Resort till Les Arcs

Tillbaka
Destination image
Pister
63 Km
136 Km
195 Km
6 Km
400 Km
Totalt
Liftar
45
199
126
höjd
3250m
1200m
Glaciär
0
Fun Parks
5
Långfärd
230Km

Les Arcs i Paradiski ligger granne med skidområdena Espace Killy och Trois Vallées i Frankrike. skidregionen Paradiski utgörs av områdena Les Arcs, Le Plagne och Les Coches. Detta är ett av världens största skidregioner och Skidresor till Les Arcs bjuder på skidåkning mellan 1600 till 3225 meters höjd. Tack vare det högt belägna skidområdet med två glaciärer är skidområdet mycket snösäkert genom hela säsongen.

Fyra byar – fyra olika skidresor

Les Arcs lokala skidområde består av 200 km pist där den längsta pisten är 15 km lång. Från skidområdet i Les Arcs går gondolenliften Vanoise Express som binder samman Les Arcs med La Plagnes. Totalt utgör de två skidsystemen 400 km varierande pister som passar allt från de mest oerfarna åkarna till skidåkningseliten. För offpist-åkaren finns här ett stort urval av offpister i alla svårighetsgrader. Tänk alltid på att ha med bergsguide när du ger dig ut i offpisten. De som gillar att visa upp sig i parken eller bara vill testa på att hoppa lite, kan bege sig till områdets funparks.

Les Arcs består av fyra byar. Arc 1600 är den äldsta och minsta av de fyra byarna. Tack vare att byn är kompakt, platt och bilfri, är detta ett perfekt val för barnfamiljer. Arc 1800 är den största byn av de fyra byarna. Här bjuds det på svängande byliv med ett stort urval av afterskiställen och pubar. Hit kommer främst ungdomar som gillar fest och skidåkning. Arc 1950 är den mest charmerande byn. Kvalitet, service och lyx byns fokus. Detta är den högst belägna byn i Les Arcs. Härifrån har man bäst utgångspunkt till liftsystemet och passar därför perfekt för skidentusiasten som åker på skidresa främst för att åka skidor. Arc 2000 är känd bland erfarna skidåkare som kommer hit man för de svarta pisterna i Aiguille Rouge.

Skidresor till Les Arcs med Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Les Arcs. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter men vi har också ett bra utbud av stugor och chalet. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Läs mer Läs mindre

Populärt resmål för

Övriga
Äldre par
Vänner
Familjer med äldre barn

Flyginformation

Flyget landar i Geneve och vi flyger hit med Norwegian från:

  • Stockholm Arlanda
  • Köpenhamn Kastrup

 

I alla våra skidresor med flyg ingår transfer till och från destinationen.

Transfertiden till Les Arcs är cirka 3 timmar.

Tänk på att transfertiden till destinationen kan variera beroende på väder och trafikförhållanden.

Har du frågor kring våra resor med flyg hittar du de flesta svaren bland våra "Vanligt ställda frågor".

Till toppen