1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
Spanien

Resor till Spanien

Resor till Spanien

Det är allmänt känt att Spanien är en av de mest populära semesterdestinationerna i Sydeuropa. Detta Medelhavsland har en rik historia och härlig klimat som år efter år lockar många semesterfirare. På resor till Spanien också kan du också ta del av ett rikt kulturliv. Kända konstnärer som Picasso, Goya och Dali har Spanien som hemland I de stora städerna, som huvudstaden Madrid och Barcelona kan man se deras konstverk.
Resor till Spanien erbjuder  massor av trevliga hotell med All Inclusive och billiga, trevliga lägenheter nära kusten, på både de vackra öarna och fastlandet.

De spanska öarna

Vi erbjuder massor av billiga resor till Spanien, många har de vackra öarna som sitt favoritresmål. Framför allt semesterparadiset Teneriffa med sina fantastiska stränder och storslagna natur. Den 3700 meter höga vulkanen Pico del Tiede tornar upp sig över ön och är sannerligen en imponerande syn. Teneriffa är dessutom en skattefri zon, vilket gör att du kan göra riktiga fynd om du har planerat att semestershoppa.

En annan Kanarisk ö som likt den ovannämnda också är både vulkanö och skattefri zon är Gran Canaria. Här kan du bland annat roa dig med oändliga semesternöjen i playa del inglés eller besöka det fantastiska 4 kvm stor ökenområdet som ligger i anslutning till stranden i Maspalomas.

Utanför den spanska sydkusten ligger semesterön Mallorca som är en annan turistfavorit, med ett överflöd av vackra stränder och massor av historiska sevärdheter. Är du mer sugen på fastlandet bjuder bland annat Costa del Sol på en unik lyxig miljö där man inte höjer på ögonbrynen när en Porsche eller Ferrari glider förbi. Strosa runt i den vackra hamnen eller slå dig ner på en trevlig restaurang och njut av den oerhört goda spanska maten.

Ät gott i Spanien

Som framgår av denna korta beskrivning bjuder resor till Spanien på ett varierat semesterutbud. Denna variation gäller även det spanska köket som är helt annorlunda än det svenska. Här hittar du de mest varierande maträtter. En typisk spansk rätt är naturligtvis paellan; en jättegod risrätt fylld med kyckling och/eller skaldjur. Tapas kan man också hitta överallt. Tapas är små rätter som görs på alla möjliga olika ingredienser så som sardiner, oliver etc. Vid ett besök på en terrass får du naturligtvis inte missa den supergoda och uppfriskande sangrian. Spanien är dessutom en av världens främsta vinproducenter, så här finns gott om möjligheter att prova goda viner.

Kort sagt, en solsemester i Spanien är fantastiskt och ett land som alla bör besöka någon gång, så... hasta pronto España eller vi ses snart Spanien!

Resa med Sunweb till Spanien

Sunweb erbjuder ett spännande utbud av billiga resor till både den spanska sydkusten och öarna, så oavsett om du reser med familj vänner eller en partner har vi både en semesterort och ett boende som passar dig. Sunweb har massor av billiga resor till Spanien, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Spanien. Vid resor till Spanien med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och vi erbjuder skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller någonstans i närheten flera gånger under din semester.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är liksom i Sverige 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet. 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
16ºC
19ºC
21ºC
24ºC
28ºC
29ºC
30ºC
26ºC
24ºC
19ºC
17ºC
Min
8ºC
9ºC
11ºC
12ºC
15ºC
19ºC
21ºC
22ºC
18ºC
17ºC
12ºC
10ºC

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter. I Katalonien är det 2 meter
Kollektivtrafik
Tillåtet
Munskydd är krav
Antal personer som får samlas utomhus
Max 20 personer
Dela boende med andra
Tillåtet
Munskydd är krav
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd är krav
Bensinstaioner
Öppet
Munskydd är krav
Restauranger
Öppet
Munskydd är obligatoriskt när man går runt. 33% kapacitet tillåten. Regler för avstånd och hygien måste följas.
Barer
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt när man går runt, öppet till 01:00 AM. Var uppmärksam! Barer i Magaluf, El Arenal och Playa de Palma är stängda tills 15-09-2020
Butiker
Öppet
Munskydd är krav
Vattenparker
Öppet
Dock ej alla
Temaparker
Öppet
Inte alla. Munskydd är ett krav
Djurparker
Öppet
Dock ej alla
Strand
Öppet
Avståndsregler måste följas. Var uppmärksam! Bokningar måste göras för Levante-stranden i Benidorm (mer information på vår Costa Blanca-sida)
Event (inomhus och utomhus)
Öppet
Munskydd är obligatoriskt
Museer
Öppet
Munskydd är obligatoriskt
Wellness/spa
Öppet
Begränsade öppettider
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
N/A
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
N/A
Klubbar/nattliv
Begränsat
Munskydd är obligatoriskt. Var uppmärksam! Diskotek / nattliv i Magaluf (tyska underhållningsområdet Punta Ballena är helt stängt till 15/9/2020), El Arenal och Playa de Palma (tyska underhållningsområdet Bierstrasse & Schinkenstrasse är helt stängt till 15/9/2020). Butikerna på dessa gator är öppna. Diskotek är stängda i Barcelona och allt nattliv stänger 01:00 AM på natten. Nattklubbar och diskotek är stängda i Costa Brava och Costa Dorada. Dessutom är de flesta diskotek stängda i Spanien.
Casino
Öppet
Munskydd är obligatoriskt.
Flygplatser
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Regler för avstånd och hygien måste följas. Ett hälsointyg måste fyllas i vid ankomst till Kanarieöarna. Besökare måste fylla i ett hälsoformulär innan de kommer till destinationen. Från 1 juli, efter att ha checkat in (du måste ange ditt sittplatsnummer), måste resenären fylla i ett formulär på https://www.spth.gob.es/ eller via Spain Health Travel App. När du har fyllt i formuläret får du en QR-kod som du måste visa vid ankomst till destinationen.
Karantän
Ja, om du är smittad
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Nej
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Nej
Hälsodeklaration
Ja
Endast för Kanarieöarna
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Ja
Temperaturkontroll vid ankomst och fyll i hälsoformuläret efter incheckning via https://www.spth.gob.es/ eller via Spain Health Travel App
Förhållningsregler ang. transfer
Munskydd är krav
Munskydd
Ja
Munskydd är obligatoriskt i hela Spanien, inom och utomhus, även med tillräckligt avstånd. Avståndsreglerna måste också följas på stranden / vid simbassänger och under träning, men masker krävs då inte. Munskydd är inte obligatorisk i stora naturområden utanför det livliga centrumet och på boulevarder, där du kan hålla upp till 1,5 meters avstånd. Avståndsreglerna måste också följas på stranden, för tillfället är det inte känt om du måste bära munskydd på stranden. Reglerna kommer att vara tydliga innan du går in på stranden. Restaurangreglerna kommer att förbli oförändrade för närvarande. Om du sitter på en restaurang eller bar, är munskydd inte obligatoriskt, så snart du står upp, vänligen använd munskydd. Var uppmärksam! Du riskerar böter om du inte följer reglerna. * Munskydd är obligatoriskt för barn från 6 år, för barn under 6 år rekommenderas munskydd.
Rökning
Delvis tillåtet
Rökning är inte tillåtet i allmänna utrymmen där tillräckligt avstånd inte kan hållas