1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Samos
Samos

Resor till Samos

Ön Samos är en del av Egeiska skärgården, som även omfattar ön Lesbos. Ön är anmärkningsvärt grön och det finns många tallar och vingårdar. Dessa vingårdar producerar druvorna till det söta dessertvinet, som Samos är känt för. Samos ligger utanför Turkiets kust, dit du även kan göra en utflykt. Diverse utflykter är verkligen värda att ta del av. Vad sägs om en fascinerande ö-tur eller en underbar båttur till den grekiska ön Patmos?

Kultur och strand

En grön, bergig ö känd för en vidsträckt kustlinje, vacker natur, en rik historia och förstås det söta dessertvinet. Vad mer önskas?

Samos är en av de större öarna i Grekland och ligger nära den turkiska kusten. Ön är en del av Egeiska skärgården och är omgiven av fina stränder. Det är därför ett bra ställe att bo på, särskilt under sommarmånaderna. Nordostvinden, även kallad 'Meltemi', ger en behaglig bris. Förhoppningsvis har du din kamera med dig, för Samos är väldigt fotogeniskt tack vare det slående gröna och mycket bergiga landskapet.

 

Samos stad/Vathí

Samos huvudstad heter Samos stad. Men lokalbefolkningen kallar fortfarande denna stad Vathí, men detta namn ändrades i början av 1800-talet. Nu är Vathí bara en autentisk stadsdel och den centrala och livligare delen av staden ligger runt Pythagoras torg. I Samos stad hittar du det arkeologiska museet och på kvällarna finns det inget trevligare än att slå sig ner på någon av de stämningsfulla restaurangerna.

 

Votsalakia

När du är i Votsalakia verkar civilisationen väldigt långt borta. Mottot här är "slappna av" och denna plats är särskilt populär bland dem som söker lugn. Härifrån når du den himmelska Chrissi Amos, en vacker strand med fin gyllene sand. På en del av denna strand hittar du bekväma solstolar, parasoller och en strandbar för en god drink. Från Votsalakia är resor till klostret Evangelistria och Pythagorasgrottan definitivt värda att göra.

 

Ännu ett trevligt ställe

Kokkari är en pittoresk fiskeby som ligger på norra sidan av Samos och är en populär badort av flera anledningar. Här har du till exempel vackra klapperstensstränder med mycket klart havsvatten, där du kan utöva vattensporter. Det finns även mysiga tavernor och barer som ger en livlig atmosfär på kvällarna.

 

Matematiker…

Pythagorion är en mysig badort på öns sydkust, uppkallad efter den berömda matematikern Pythagoras. Staden har en vacker hamn (den äldsta i Medelhavet) och många trevliga terrasser och restauranger. Den mysiga stranden Remataki är en underbar plats att fånga lite solstrålar. Det som också gör Pythagorion så speciellt är att staden byggdes på resterna av den gamla huvudstaden.

 

Perfekt för vinälskare

På Samos hittar du många vingårdar som levererar druvorna till det söta dessertvinet som ön är känd för. Populariteten för dessa viner framgår av det faktum att flaskorna till och med är till försäljning i länder så som Nederländerna. Vinerna är godast när de dricks i kombination med färsk frukt, torkad frukt eller till exempel med en ostbricka. Dessutom är en cocktail med det söta dessertvinet ingen dålig idé heller!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
19ºC
20ºC
22ºC
27ºC
29ºC
29ºC
26ºC
24ºC
20ºC
15ºC
Min
8ºC
10ºC
11ºC
12ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
19ºC
17ºC
14ºC
9ºC

Populära boenden

Utflykter

För att få dig i semesterstämning vill vi ge dig lite inspiration till roliga resor, nedan är våra gästers favoriter. Priserna som visas är vägledande, speciella rabattpriser gäller för spädbarn och barn. Observera att allt kan ändras. Vill du följa med på någon av dessa resor? Boka dessa och andra utflykter med vår reseledare, via kundservice eller lokal representation när du anländer till din destination.

Observera: priserna är i euro.

Island Tour, det bästa av Samos

Från 41 €
En ö som Samos med ett varierat landskap, olika sevärdheter och en imponerande historia kräver en ö-tur. Under turen får du ett gott intryck av ön. Det första stoppet är vid templet Hera och klostret Thimious Stavrous. Du njuter av lokal industri på en keramik fabrik och du smakar färsk honung. Under lunchen i Potami kan du se vattenfallen och efter en kort promenad når du dalen Nightingale. Vi åker tillbaka längs kusten via kustvägen. Beroende på din upphämtningsplats kan rutten skilja sig något. (Ordningen på denna dag kan variera beroende på vilken sida av ön du vistas på).

Turkiet & Efesos

Från 88 €
Gå på båten till Turkiet och gå av i Kusadasi! Där väntar en buss som tar dig till Efesos, ett av världens sju klassiska underverk. Efesos var tidigare en viktig hamn- och handelsstad, nu är det en av de största och bäst bevarade arkeologiska platserna från antikens Grekland. När du återvänder till Kusadasi kommer du att ha tid att njuta av kaffe, små basarer och turkiska bad i denna vackra stad.

Patmos

Från 65 €
Kombinera en dag på båten med en dag på Patmos. Patmos är en lugn och pittoresk ö i Egeiska havet. Tidigare var Patmos en tillflyktsort för kristna munkar, vilket fortfarande kan ses i klostret och kyrkorna på ön. Tillsammans med en guide besöker du den heliga grottan, Johannesklostret och byn Chora. Efter detta kommer du att ha tid att äta lunch och gå runt på Patmos på egen hand.

Avkopplande kryssning

Från 45 €
Segla med kapten Andreas och njut av det blå havet och den vackra ön Samiopoula. Efter detta seglar du till en avskild strand där du kan snorkla och njuta av en grillfest. Du kan boka denna roliga utflykt när du bor på östra sidan av ön.

Flyginformation

Du flyger till Samos. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 45 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av reseledaren eller Sunwebs lokala representant.

Transfer

I bokningsstegen är det möjligt att boka transfer. Tiderna är följande:

Pythagorion - cirka 15 minuter

Ireon - cirka 20 minuter

Samos stad – cirka 30/45 minuter

Mykali – cirka 30 minuter

Kokkari – cirka 45 minuter

Agios Konstantinos – cirka 60 minuter

Psili Ammos - cirka 60 minuter

Votsalakia – cirka 60-80 minuter

Karlovassi – cirka 90 minuter

Privat transfer

Det är möjligt att boka privat transfer mot en extra kostnad. Du kan ange detta i bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du rapportera till vår reseguide med din voucher så hänvisar de dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseguide att informera dig i tid om upphämtningstiden på ditt boende.

Flygschema

I händelse av att vi meddelas av flygbolaget att en flygning sannolikt inte kommer att ändras kommer vi att visa flygtiderna på sajten när vi gör en bokning. I många fall kan du vid bokning välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb Vakanties kommer att göra allt de kan för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100 %. Alla publicerade flygtider kan därför ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avgång. Observera: 1:a förnamnet och efternamnet måste stavas på biljetterna som i passet eller på ID-kortet. Om namn är felaktigt skrivna kan du bli nekad att flyga.

För mer information om flyget, såsom bagage och internetincheckning per flygbolag, se reseinformationen  här .