Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Epirus (Parga)
  5. Parga
Parga

Resor till Parga

Underbara stränder, dolda skatter, vidsträckta olivlundar och pittoreska byar;Parga har allt!

 

Det karaktäristiska och rena Parga ligger på det grekiska fastlandet i provinsen Epirus. Staden är känd för sin oöverträffade grekiska gästfrihet, utsökta mat och en vackert oförstörda natur. Det är också en bra bas för utflykter till vackra platser och speciella kulturella sevärdheter.

 

Trevliga och pittoreska Parga

Den pittoreska staden Parga ligger i regionen Epirus, på fastlandet. Här hittar du en mysig strandpromenad med gott om trevliga tavernor. För strandälskare finns här vackra stränder och naturälskare kan ge sig ut i det orörda inlandet. Epirus har en rik historia, så det finns många fornlämningar i området. På en tur genom de böljande kullarna kan du bli överraskad av den vackra naturen, de pittoreska byarna och den varma grekiska gästfriheten.


En härlig dag på stranden

Parga har vackra stränder, bland annat Valtos Beach, Krioneri, Piso Krionei och Lichnos Beach. Valtos Beach är en vacker strand som ligger i en stor turkosfärgad vik. Stranden består av sand och fina småstenar med några stora träd, perfekt för den som tycker att det är för varmt en stund. Krioneri strand ligger framför Pargas centrum. Från stranden kan man se ön Panagia. Piso (bakom) Krioneri beach ligger bredvid Krioneri beach och är mycket populär bland lokalbefolkningen. Ett antal hotell och butiker finns bakom denna strand. Lichnos Beach, som består av grov sand och fina snäckor, ligger utanför Parga ca 4 kilometer bort. I slutet av stranden sticker rödaktiga klippor upp ur havet med ett stort antal grottor.

 

Vill du ha något annorlunda? En dag vid någon av de små vikarna rekommenderas varmt. Vissa stränder kan nås med bil, men särskilt de små vikarna kan bara nås till fots eller med båt.

 

Afrodites grotta

Nära den vackra Lichnos Beach ligger Afrodites grotta, som du kan nå med båt eller trampbåt. Det sägs att gudinnan badade i denna grotta för att bevara sin skönhet.


Utforska inlandet

Parga är omgivet av hisnande natur: böljande kullar, kristallklart hav och vidsträckta olivlundar. Upptäck de vackraste platserna i området och njut av fantastiska vyer längs vägen. Låt dig överraskas av autentiska byar som fortfarande utstrålar en typisk grekisk atmosfär.

 

Kulturella skatter 

De finns i hela Epirus. Under din semester kan du till exempel göra en dagsutflykt till Epirus huvudstad Ioannina (ca 100 km från Parga). Denna stad är byggd på en kulle, 500 meter ovanför sjön Pamvotis, vilket ger en magnifik utsikt. Staden har ett varierat utbud av museer. Det finns också gott om shopping i Ioannina. Om man åker längre inåt landet (ca 30 km) från Parga kommer man till byn Gliki. Här hittar du floden Acheron och dess källor. Enligt legenden badade Achilles mor här tillsammans med Achilles.

 

Runt omkring

Även om Pargas centrum har många mysiga barer, trottoarkaféer och tavernor, finns det också mycket att göra i det omgivande området. Härifrån kan du enkelt besöka Albanien, Vikos naturpark eller någon av de joniska öarna.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
20ºC
27ºC
31ºC
33ºC
28ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min
6ºC
8ºC
9ºC
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
24ºC
21ºC
18ºC
15ºC
12ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €