1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
Portugal

Resor till Portugal

Resor till Portugal

Det som lockar så många turister till en semester i Portugal varje år är främst dess behagliga temperaturer, vacker natur, spännande historia och goda mat. Portugal ligger på den Iberiska halvön mellan Atlanten och Spanien, vilket gör att du har ett underbart semesterklimat hela sommaren. Detta är dessutom ett av Sydeuropas mest fascinerande resmål som gömmer många spännande semesterupplevelser. Res till soliga Portugal och njut av de fantastisk vackra karamellfärgade stränderna som är så typiska för landet.

 

Enastående natur i Portugal

Portugal bjuder på klipplandskap, höga berg, djupa dalar och enastående naturupplevelser, framför allt längs Algarvekustens vackra vandringsleder. På den gröna ön Madeira växlar landskapet mellan frodiga skogsområden, karga steniga landskap och inte minst, några av Europas vackraste stränder.

I de charmiga fiskebyarna längs kusten tas du tillbaka till en svunnen tid och kusten semesterorter bjuder på modern komfort och livligt nöjesliv. Om du letar efter en lugn semester i vackra omgivningar är Portugals semesterorter som t.ex. Carvoeiro och Olhos d'Agua perfekt.

Letar du efter mer liv och rörelse kan vi rekommendera den lite större staden Praia da Rocha som dessutom har en av Portugals vackraste stränder samt Albufeira där den livliga strandgatan ”The Strip” erbjuder trevliga barer, nattklubbar och andra semesternöjen. I Albufeira bör du även besöka den underbart mysig gamla stadsdelen med charmiga kullerstensgator, en mysig fiskebåtshamn och restauranger där havets läckerheter står på menyn.

Den underbara portugisiska maten

Resor till Portugal bjuder på god mat och smakrika viner, i synnerhet de många regionala, som är tillagade och bryggda med kärlek och färska ingredienser. Både fisk och skaldjur används flitigt i det portugisiska köket. Det är inte ovanligt att både kött fisk och skaldjur blandas i en och samma rätt. Under din solsemester i Portugal bör du unna dig att prova en riktig portugisisk middag. Din resa i Portugal är itne komplett innan du har smakat äkta portugisisk Piri Piri kyckling, som tillagas med en kryddig chilisås och serveras med sallad och sötpotatis.

Till efterrätt rekommenderar vi att du provar en av de söta mandel- och apelsinkakorna. Om du gillar gott vin har du kommit rätt. De lokala vinerna är verkligen en upplevelse du inte bör missa. Portugal är Europas femte största vinproducent och särskilt utsökta är de röda vinerna som passar bra till den robusta portugisiska maten.

Resa med Sunweb till Portugal

Sunweb har massor av billiga resor till Portugal, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Portugal. Med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och vi erbjuder skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller någonstans i närheten flera gånger under din semester.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
18ºC
21ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
26ºC
20ºC
17ºC
Min
9ºC
11ºC
12ºC
14ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
18ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter
Munskydd
Ja
Användning av munskydd är obligatoriskt i kollektivtrafik, butiker och stormarknader och alla andra offentliga inomhusutrymmen. Det är också obligatoriskt utomhus- och på arbetsplatser där det inte är möjligt att hålla 2 meters avstånd, och när människor inte kommer från samma hushåll. Barn under 10 år är undantagna.
Viktig information angående obligatoriska dokument
Läs FAQ-sidan här
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max. 10 personer
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Nej
Restauranger
Öppet
Från 12 års ålder är det obligatoriskt att ha ett EU Corona -certifikat eller ett negativt Covid-19 test (under helgen efter fredag 19:00 och på helgdagar), om du vill äta inom en rörlig tid. PCR -test (max. 72 timmar) eller ett antigenprov (max. 24 timmar). Öppet till 02:00, max. 6 personer per bord inomhus och max. 10 personer utomhus.
Barer
Öppet
Öppet till 02:00, max. 6 personer per bord inomhus och max. 10 personer utomhus
Klubbar, nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Öppet
Stänger kl 22:30.
Event (inomhus och utomhus)
Ej tillåtet
Kommer att tillåtas från 19 april och framåt med begränsad kapacitet.
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
2/3 av kapaciteten. Munskydd är krav och den första raden får inte användas
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Endast med 2/3 av kapaciteten.
Strand
Öppet
Håll ett avstånd på 1,5 meter. För grupper som inte tillhör samma sällskap, krav på 3 meters avstånd mellan parasoller. 
Bra att veta
Ja

Kroppstemperatur kan komma att mätas. Möjligheten att utföra kroppstemperaturmätningar på icke-invasivt sätt.

Följ Ambassadens reseinformation.

Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer .