1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
Egypten

Resor till Egypten

Resor till Egypten

Resor till Egypten är ett perfekt val för dig som behöver lite sol och värme. Med nästan 3 000 soltimmar per år och en medeltemperatur under vintermånaderna, som ligger mellan 21 och 30 grader, kan du vara trygg med att du får en solig semester.

Från pyramiderna i Giza till semesterorterna vid Röda havet är Egypten ett land med stora kontraster, ett spektrum av upplevelser och sevärdheter. Redan vid inflygningen över Röda havskusten kan du se det varierade landskapet; öknens ändlösa dyner med gyllene sand som sträcker sig så långt ögat når och bryts av grönskan som slingrar längs Nilen. På våra billiga resor till Egypten kan du njuta av din semester i fina semesteroaser mellan karga öknar och det inbjudande Röda havet.

 

På äventyr under havet

En semester i Egypten är en semester som fokuserar på avslappning och härliga dagar på stranden. Oavsett om du vill semestra i mysig El Gouna, familjevänliga Makadi Bay eller Hurghadas livliga centrum, så har du gott så kan du koppla av på någon av de många sandstränderna som sträcker sig längs Röda havets kust. Resor till Egypten är inte bara gyllene stränder och massor av soltimmar, landet är också en bra plats att utforska livet under havsytan. Här kan du snorkla runt och uppleva några av världens mest färgglada fiskar i sin naturliga miljö, hisnande vackra koraller. Nöjer du dig inte med att bara simma runt på ytan har du också möjlighet att anmäla sig till en av de många dykskolorna, som erbjuder undervisning på alla nivåer.

Resa till Egypten med Sunweb

Sunweb har massor av billiga resor till Egypten, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer vart du vill resa. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Egypten. Oavsett om du har samlat hela familjen för en semester, eller om du tar med din bättre hälft på en romantisk paus från vardagen, så har vi definitivt hotellet som passar just dig och din semester.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden i Egypten är Kairo.

Språk:

Egyptens officiella språk är arabiska. I turistområdena talats ofta engelska och/eller franska.

Tidsskillnad:

På vintern är Egypten en timme före Sverige. På sommaren är det ingen tidsskillnad, eftersom Egypten inte har sommartid.

Ramadan har en central roll  i Egypten. Även om inte allt är stängt i turistorterna, är det något bör ha i åtanke. Ramadan 2020 vara från 23 april till 24 maj, men exakt datum kan ändras (beroende på månens position).

Valuta:

Den egyptiska valutan heter pund och ett pund motsvarar nästan 0.5 svensk krona. Många tar gärna emot euro eller dollar. I de flesta turistområden accepteras de vanligaste kreditkorten och bankomater finns också, dessa är dock ofta ur funktion.

Dricks:

Bakshish är det egyptiska ordet för dricks, och det är vanligt att man dricksar ca 10%.

Ström:

I Egypten använder man 230V som i Sverige, vägguttagen är dock ofta smalare än i Sverige, och du bör därför införskaffa en adapter.

Bagage:

Om du vill ta med dig specialbagage som cykel, golfbag eller dykutrustning kan du läsa mer här.

Pass och visum:

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Egypten. Ett visum krävs när du åker till Egypten på semester.

Visa är gratis till 30/4/2021 - Om du reser till Egypten under denna period får du visumet gratis vid ankomst.

Du kan köpa visum på flera sätt:

1. I bokningssteg 1 kan du välja att lägga till visum online. Du kommer att få en kupong med resedokumenten som överlämnas till den lokala Sunweb-representanten vid ankomst till flygplatsen i Egypten.

2. Via bankkontor på flygplatsen och kostar ca 25 USD + skatt (kan ändras av lokala myndigheter). Väntetider kan förekomma. Det rekommenderas att ha kontanter sig.

Tänk på att det går fortare att komma fram om ditt visum är beställt i förväg.

Ett "landing card" delas ut på flygplanet och ska fyllas i innan du passerar tullen. Detta är inte samma som visum.

nödsituation:

Om du behöver kontakta polisen under din semester, ring 122 och vid brand 180. Om du behöver en ambulans ring 123.

Öppettider:

Butikerna är generellt öppna från 09:00 till 13:00 och sen från 17:00 till 22:00. I turistområdena hålls det sällan stängt vid middagstid. Det är inte ovanligt att vissa företag håller stängt på fredagar ​​och söndagar.

Mobiltelefoni:

Om utlandssamtal ingår i ditt abonnemang kan du använda din telefon i Egypten. Eftersom samtalskostnaderna är höga kan det rekommenderas att spara in på samtalen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
20ºC
21ºC
25ºC
28ºC
32ºC
35ºC
36ºC
36ºC
34ºC
30ºC
26ºC
21ºC
Min
11ºC
12ºC
16ºC
19ºC
22ºC
25ºC
27ºC
28ºC
25ºC
21ºC
17ºC
13ºC

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
2 meter
Munskydd ska bäras i hissar
Kollektivtrafik
Tillåtet
50% av kapaciteten och munskydd är ett krav
Antal personer som får samlas utomhus
Ingen begränsning
Dela boende med andra
Tillåtet
Det utförs kontrill av kroppstemperatur vid ankomst och hotellen har endast 50% av sin vanliga kapacitet
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Bensinstaioner
Öppet
Restauranger
Öppet
Öppet både inom- och utomhus på hotell. Buffén har ändrats till bordsservering. Max 6 personer per bord och 2 meter mellan varje bord. Vid ankomst kontrolleras din temperatur.
Barer
Öppet
Öppet till 00:00
Butiker
Öppet (till midnatt)
Munskydd är obligatoriskt i butiker och rekommenderat i hotellet. Munskydd rekommenderas i butiker på hotellet, men de flesta butiker är fortfarande stängda.
Vattenparker
Öppet
Säkerhetsavstånd ska hållas
Temaparker
Öppet
Säkerhetsavstånd ska hållas
Djurparker
Öppet
Säkerhetsavstånd ska hållas
Strand
Öppet
Privata stränder är öppna men säkerhetsavstånd måste hållas. Offentliga stränder är stängda. Dykcenter kan öppna om de följer myndigheternas regler
Event (inomhus och utomhus)
Ej tillåtet
Museer
Öppet
Max 25 pers. per museum/sevärdhet
Wellness/spa
Öppet
Ångbadet kommer att stängas tills vidare, 50% av kapaciteten
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
N/A
Från 00:00 till 04:00
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Ingen information i nuläget
Klubbar/nattliv
Stängt
Casino
Öppet
Öppet på hotell. endast 50% av kapaciteten.
Flygplatser
Öppet
Munskydd och kontroll av kroppstemperatur är krav. Säkerhetsavstånd ska hållas. Dokumentation på vart du har varit och att du inte har varit i kontakt med covid-19 de senaste dagarna krävs
Karantän
N/A
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Nej
Ett covid-19-test före avresa krävs inte, men om du inte gör det före avresan måste du ta ett covid-19 test på plats för 30 USD. Barn upp till 6 år behöver inte ta ett test. Resenärer som tar testet före avgång är de första som lämnar flygplanet och är de första på sin transfer.
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Nej
Ett covid-19-test vid ankomst krävs inte om du gjort ett före avresan, har du inte det måste du ta ett covid-19 test på plats för 30 USD. Barn upp till 6 år behöver inte ta ett test. Resenärer som tar testet före avgång är de första som lämnar flygplanet och är de första på sin transfer.
Hälsodeklaration
Endast covid-19 test
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Alla hotell måste ha ett hälsointyg innan de öppnas. Gästerna måste underteckna att de har en reseförsäkring som täcker Egypten
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Munskydd är obligatoriskt. Transferen har nu endast en kapacitet på 50%, det måste finnas en plats bredvid varje passagerare. Resenärer som tar ett covid-19-test före avresan får en annan transfer än resenärer som tar ett covid-19-test på flygplatsen.
Extra regler
Vattensporter så som dykning och snorkling är tillåtna, men med försiktighetsåtgärder. Till exempel krävs munskydd ombord.