Tillbaka

Resor till Portugal

Destination image

Resor till Portugal

Landet har en totalbefolkning på nästan 10 miljoner och en yta på 92 000 km², men det som lockar så många turister hit varje år är främst behagliga temperaturer, vacker natur, spännande historia och god mat. Portugal ligger på den Iberiska halvön mellan Atlanten och Spanien, vilket gör att du har ett underbart semesterklimat hela sommaren. Detta är dessutom ett av Sydeuropas mest fascinerande resmål som gömmer många spännande semesterupplevelser!

 

Enastående natur och fantastiska matupplevelser

Portugal bjuder på klipplandskap, höga berg, djupa dalar och enastående naturupplevelser, framför allt längs Algarvekustens vackra vandringsleder. På den gröna ön Madeira växlar landskapet mellan frodiga skogsområden, karga steniga landskap och inte minst, några av Europas vackraste stränder.

I de charmiga fiskebyarna längs kusten tas du tillbaka till en svunnen tid och kusten semesterorter bjuder på modern komfort och livligt nöjesliv. Om du letar efter en lugn semester i vackra omgivningar är Portugals semesterorter som t.ex. Carvoeiro och Olhos d'Agua perfekt.

Letar du efter mer liv och rörelse kan vi rekommendera den lite större staden Praia da Rocha som dessutom har en av Portugals vackraste stränder samt Albufeira där den livliga strandgatan ”The Strip” erbjuder trevliga barer, nattklubbar och andra semesternöjen. I Albufeira bör du även besöka den underbart mysig gamla stadsdelen med charmiga kullerstensgator, en mysig fiskebåtshamn och restauranger där havets läckerheter står på menyn.

Resor till Portugal bjuder på god mat och smakrika viner, i synnerhet de många regionala, som är tillagade och bryggda med kärlek och färska ingredienser. Både fisk och skaldjur används flitigt i det portugisiska köket. Det är inte ovanligt att både kött fisk och skaldjur blandas i en och samma rätt. Under din solsemester i Portugal bör du unna dig att prova en riktig portugisisk middag. Om du vill smaka utsökta regionala rätter bör du passa på att smaka Piri Piri kyckling, som tillagas med en kryddig chilisås och serveras med sallad och sötpotatis.

Till efterrätt rekommenderar vi att du provar en av de söta mandel- och apelsinkakorna. Om du gillar gott vin har du kommit rätt. De lokala vinerna är verkligen en upplevelse du inte bör missa. Portugal är Europas femte största vinproducent och särskilt utsökta är de röda vinerna som passar bra till den robusta portugisiska maten.

Res med Sunweb till Portugal

Sunweb erbjuder reser till den vackra Algarvekusten som sträcker sig från Sagres i väst till den spanska gränsen i öst. Längs kusten kan du ge dig ut i fantastiska naturupplevelser, njuta av solen på de långa vackra stränderna eller upptäcka varför Algarvekusten är känt för att vara ett paradis för golfare. Vi erbjuder också resor till den vackra ön Madeira, vars naturliga skönhet lockar både friluftsentusiaster och soldyrkare i lika skala.Sunweb har massor av billiga resor till Portugal, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Portugal. Med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och vi erbjuder skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller någonstans i närheten flera gånger under din semester.

Läs mer Läs mindre

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket i Portugal är portugisiska.

Tid:

Portugal är en timme före Sverige.

Valuta:

Den officiella valutan i Portugal är euro.

Dricks:

Det är normalt att ge ungefär 5-10% dricks på portugisiska barer och restauranger.

Ström:

Nätaggregatet är som i Sverige 220 volt.

Varning:

Alla resenärer som är under 18 och reser utan förmyndare måste ha en skriftlig undertecknad utlåtelse att de har förmyndares godkännande.

Om du reser med en grupp där alla är under 18 år är det möjligt att din bokning ogiltigförkaras. Det också vara så att hotellet kräver detta. Detta är lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

När du reser till Portugal, måste du tamed ett giltigt pass. Du ansvarar för giltigheten av passet i samband med din semester.

Nödsituation:

I behov av kontakt med polis, ambulans eller brandkår ring 112

Öppettider:

Butikerna i Portugal har i allmänhet öppet från måndag till fredag från 9:00 till 13:00 och från 15:00 till 19:00 och lördag från 9:00 till 13:00. Öppettiderna kan variera lokalt.

Mobiltelefon:

Din svenska mobiltelefonen fungerar även i Portugal.

Temperatur per månad

Populäraste regionerna i Portugal

Topp 3

Till toppen