Ansvarsfriskrivning

  1. Hem
  2. Ansvarsfriskrivning

Coronaviruset kan skapa oförutsägbara situationer, vilket gör resor till en risk. Detta gäller även resor till länder med positiva reserådgivning, eftersom färgkoden kan ändras kan du fortfarande smittas och länder kan vidta säkerhetsåtgärder.

Som resenär är du ansvarig för din personliga (hälso-) situation, att du har rätt dokument för att komma in i ett land och uppfyller alla krav och åtgärder, och du måste också kontrollera i god tid före avresan och hemresan om den tidigare erhållna informationen inte ändrats.

Med en rese- och avbokningsförsäkring från Sunweb är du försäkrad mot COVID-19 om inga negativa reserådgivning gäller vid avresan. Om du inte har en rese- och avbokningsförsäkring hos Sunweb kan det tillkomma ytterligare kostnader som du måste betala själv. På den här sidan hittar du all information om försäkringsvillkoren för rese- och avbokningsförsäkringen.

Vi gör vårt bästa för att göra resan säker och för att följa alla bestämmelser. Trots det kan vi inte garantera att du inte blir sjuk eller upplever några besvär. Sunweb Group tar inget ansvar för den skada du lider på grund av konsekvenserna av coronaviruset eller de åtgärder som vidtagits mot dess spridning.

Före avresan

Du är ansvarig för att kontrollera åtgärderna och villkoren före avresan samt för att följa alla villkor eller begränsningar, såsom testning. I vissa länder gäller restriktioner för svenskar, som att genomföra ett corona-test.

På resmålet

Ibland gäller restriktioner efter ankomst. Dessutom kan du eller ditt resesällskap bli sjuk och behöva sitta i karantän. Detta kan leda till extra kostnader. Smittas du av coronaviruset under din semester kan du endast åka hem om du inte längre är smittad och inte längre har några anmärkningar. Det är också möjligt att inte alla faciliteter är (begränsade) tillgängliga på destinationen. Dessa justeringar kan inträffa eller förändras från dag till dag, så tyvärr är det inte möjligt för oss att ge dig inblick i alla förändringar i förväg. Vi rekommenderar att du följer instruktionerna på plats. Dessutom kan begränsningar och åtgärder gälla på ditt boende, i kollektivtrafiken eller när du deltar i en aktivitet.

Före hemresan

Kontrollera i förväg om du ska kunna visa ett negativt testresultat för hemresan. Under eller efter resan kan vi bli ombedda att dela dina personuppgifter i samband med smittspårning.