Tillbaka

Resor till Bulgarien

Destination image

Resor till Bulgarien

Bulgarien ligger på den östra delen av Balkanhalvön med milslånga stränder längs Svartahavskusten och angränsar bland annat till Turkiet och Grekland.  Speciellt de varma, stabila klimatet och det billiga priset är vad som har gjort resor till Bulgarien mycket populärt bland svenska och europeiska semesterfirare. Här kan du också njuta av vacker natur, fantastiska sandstränder och inte minst god mat.


Saker att se och göra i Bulgarien

På de större semesterorterna vid Svartahavet har utveckling av nya semesterorter skett snabbt, och här erbjuds oftast alla moderna bekvämligheter på hotell av alla kategorier, några av Europas bästa stränder, fascinerande historiska sevärdheter och ett pris som du inte hitta någon annan stans i Europa.

 

En semester för alla smaker

För dig som är ute efter lite mer fart och underhållning kan vi rekommendera Sunny Beach, som har blivit känd som en riktig partyort, men detta är bara halva sanningen. Här kan du njuta av dagen på den barnvänliga stranden där du också kan roa dig med en mängd vattensportsaktiviteter och längs den bilfria strandpromenaden kan du slå dig ner på en trevlig restaurang. På kvällen byter staden skepnad och stadens barer och nattklubbar tänder neonbelysningen och skruvar upp volymen.

Resor till Bulgaren är inte bara party och nattliv. Söker du en lugn och avkopplande resa till Bulgarien är det till Byala du ska åka, här du kan besöka de närliggande vingårdarna och smaka det lokala vinet Dimyat eller bara koppla av på den vackra vita sandstranden. Den omgivande naturen är också en attraktion i sig med sina karga berg och klarblå bukter.

Vi erbjuder också resor till den spännande staden Nessebar, med sina sevärdheter och sin plats på UNESCOs lista över världsarv. Här kan du strosa runt i den gamla stadsdelen och njuta av historiska byggnader, gamla trähus byggda på 1700-talet, och imponerande hantverk. Den nyare stadsdelen, där de flesta hotellen ligger har en härlig sandstrand där du kan njuta av sol och bad.

Res till Bulgarien och njuta av god lokal mat

En semester i Bulgarien bjuder på robust mat ofta baserad runt gott kryddade biffar och korv. Njut även av den kalla yoghurtsoppan Tatator och fårosten som kännetecknar bulgarisk mat. Landet har även gjort sig ett namn som vinproducent och med tanke på de låga priserna kan det vara väl värt att köpa med sig en flaska hem.

 

Resa till Bulgarien med Sunweb

Sunweb har massor av billiga resor till Bulgarien oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Bulgarien.

Läs mer Läs mindre

Praktisk information

Huvudstad
Huvudstaden är Sofia.

Tid
Bulgarien är en timme före Sverige.

Språk
Det officiella språket är bulgariska. De flesta i turistbranchen talar engelska.

Valuta
Den officiella valutan är Leva. Det rekommenderas inte att växla pengar på flygplatsen.

Dricks
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Bulgarien.

Elektricitet
220 volt, samma som i Sverige och du behöver inte använda adapter.

Vatten
Det rekomenderas att inte dricka vattnet från kranen. Vatten på flaska kan köpas överallt, oftast till låga priser.

Mat
Bulgarien är känd för sina fisk- och kötträtter med turkiska influenser, som Kebabcheta: grillat kött med olika såser. Förutom det kan man finna den berömda yoghurten och honungen på menyn.

Mobiltelefon
Din svenska mobiltelefon fungerar också i Bulgarien. Var uppmärksam på att det ofta blir dyrt att använda data-roaming. Vi rekommenderar att du endast använder Internet från mobilen eller surfplattan när du kan ansluta till wi-fi.

Resedokumenter
När du åker till Bulgarien måste du ha ett pass som är giltigt minst 3 månader efter hemkomsten.

Nödtillfälle
Nödnummer till polisen i Bulgarien är 166. Om du behöver en ambulans eller i händelse av en nödsituation, ring 150.

Temperatur per månad

Populäraste regionerna i Bulgarien

Topp 3

Till toppen