Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Lefkas
Lefkas

Resor till Lefkas

De vita sandstränderna på Lefkas, Grekland

Upptäck Lefkas: en av Greklands vackra joniska öar. Detta populära resmål ligger söder om Korfu och norr om Kefalonia. Även om det är en ö kan man ta sig dit med bil. Detta beror på att en speciell flytande bro förbinder det grekiska fastlandet med Lefkas. Visste du att "lefkas" betyder "vit" på grekiska? Ön har nämligen fått sitt namn efter sina vackra vita klippor och stränder. Stranden Pórto Katsíki är en av de vackraste i Grekland. Vassiliki är en av de bästa surfplatserna i Medelhavet på grund av de speciella luftströmmarna och stränderna på Lefkas västkust har till och med röstats fram som de vackraste i Europa! Detta i kombination med den vackra gröna naturen och mysiga städer som Nidri eller Agios Ioannis, är Lefkas en underbar plats att spendera sin semester på.

De finaste boendena

Ska du åka till Grekland med hela familjen, eller lämnar du barnen hemma och vill ha en romantisk plats för två? Komplettera din semester på Lefkas med ett boende som passar just dig, med mängder av valmöjligheter. Här finns allt från boende i centrum av en av städerna till de precis vid stranden och här finns även lyxiga hotell med 5 stjärnor. Varje helg är det full fart på stränderna och de trendiga strandklubbarna här.

Somriga sevärdheter

Under sommarmånaderna är vädret på Lefkas perfekt för en solsemester. Temperaturen ligger då runt 30 grader. Om det blir för varmt under parasollet kan du ta ett uppfriskande dopp i havet eller poolen. Dessutom har Lefkas gott om mysiga byar där man kan njuta av det fina vädret. Besök till exempel den pittoreska kustbyn Agios Nikitas och det vackra klostret Faneromeni, som ligger mitt i bergen. Det goda vägnätet gör det till en fröjd att utforska ön i din hyrbil. Om du vill besöka detta resmål när det inte är alltför varmt ska du åka i maj eller juni. Då är temperaturen fortfarande behaglig, både på dagen och på natten. Det kan regna då och då, men det gör ön vackert blommande.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
17ºC
19ºC
20ºC
24ºC
27ºC
32ºC
31ºC
28ºC
24ºC
19ºC
16ºC
Min
5ºC
10ºC
11ºC
11ºC
14ºC
17ºC
21ºC
21ºC
19ºC
14ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Preveza på Lefkas. Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Sunwebs reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfertiderna är enligt följande:

Lygia - ca 45 minuter

Nikiana - cirka 55 minuter

Agios Ioannis - cirka 50 minuter

Agios Nikitas - cirka 75 minuter

Perigiali - cirka 65 minuter

Nidri - cirka 70-90 minuter

Geni - cirka 90 minuter

Vassiliki - cirka 120 minuter

Meganissi - 70-90 minuter

Lefkas stad - 40-60 minuter

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra kostnad. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher så visar de dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i god tid om upphämtningstiden vid ditt boende.

Tidtabell för flyg

Om flygbolaget informerar oss om att en flygning troligen inte kommer att ändras, visar vi flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall kommer du att få välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra sitt yttersta för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför alltid komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avgång. Observera: på biljetterna måste förnamn och efternamn stavas som i passet eller ID-kortet. Om namnen skrivs felaktigt kan du nekas plats på flyget.

Mer information om flygresor, t.ex. bagage och internetincheckning per flygbolag, finns i reseinformationen här .