val för de som vill åka på skidresor med hög kvalitet till ett rimligt pris. Skidområdena är i allmänhet högt belägna så att du kan se fram emot en skidsemester med massor av snö. Skidresor till Schweiz bjuder också på mycket varierande pister för skidåkare på alla nivåer.

Skidresor till Schweiz med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av buss och kör själv resor till Schweiz. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter, men vi har också ett utbud av stugor. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Munskydd är obligatoriskt från 12 års ålder, i kollektivtrafik, butiker, restauranger, barer och för alla offentliga inomhusutrymmen. Detta gäller även privata möten när socialt avstånd inte kan hållas.
Nödvändig dokumentation före ankomst
Ja

Du kan komma in i Schweiz genom att använda EU:s digitala certifikat för Covid-19. Om du anländer med flyg behöver du bevis på en fullständig vaccination mot COVID-19 (giltighet: 1 år från sista dosen); bevis för återhämtning från COVID-19 (giltighet: från 11 dagar efter ett positivt testresultat och inom 6 månader från isolerings periodens slut); ett negativt COVID-19-test före avgång.

Godkända tester: PCR tas inom 72 timmar före ankomst. Antigeniskt test tagit inom 48 timmar före ankomst. Barn under 12 år behöver inte ta ett test för Covid-19 för att komma in i Schweiz. De är undantagna från testkravet vid ombordstigning och från testkravet vid den schweiziska gränsen. För ungdomar mellan 12 och 16 år gäller samma sak som för barn, så länge de inte reser från ett land som finns på FOPH-listan över risk länder.

Covid-test på destination vid ankomst
Ja
När du passerar gränsen kontrolleras du för symptom för Covid-19.
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler destination)
N/A
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem(regler hemland)
N/A
Karantän efter ankomst till destinationen
Varierar
Endast resenärer från högriskländer, med en indikationsgrad som är 60 högre än i Schweiz, kommer att behöva gå i karantän vid ankomst. De är skyldiga att följa en karantän på tio dagar.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Spontana sammankomster är tillåtna med högst 30 personer inomhus och 50 personer utomhus.
Dela boende med andra
Ja
Max. 10 personer inkl. barn
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Nej
Restauranger
Delvis
Max. 4 personer per bord.
Barer/Afterski
Delvis
Uteserveringar är öppna, högst 4 personer per bord
Klubbar/nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Stänger 19:00. Munskydd är obligatoriskt.
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Event (inomhus och utomhus)
Ja
Event är tillåtna med högst 100 personer inomhus eller 300 personer utomhus. Ingen dans.
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
I vissa fall samlas resenärernas kontaktuppgifter vid ankomst till Schweiz. Insamlingen av kontaktuppgifter påverkar alla flygpassagerare såväl som busspassagerare från länder med ökad infektionsrisk.
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Pister
Öppet
Skidliftar
Öppet
Skiduthyrning
Öppet
Skidlektioner
Öppet
Wellness/spa
Öppet
Ytterligare regionala regler
Nej
Bra att veta
Ja
I vissa fall samlas resenärernas kontaktuppgifter vid ankomst till Schweiz. Insamlingen av kontaktuppgifter påverkar alla flygpassagerare såväl som busspassagerare från länder med ökad infektionsrisk.