Flyg - Heraklion

7,0 / 10

Flyg - Heraklion

Hitta billiga flyg till Heraklion hos Sunweb. Med Sunweb kan flyga direkt till Heraklion från Köpenhamn.

Observera att transfern inte ingår i priset för flygbiljetter.

Du kan läsa mer om Sunwebs flygbiljetter under fliken "Flyg".

Se mer Flyg - Heraklion Se mindre Flyg - Heraklion

Ooops! Rumstyper kunde inte visas. Vänligen försök igen eller kontakta oss.

  • Fly direkt Köpenhamn-Heraklion

Heraklion

Resor till Heraklion

Välkommen till Heraklion - Kretas huvudstad och den 5:e största staden i Grekland. Heraklion ligger på Kretas nordöstra kust och är en klassisk storstad med hög puls och massor av sevärdheter. Här ligger gamla monument sida vid sida med modern arkitektur.

Bakom storstadsfasaden gömmer sig Heraklions mysiga atmosfär, fina restauranger, spännande sevärdheter och en vänlig, hjälpsam lokalbefolkning. Precis som många andra storstäder med mycket att titta på kan du enkelt få en överblick över staden genom att ta en rundtur med stadens sightseeingbussar.

Bland dessa sevärdheter räknas hamnen med det venetianska fortet, som skiljer den lilla yachthamnen från det större hamnområdet där färjor och kryssningsfartyg lägger till. Om du vill utforska det antika Grekland ska du besöka det arkeologiska museet mitt i staden. Här har man samlat många av de arkeologiska fynd som hittats på ön. En annan av stadens populära attraktioner är den stora lördagsmarknaden där du kan köpa allt som du inte visste att du behövde.

 

Spännande utflykter från Heraklion

Om du vill ha en paus från Heraklions stadspuls, finns det gott om möjligheter att göra utflykter utanför staden. Från hamnen kan du segla till både Santorini och Aten. Det rekommenderas starkt att besöka Knossos, bronsålderns mest imponerande byggnadsverk och ett av Kretas mest besökta attraktioner. Vill du spendera en dag på stranden finns det ett bra urval av härliga stränder både öster och väster om staden.

På resor med Heraklion med Sunweb ingår alltid flyg, transfer, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern.

Kreta

Resor till Kreta

Kreta har cirka 300 soldagar per år vilket gör den till ett av våra soligaste resmål.

Ön är genomsyrad av historia och en vacker hisnande natur. Kreta är den största och samtidigt den sydligast belägna ön i den grekiska skärgården där du även hittar det trevliga öarna Kos och Rhodos. Det varierande klimatet ger dig möjligheten att uppleva allt från vackra palmklädda stränder till fascinerande bergslandskap där du kan skymta snön på toppen.

 

Upplev Kretas natur och mat

Kreta domineras av en lång och nästan obruten bergskedja från öst till väst där den högsta punkten är 2456 meter över havet. Här finns också Europas längsta ravin Samariaravinen som har en imponerande längd på 16 km. Om du gillar vandringsturer så får du inte missa en promenad i Samariaravinen där du går längs en forsande bäck med en doft av cypresser, kantad av de branta väggarna. För att få ut det mesta av denna upplevelse rekommenderar vi att du deltar i utflykten med Sunwebs nordiska guide.

Ta dig runt på Kreta kan du göra genom hyra en bil eller cykel. Vi rekommenderar att du åker längre in i landet där turismen ännu inte satt sina spår. Här möts du av den kretensiska gästfriheten, omgiven av bergslandskap, apelsinlundar och fält av tvinnade olivträd.

Oavsett var du är på Kreta är det inga problem att hitta en bra grekisk restaurang eller taverna. Det kretensiska köket är skiftande och ett besök på en liten lokal taverna där du sitter sida vid sida med lokalbefolkningen är ofta en kulinarisk upplevelse. Maten från Kreta är präglad av färska kryddor, färsk fisk, grönsaker och inte minst oliver från en av de otaliga olivlundarna.

 

Res till Kreta med Sunweb

Sunweb har en mängd bra erbjudanden för dig på resor till Kreta. Sunweb har billiga resor till Chania, Rethymnon och Georgioupolis, och sen förra året erbjuder vi också bra och billiga resor till Hersonissos, Anissaras och Gouves på Kretas fantastiska östkust. Sunweb har massor av billiga resor till Kreta, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Kreta.

På Resor till Kreta med Sunweb erbjuder vi skandinavisk guide-service på Kreta under hela säsongen, och våra guider besöker de flesta hotellen på ditt resmål eller något hotell i närheten flera gånger under din semester. Vi erbjuder dessutom utflykter med en skandinavisk guide.

Utflykter

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Ön domineras för närvarande av de imponerande ruinerna av den venetianska fästningen som var färdig år 1579, byggd som försvar mot turkarna. Turkarna erövrade ändå Spinalonga år 1715 och ön blev Grekisk igen först år 1903. Strax efter det öppnades spetälskakolonin som fanns där i 50 år. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord och vi har gott om tid att simma, snorkla, sola och koppla av på Kolokita. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för  hemresan.

a picture
Chrissi Island

En utflykt till Chrissi ön rekommenderas starkt under din vistelse på Kreta. Chrissi är den sydligaste ön i Europa med vackra stränder. Här kan du lata dig i solen, snorkla eller ta promenader längs den fantastiska kusten.

a picture
Upptäck Kreta

Upptäcka typiska grekiska byar med vita målade hus och massor av slingrande gator. Njut av en traditionell lunch på grekiskt vis.  Drick en kopp kaffe i en krog och prova vin på en av de bästa vingårdarna i Grekland. Denna dag kommer att åtföljas av en entusiastisk lokal guide som gärna berättar gärna och mycket om de underbara byarna, hisnande vyer och traditionellt grekisk liv. Ett unikt sätt att upptäcka Kreta!

Vad kännetecknar Heraklion
Vad kännetecknar Kreta
  • Härligt klimat & vacker natur
  • Bra nattliv och resturanger
  • Spännande utflykter

Klimat

Flygresan

Gästbetyg

Genomsnittliga betyget för boendet är:

7,0 / 10

Utifrån 18 betyg

Gästbetyg

ändra

När vill du resa?
    Till toppen