1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
Egypten

Resor till Egypten

Resor till Egypten

Resor till Egypten är ett perfekt val för dig som behöver lite sol och värme. Med nästan 3 000 soltimmar per år och en medeltemperatur under vintermånaderna, som ligger mellan 21 och 30 grader, kan du vara trygg med att du får en solig semester.

Från pyramiderna i Giza till semesterorterna vid Röda havet är Egypten ett land med stora kontraster, ett spektrum av upplevelser och sevärdheter. Redan vid inflygningen över Röda havskusten kan du se det varierade landskapet; öknens ändlösa dyner med gyllene sand som sträcker sig så långt ögat når och bryts av grönskan som slingrar längs Nilen. På våra billiga resor till Egypten kan du njuta av din semester i fina semesteroaser mellan karga öknar och det inbjudande Röda havet.

 

På äventyr under havet

En semester i Egypten är en semester som fokuserar på avslappning och härliga dagar på stranden. Oavsett om du vill semestra i mysig El Gouna, familjevänliga Makadi Bay eller Hurghadas livliga centrum, så har du gott så kan du koppla av på någon av de många sandstränderna som sträcker sig längs Röda havets kust. Resor till Egypten är inte bara gyllene stränder och massor av soltimmar, landet är också en bra plats att utforska livet under havsytan. Här kan du snorkla runt och uppleva några av världens mest färgglada fiskar i sin naturliga miljö, hisnande vackra koraller. Nöjer du dig inte med att bara simma runt på ytan har du också möjlighet att anmäla sig till en av de många dykskolorna, som erbjuder undervisning på alla nivåer.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
20ºC
21ºC
25ºC
28ºC
31ºC
34ºC
36ºC
36ºC
34ºC
30ºC
27ºC
22ºC
Min
12ºC
13ºC
16ºC
19ºC
22ºC
26ºC
28ºC
28ºC
26ºC
22ºC
19ºC
14ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga familjer Unga par Familjer - äldre barn

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden i Egypten är Kairo.

Språk:

Egyptens officiella språk är arabiska. I turistområdena talats ofta engelska och/eller franska.

Tidsskillnad:

På vintern är Egypten en timme före Sverige. På sommaren är det ingen tidsskillnad, eftersom Egypten inte har sommartid.

Ramadan:

I Egypten spelar ramadan en viktig roll. Även om inte allt är stängt på turistorterna är det något att ta hänsyn till. Ramadan 2023 kommer att vara från den 22 mars till den 20 april, men det exakta datumet kan fortfarande ändras (beroende på månens position).

Hälsa:

Alla hotell har en läkare. Han har jour dygnet runt och håller ofta mottagningstider på hotellet. Apoteken är också öppna dygnet runt och känns igen på ordet "pharmacy" Om du skulle få diarré ska du inte använda medicinerna hemifrån, till exempel Norit eller Immodium, utan skaffa Antinal på plats. Detta fungerar snabbt och effektivt.

Valuta:

Den egyptiska valutan heter pund och ett pund motsvarar nästan 0.5 svensk krona. Många tar gärna emot euro eller dollar. I de flesta turistområden accepteras de vanligaste kreditkorten och bankomater finns också, dessa är dock ofta ur funktion.

Dricks:

Bakshish är det egyptiska ordet för dricks, och det är vanligt att man dricksar ca 10%.

Ström:

I Egypten använder man 230V som i Sverige, vägguttagen är dock ofta smalare än i Sverige, och du bör därför införskaffa en adapter.

Bagage:

Om du vill ta med dig specialbagage som cykel, golfbag eller dykutrustning kan du läsa mer här.

Pass och visum:

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Egypten. Ett visum krävs när du åker till Egypten på semester.

Visum krävs när du åker på semester till Hurghada och Marsa Alam. Om du reser till Sharm el Sheikh behöver du inget visum. Du kan få ett visum på olika sätt: :

1. Direkt vid bokning eller via Sunwebs kontaktcenter. Du får en kupong med resehandlingarna som kommer att överlämnas till den lokala Sunweb-representanten vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Detta kostar €31.

2.Via bankdisken på flygplatsen (kostar ca USD 27+ moms. Detta pris kan ändras av myndigheterna). Väntetiderna kan öka här. Det rekommenderas att ha kontanter med sig.

Tänk på att det går fortare att komma fram om ditt visum är beställt i förväg.

Ett "landing card" delas ut på flygplanet och ska fyllas i innan du passerar tullen. Detta är inte samma som visum.

nödsituation:

Om du behöver kontakta polisen under din semester, ring 122 och vid brand 180. Om du behöver en ambulans ring 123.

Öppettider:

Butikerna är generellt öppna från 09:00 till 13:00 och sen från 17:00 till 22:00. I turistområdena hålls det sällan stängt vid middagstid. Det är inte ovanligt att vissa företag håller stängt på fredagar ​​och söndagar.

Mobiltelefoni:

Om utlandssamtal ingår i ditt abonnemang kan du använda din telefon i Egypten. Eftersom samtalskostnaderna är höga kan det rekommenderas att spara in på samtalen.

Om du vill åka på en utflykt till Kairo eller Luxor måste du köpa ett visum för Egypten för cirka 31 euro per person.