1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
Portugal

Resor till Portugal

Resor till Portugal

Det som lockar så många turister till en semester i Portugal varje år är främst dess behagliga temperaturer, vacker natur, spännande historia och goda mat. Portugal ligger på den Iberiska halvön mellan Atlanten och Spanien, vilket gör att du har ett underbart semesterklimat hela sommaren. Detta är dessutom ett av Sydeuropas mest fascinerande resmål som gömmer många spännande semesterupplevelser. Res till soliga Portugal och njut av de fantastisk vackra karamellfärgade stränderna som är så typiska för landet.

 

Enastående natur i Portugal

Portugal bjuder på klipplandskap, höga berg, djupa dalar och enastående naturupplevelser, framför allt längs Algarvekustens vackra vandringsleder. På den gröna ön Madeira växlar landskapet mellan frodiga skogsområden, karga steniga landskap och inte minst, några av Europas vackraste stränder.

I de charmiga fiskebyarna längs kusten tas du tillbaka till en svunnen tid och kusten semesterorter bjuder på modern komfort och livligt nöjesliv. Om du letar efter en lugn semester i vackra omgivningar är Portugals semesterorter som t.ex. Carvoeiro och Olhos d'Agua perfekt.

Letar du efter mer liv och rörelse kan vi rekommendera den lite större staden Praia da Rocha som dessutom har en av Portugals vackraste stränder samt Albufeira där den livliga strandgatan ”The Strip” erbjuder trevliga barer, nattklubbar och andra semesternöjen. I Albufeira bör du även besöka den underbart mysig gamla stadsdelen med charmiga kullerstensgator, en mysig fiskebåtshamn och restauranger där havets läckerheter står på menyn.

Den underbara portugisiska maten

Resor till Portugal bjuder på god mat och smakrika viner, i synnerhet de många regionala, som är tillagade och bryggda med kärlek och färska ingredienser. Både fisk och skaldjur används flitigt i det portugisiska köket. Det är inte ovanligt att både kött fisk och skaldjur blandas i en och samma rätt. Under din solsemester i Portugal bör du unna dig att prova en riktig portugisisk middag. Din resa i Portugal är itne komplett innan du har smakat äkta portugisisk Piri Piri kyckling, som tillagas med en kryddig chilisås och serveras med sallad och sötpotatis.

Till efterrätt rekommenderar vi att du provar en av de söta mandel- och apelsinkakorna. Om du gillar gott vin har du kommit rätt. De lokala vinerna är verkligen en upplevelse du inte bör missa. Portugal är Europas femte största vinproducent och särskilt utsökta är de röda vinerna som passar bra till den robusta portugisiska maten.

Resa med Sunweb till Portugal

Sunweb har massor av billiga resor till Portugal, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Portugal. Med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och vi erbjuder skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller någonstans i närheten flera gånger under din semester.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket i Portugal är portugisiska.

Tid:

Portugal är en timme före Sverige.

Valuta:

Den officiella valutan i Portugal är euro.

Dricks:

Det är normalt att ge ungefär 5-10% dricks på portugisiska barer och restauranger.

Ström:

Nätaggregatet är som i Sverige 220 volt.

Varning:

Alla resenärer som är under 18 och reser utan förmyndare måste ha en skriftlig undertecknad utlåtelse att de har förmyndares godkännande.

Om du reser med en grupp där alla är under 18 år är det möjligt att din bokning ogiltigförkaras. Det också vara så att hotellet kräver detta. Detta är lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

När du reser till Portugal, måste du tamed ett giltigt pass. Du ansvarar för giltigheten av passet i samband med din semester.

Nödsituation:

I behov av kontakt med polis, ambulans eller brandkår ring 112

Öppettider:

Butikerna i Portugal har i allmänhet öppet från måndag till fredag från 9:00 till 13:00 och från 15:00 till 19:00 och lördag från 9:00 till 13:00. Öppettiderna kan variera lokalt.

Mobiltelefon:

Din svenska mobiltelefonen fungerar även i Portugal.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
18ºC
21ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
26ºC
20ºC
17ºC
Min
9ºC
11ºC
12ºC
14ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
18ºC
18ºC
13ºC
11ºC