1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Karpathos
  5. Amopi
Amopi

Resor till Amopi

Amopi är en mysig kuststad som ligger cirka 6 kilometer söder om huvudstaden Pigadia på ön Karpathos. Staden är ligger i ett lugnt område och du hittar flera närliggande vackra stränder samt tre pittoreska vikar för en avkopplande dag vid havet. Stränderna består av småsten eller sand med ett klarblått hav. Ett antal stränder erbjuder uthyrning av solstolar med parasoll och en liten taverna där du kan beställa drycker. Miljön här är stenig och längs kusten finns en promenadväg som ansluter till de olika stränderna. Här kan du njuta av en vacker utsikt och den riktiga våghalsen kan hoppa från en hög klippa rakt ut i havet.

Det finns inget riktigt centrum, men med några restauranger, tavernor och terrasser är detta en perfekt bas för en härlig rundtur på ön. Taverne Nina rekommenderas för den som vill äta en god lunch och/eller  svalka sig i simbassängen. Här kan du kombinera de godaste rätterna med ett uppfriskande dopp.

Det finns väldigt lite buss- och taxitransporter i Amopi. Det finns väldigt få bussar och taxibilar, särskilt under för- och sensäsong. En hyrbil är ett absolut måste för att utforska de vackra omgivningarna. Låter en semester på Karpathos eller i staden Amopi som något för dig? Se vårt erbjudande och hitta en trevlig semesteradress.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
19ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
24ºC
20ºC
18ºC
Min
11ºC
13ºC
14ºC
14ºC
17ºC
22ºC
24ºC
24ºC
22ºC
18ºC
14ºC
13ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med små barn Unga par Familjer med äldre barn

Utflykter

För att få dig i semesterstämning vill vi ge dig lite inspiration till roliga resor, nedan är våra gästers favoriter. Priserna som visas är vägledande, speciella rabattpriser gäller för spädbarn och barn. Observera att allt kan ändras. Vill du följa med på någon av dessa utflykter? Boka dessa och andra utflykter med vår reseledare, via Sunwebs kontaktcenter eller lokal representant när du anländer till din destination.

Olympos

Karpathos höjdpunkt! På måndag går du ombord på båten med reseledaren, för att fortsätta till bergsbyn Olympos. Där går vi tillbaka i tiden och tar en vacker promenad genom byn, följt av fritid i fiskebyn Diafani. Olympos, öns måste att uppleva!

Sunweb Village Tour

Besök bergen med Sunwebs reseguide, för att få ett intryck av hur lokalbefolkningen fortfarande lever, i de autentiska byarna som vi kommer att möta. Vi avslutar denna dag med en solnedgång och en utsökt grekisk middag på västra sidan av ön.

Strandtur

Njut av en dag på båten och segla längs de vackraste stränderna och badplatserna på ön. Längs vägen stannar du för en trevlig BBQ!

Saria

Segla till den orörda ön Saria, där du kan vandra och simma i grottor. En äventyrlig dag!

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €