Tillbaka

Resor till Egypten

Destination image

En resa till Egypten är ett perfekt val för dig som behöver lite sol och värme. Med nästan 3 000 soltimmar per år, och med en medeltemperatur under vintermånaderna som ligger mellan 21 och 30 grader, så är du säkrad en semester med massor av D-vitamin.

 

Resor till Egypten - en värld av upplevelser

Från pyramiderna i Giza till semesterorterna vid Röda havet - Egypten är ett land med stora kontraster, ett spektrum av upplevelser och sevärdheter. Redan vid inflygningen över Röda havskustens gröna oaser kan du se det varierade landskapet; öknens ändlösa dyner av gyllene sand som sträcker sig så långt ögat når och bryts av grönskan som slingrar längs Nilen. Längs Röda havet ligger väletablerade semesterorter som oaser mellan den karga öknen och inbjudande Röda havet.

 

På äventyr under havet

En semester i Egypten vid Röda havet är en semester som fokuserar på avslappning och härliga dagar på stranden. Oavsett om du vill semestra i mysig El Gouna, familjevänliga Makadi Bay eller Hurghadas livliga centrum, så har du gott om möjligheter att koppla av på någon av de många sandstränderna som sträcker sig längs Röda havets kust. Det är inte bara de gyllene stränderna och de många soltimmarna som lockar besökare till Röda havet från hela världen. Området är också en bra plats att utforska livet under havet. Här kan du snorkla runt på ytan och uppleva några av världens mest färgglada fiskar som simmar runt bland hisnande vackra koraller. Nöjer du dig inte med att simma runt på ytan, har du också stora möjligheter att anmäla sig till en av de många dykskolorna som erbjuder undervisning på alla nivåer.

Res till Egypten med Sunweb

Sunweb har massor av billiga resor till Egypten, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Egypten. Oavsett om du har samlat hela familjen för en semester, eller om du tar med din bättre hälft med en romantisk paus från vardagen, så har vi definitivt hotellet som passar just dig och din semester.

Läs mer Läs mindre
Resor till Egypten

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden i Egypten är Kairo.

språk:

Egyptens officiella språk är arabiska. I turistområdena talats ofta engelska och/eller franska.

Tidsskillnad:

På vintern är Egypten en timme före Sverige. På sommaren är det ingen tidsskillnad, eftersom Egypten inte har sommartid.

Ramadan har en central roll  i Egypten. Även om inte allt är stängt i turistorterna, är det något bör ha i åtanke. Ramadan 2019 vara från 5 maj till 4 juni, men exakt datum kan ändras (beroende på månens position).

valuta:

Den egyptiska valutan heter pund och ett pund motsvarar nästan 0.5 svensk krona. Många tar gärna emot euro eller dollar. I de flesta turistområden accepteras de vanligaste kreditkorten och bankomater finns också, dessa är dock ofta ur funktion.

Dricks:

Bakshish är det egyptiska ordet för dricks, och det är vanligt att man dricksar ca 10%.

Ström:

I Egypten använder man 230V som i Sverige, vägguttagen är dock ofta smalare än i Sverige, och du bör därför införskaffa en adapter.

Bagage:

Om du vill ta med dig specialbagage som cykel, golfbag eller dykutrustning kan du läas mer här.

Pass och visum:

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Egypten. Ett visum krävs när du åker till Egypten på semester. Du kan köpa visum på flera sätt:

1. I bokningssteg 1 kan du välja att lägga till visum online. Du kommer att få en kupong med resedokumenten som överlämnas till den lokala Sunweb-representanten vid ankomst till flygplatsen i Egypten.

2. Via den lokala representanten i Egypten. Visumet måste utfyllas på flyget. Det rekommenderas att ha kontanter sig.

3. Via bankkontor på flygplatsen och kostar ca 28 USD + skatt (kan ändras av lokala myndigheter). Väntetider kan förekomma. Det rekommenderas att ha kontanter sig.

Tänk på att det går fortare att komma fram om ditt visum är beställts i förväg och behöver inte ha pengar på fickan när du reser.¨

Ett "landing card" delas ut på flygplanet och ska fyllas i innan du passerar tullen. Detta är inte samma som visum.

nödsituation:

Om du behöver kontakta polisen under din semester, ring 122 och vid brand 180. Om du behöver en ambulans ring 123.

Öppettider:

Butikerna är generellt öppna från 09:00 till 13:00  och sen från 17:00 till 22:00. I turistområdena hålls det sällan stängt vid middagstid. Det är inte ovanligt att vissa företag håller stängt på fredagar ​​och söndagar.

Mobiltelefoni:

Om utlandssamtal ingår i ditt abonnemang kan du använda din telefon i Egypten. Eftersom samtalskostnaderna är höga kan det rekommenderas att spara in på samtalen.

Temperatur per månad

Populäraste regionerna i Egypten
Till toppen