Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden

Skidåkning på glaciär

  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Glaciärer

Skidåkning på en glaciär

Att Skidsemester i glaciärområden är möjligt i hela Europa. Fördelarna är uppenbara. Du behöver inte oroa dig för snö eller väder; ofta åker du skidor ovanför molnen. Glaciärområdena är de snörikaste skidområdena i de europeiska Alperna och är vanligtvis tillgängliga från oktober till slutet av april. Med nya gondolliftar, som 3K K-förbindelsen från Kaprun till Kitzsteinerhorn som öppnade 2019, är glaciärområden nu också lättillgängliga och anslutna till de nedre backarna. Att upptäcka fantastiska snötäckta områden är därför ännu enklare.

Glaciärer i Alperna

Skidåkning på glaciärer i Österrike

Om du vill prova på att åka skidor på en glaciär kommer Österrike inte att göra dig besviken. Hintertux-glaciären i Zillertal är den enda skidorten i Österrike som är öppen året runt och som erbjuder tillgång till enorma områden via toppmoderna liftar. Skidåkare kan njuta av en mängd olika pister, inklusive utmanande offpist-rutter och freestyleparker. Missa inte Sölden med sina två glaciärer: Rettenbach och Tiefenbach. Dessa två populära glaciärer är bland de största glaciärområdena i Österrike. På toppen av Kitzsteinhorn-glaciären i skidområdet Zell am See Kaprun har du en magnifik utsikt över de högsta topparna i Österrike. Pisterna är vackra, breda och har alltid snö.

Glaciärskidåkning i Frankrike

Frankrike erbjuder exceptionella möjligheter till glaciärskidåkning, särskilt i regionerna Tignes och Les Deux Alpes. Les Deux Alpes är också det största glaciärskidområdet i Europa. I Tignes finns Grande Motte-glaciären, som garanterar säkra snöförhållanden även på sommaren. Det omfattande nätverket av liftar och den varierade terrängen passar skidåkare på alla nivåer. Les Deux Alpes har Glacier du Mont-de-Lans, som erbjuder skidåkning året runt på i ett område med pister som sträcker sig från lätta till utmanande. Båda destinationerna erbjuder hisnande vyer och en livlig afterski-scen. I skidområdet Paradiski är backarna från den lilla glaciären Bellecôte särskilt vackra.

Skidåkning på glaciärer i Italien

I italienska Dolomiti Superski ligger glaciären Marmolada, även känd som Kungen av Dolomiternas. Skidorten Marmolada Glacier erbjuder tillgång till 63 kilometer perfekt preparerade pister upp till 3 343 meters höjd med 100% snögaranti.

Glaciärskidåkning i Schweiz

Schweiz destinationer för glaciärskidåkning, som Zermatt och Saas-Fee, är sinnebilden för alpin perfektion. Saas-Fees Allalin-glaciär erbjuder ett pålitligt snötäcke och varierad terräng i en pittoresk miljö. Besökarna kan njuta av skidåkning i världsklass och samtidigt njuta av schweizisk gästfrihet och lyxiga bekvämligheter, vilket gör dessa destinationer till skidparadis.