1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
Spanien

Resor till Spanien

Resor till Spanien

Det är allmänt känt att Spanien är en av de mest populära semesterdestinationerna i Sydeuropa. Detta Medelhavsland har en rik historia och härlig klimat som år efter år lockar många semesterfirare. På resor till Spanien också kan du också ta del av ett rikt kulturliv. Kända konstnärer som Picasso, Goya och Dali har Spanien som hemland I de stora städerna, som huvudstaden Madrid och Barcelona kan man se deras konstverk.
Resor till Spanien erbjuder  massor av trevliga hotell med All Inclusive och billiga, trevliga lägenheter nära kusten, på både de vackra öarna och fastlandet.

De spanska öarna

Vi erbjuder massor av billiga resor till Spanien, många har de vackra öarna som sitt favoritresmål. Framför allt semesterparadiset Teneriffa med sina fantastiska stränder och storslagna natur. Den 3700 meter höga vulkanen Pico del Tiede tornar upp sig över ön och är sannerligen en imponerande syn. Teneriffa är dessutom en skattefri zon, vilket gör att du kan göra riktiga fynd om du har planerat att semestershoppa.

En annan Kanarisk ö som likt den ovannämnda också är både vulkanö och skattefri zon är Gran Canaria. Här kan du bland annat roa dig med oändliga semesternöjen i playa del inglés eller besöka det fantastiska 4 kvm stor ökenområdet som ligger i anslutning till stranden i Maspalomas.

Utanför den spanska sydkusten ligger semesterön Mallorca som är en annan turistfavorit, med ett överflöd av vackra stränder och massor av historiska sevärdheter. Är du mer sugen på fastlandet bjuder bland annat Costa del Sol på en unik lyxig miljö där man inte höjer på ögonbrynen när en Porsche eller Ferrari glider förbi. Strosa runt i den vackra hamnen eller slå dig ner på en trevlig restaurang och njut av den oerhört goda spanska maten.

Ät gott i Spanien

Som framgår av denna korta beskrivning bjuder resor till Spanien på ett varierat semesterutbud. Denna variation gäller även det spanska köket som är helt annorlunda än det svenska. Här hittar du de mest varierande maträtter. En typisk spansk rätt är naturligtvis paellan; en jättegod risrätt fylld med kyckling och/eller skaldjur. Tapas kan man också hitta överallt. Tapas är små rätter som görs på alla möjliga olika ingredienser så som sardiner, oliver etc. Vid ett besök på en terrass får du naturligtvis inte missa den supergoda och uppfriskande sangrian. Spanien är dessutom en av världens främsta vinproducenter, så här finns gott om möjligheter att prova goda viner.

Kort sagt, en solsemester i Spanien är fantastiskt och ett land som alla bör besöka någon gång, så... hasta pronto España eller vi ses snart Spanien!

Resa med Sunweb till Spanien

Sunweb erbjuder ett spännande utbud av billiga resor till både den spanska sydkusten och öarna, så oavsett om du reser med familj vänner eller en partner har vi både en semesterort och ett boende som passar dig. Sunweb har massor av billiga resor till Spanien, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Spanien. Vid resor till Spanien med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och vi erbjuder skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller någonstans i närheten flera gånger under din semester.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet. 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
19ºC
21ºC
24ºC
28ºC
29ºC
30ºC
26ºC
24ºC
19ºC
17ºC
Min
8ºC
9ºC
11ºC
12ºC
15ºC
19ºC
21ºC
22ºC
18ºC
17ºC
12ºC
10ºC

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Viktig information angående obligatoriska dokument
 Läs FAQ-sidan här
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Från 6 år. Det är obligatoriskt att ha munskydd utomhus och i öppna utrymmen när man inte kan hålla sig 1,5 meter bort från andra. Även obligatoriskt i slutna offentliga utrymmen, stängda utrymmen öppna för allmänheten, kollektivtrafik och privata transporter för max 9 personer som inte bor tillsammans.
Antal personer som får samlas utomhus
Tillåtet
Det finns 4 varningsnivåer: Nivå 1: Max 10 personer Nivå 2: Max 6 personer Nivå 3: Max 4 personer Nivå 4: Max 2 personer
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Tillåtet

Det finns 4 nivåer:

Nivå 1: Max 10 personer

Nivå 2: Max 6 personer

Nivå 3: Max 4 personer

Nivå 4: Max 2 personer

Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Endast i Katalonien (en region i norra Spaniens fastland) råder utegångsförbud från kl. 01.00 till 06.00
Restauranger
Öppet

Det finns 4 nivåer:

nivå 0: inga begränsningar

nivå 1: 8 personer per bord inne, 10 ute

nivå 2: 8 personer per bord inne, 8 ute

nivå 3: 4 personer per bord inne, 6 ute

 

Max 6 personer vid ett bord på terrassen eller i restaurangen i alla regioner.

Vid besök kommer du att bli tillfrågad om ett certifikat, ett återhämtningsdokument eller ett giltigt PCR- eller antigentest, giltigt i maximalt 48 timmar.

 

Restauranger har öppet till 03:00

 

Observera! I Katalonien är det obligatoriskt att visa din QR-kod om du vill komma in. Kapacitet reducerad till 50 %.

 

För Valenciana, från 12 år, från 3/12/2021, i minst 30 dagar, gäller 3G-regeln i restauranger och barer med kapacitet för mer än 50 personer.

Barer
Öppet
Det finns 4 nivåer: nivå 0: inga begränsningar nivå 1: 8 personer per bord inne, 10 ute nivå 2: 8 personer per bord inne, 8 ute nivå 3: 4 personer per bord inne, 6 ute Max 6 personer vid ett bord på terrassen eller i restaurangen i alla regioner. Vid besök kommer du att bli tillfrågad om ett certifikat, ett återhämtningsdokument eller ett giltigt PCR- eller antigentest, giltigt i maximalt 48 timmar. Restauranger har öppet till 03:00 Observera! I Katalonien är det obligatoriskt att visa din QR-kod om du vill komma in. Kapacitet reducerad till 50 %. För Valenciana, från 12 år, från 3/12/2021, i minst 30 dagar, gäller 3G-regeln i restauranger och barer med kapacitet för mer än 50 personer.
Klubbar, nattliv
Öppet
Det finns olika nivåer: nivå 0: inga begränsningar nivå 1: 8 pers per bord inne, 10 ute, totalt: max. 250 personer nivå 2: 8 pers per bord inne, 8 personer ute, totalt max 200 personer För tillträde till nattklubbar/diskotek efterfrågas ett certifikat, ett återhämtningsdokument eller ett giltigt PCR- eller antigentest, giltigt i maximalt 48 timmar. Öppet till 03.00. Allt i Katalonien är stängt.
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Ja
En giltig QR-kod krävs för tillträde.
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
En giltig QR-kod krävs för tillträde.
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Strand
Öppet