Tillbaka

Resor till Österrike

Destination image

Underbara och billiga skidresor till Österrike

Är du ute efter en trevlig skidsemester på en av de bästa skidorterna i Alperna? Då är det Österrike du skall åka till! Skidresor till Österrike är populärt bland svenska skidåkare. Kombinationen av mysig miljö och fantastisk skidåkning för både skid- och snowboardåkare gör Österrike till ett riktigt vinterparadis.

De Österrikiska Alpernas högsta punkt når upp till 4000 meter över havet. Dess höga läge och många glaciärer gör att man kan åka skidor här även sent på säsongen. De populära regionerna Arlberg, Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn och Zillertal ligger alla över 2000 meter. Skidåkning i Österrike innebär inte bara snösäkra destinationer utan också en stor protion gästvänlighet, något österrikarna är kända för. Själv kallar dom det för Gemütlichkeit, en hemtrevlig och mysig gemenskap som du definitivt kommer känna av under skidsemestern. En skidsemester är inte komplett utan afterski. Skidresor till Österrike bjuder på afterski från tidigt på eftermiddagen, till långt in på natten. Framför allt St Anton och Ischgl är skidorter med ett legendariskt nattliv. Här kan du njuta av en afterski öl till tonerna av allt ifrån dagens hits till svängande tyroler-klassiker. Afterski och skidåkning är verkligen en del av kulturen och även om de Österrikiska Alperna är väldigt traditionellt, har de den bästa infrastrukturen i Europa när det kommer till vintersport, med moderna och utbredda liftnätverk samt förstklassiga konstsnöanläggningar.

Skidsemester med familjen i Österrike

Österrike är också ett bra alternativ när familjen ska åka på skidsemester. Många destinationer har både barnanpassade pister och liftar, så att även de små kan glädjas åt härlig skidåkning i Österrike, För de som ännu inte fått upp stabiliteten i backen finns det också gott om billiga eller gratis skidskolor. För familjer med mindre barn finns här även möjlighet till barnpassning och skiddagis på många orter. För de som inte gillar att åka skidor erbjuder Österrike även många spamöjligheter och du behöver sällan gå långt för att hitta närmsta spa.

Skidresor till Österrike är också synonymt med god traditionell och internationell mat, ofta tillagade med fina och närproducerade råvaror. Njut av schnitzel, gulasch och en rad andra lokala delikatesser. Österrike ger dig också möjligheten att prova massor av spännande öl och snaps, och efter en dag i pisten kan du med fördel värma upp dig med ett glas gluhwein, en sorts rött vin som serveras varmt, inte helt olikt rödvinsglögg. Här behöver det dessutom inte bli dyrt eftersom Österrike över lag är billigare än andra alpländer, både gällande restaurangbesök och andra aktiviteter.

Skidresor till Österrike med Sunweb – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av flyg, buss och kör själv-resor till Österrike. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell, pensionat och "gasthofen", som ofta är familjeägda, men vi har också ett stort utbud av lägenheter och stugor. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Resor till Österrike

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden är Wien.

Språk:

Det officiella språket är tyska. Men du kommer ofta långt med engelska.

Tidskillnad:

Det är ingen tidsskillnad i jämförelse med Sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro.

Dricks:

På barer och restauranger i Österrike är det normalt att lämna mellan 5 % och 10 % i dricks om ni varit nöjda med servicen.

Mat och dryck:

Österrike är känt för sina wienerschnitzlar, sachertorte, kaiserschmarrn och glühwein! Det går bra att dricka kranvattnet.

Resedokument:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Resa med bil:

I Österrike är det obligatoriskt med vinterdäck från 1 november till 15 april vid vinterväglag. Istället för vinterdäck kan snökedjor användas om vägbanan är helt eller nästan helt täckt med snö eller is. På vissa vägar är det obligatoriskt att använda snökedjor. Detta anges i sådana fall av en vägskylt.

Om du reser via Tyskland är det lag på att anpassa bilutrustningen efter väderförhållandena. Det betyder att du använder vinterdäck om du kör under vinterförhållanden.

Att inte använda vinterdäck kan ha inverkan på ansvar för olyckor och kan också leda till böter. Information om anvädning av snökedjor och vinterdäck kan du bland annat hitta på trafikverkets hemsida.

För de flesta Österrikiska motorvägarna är det obligatoriskt med en tullbilljett. Du kan bland annat köpa biljetten i Österrike vid den stora gränsövergången. En biljett till bilen för 10 dagar kostar ca € 10,50. För vissa motorvägar, tunnlar och passvägar i Österrike gäller inte biljetten, utan där måste det betalas en separat tullavgift, som t.ex. på A13 från Innsbruck-Södra till den italienska gränsen.

Vid haveri eller olycka är det obligatoriskt för alla trafikanter att bära en reflexväst.

Öppettider:

I allmänhet är affärerna öppna från måndag till fredag kl. 09.00 till 18.00. I de mindre byarna stänger affärerna på lördagar kl. 13.00. Första lördagen i månaden håller affärerna öppet till 17.00. På söndagar är de flesta affärerna stängda.

Telefon:

En svensk mobiltelefon fungerar även i Österrike. För att ringa till Österrike från Sverige, slår du först landsnumret 0043 följt av telefonnumret utan första nollan. Från Österrike till Sverige är landsnumret 0046.

Larmnummer

Landets larmnummer är 112.

Elektricitet:

230 volt.

Säkerhet:

I Österrike är det obligatoriskt att använda skidhjälm för barn upp till 15 år. Skidhjälm rekomenderas även för vuxna.

Karta

Till toppen