Glaciär

  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Glaciar

Glaciärskidåkning

Skidresor till snösäkra skidorter med glaciärer

Frankrike, Österrike och Italien har många glaciärer. Fördelarna med glaciärskidåkning är att du inte behöver oroa dig för snöförhållanden eftersom glaciärerna består av is som inte smälter. De är därför de snösäkraste områdena skidområdena. Glaciärskidåkning är inte bara för erfarna skidåkare, här hittar du också blå och röda pister. Glaciärerna är vanligtvis öppna från oktober till slutet av april. Tack vare nya kabinliftar, som t.ex. 3K K-onnection från Kaprun till Kitzsteinerhorn, är glaciärerna nu ännu lättare att nå och anslutna till det övriga skidområdet.

Glaciärer i Österrike, Frankrike och Italien

Alla skidresor inkluderar liftkort

Alla glaciärer garanterar snö och är därför helt perfekt för en skidsemester sent på säsongen under påskhelgen. Nedan ser du var du kan hitta glaciärer i Frankrike, Österrike och Italien.

Skidsemester i glaciärområden

Upplev isen som aldrig smälter

Glaciärområden i Österrike

Om du åker på skidresa till ett område med en glaciär behöver du inte oroa dig för vädret. T.ex. Hintertux-glaciären i Zillertal är snötäckt 365 dagar om året. En annan fördel med glaciärskidåkning är att det ofta är bättre väder uppe på glaciärer än nere i dalen, eftersom dem ligger ovanför molnen. När man talar om Österrike och glaciärer, kan man inte undgå att nämna Sölden, där du hittar två glaciärer: Rettenbach och Tiefenbach. Båda är bland de största i Österrike.
Uppe från glaciären Kitzsteinhorn, i skidområdet Zell am See - Kaprun, har du fantastisk utsikt över Österrikes högsta berg.
 

Glaciärområden i Frankrike och Italien

De populäraste områdena i de franska Alperna med glaciärer är i Les Deux Alpes, Les Trois Vallées och Paradiski. Les Deux Alpes har några av de största glaciärområdena i Europa. I La Plagne, Paradiski, är pisterna vid Bellecôte fantastiskt fina. Italien har också glaciärer, bland annat i Dolomiti Superski finner du glaciären Marmolada, även kallad ”kungen av Dolomiterna”.