Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Kroatien
Kroatien

Resor till Kroatien

Resor till Kroatien

Besök hjärtat av Europa, Kroatien som under de senaste åren har blivit mer och mer populär bland svenskar - och detta är inte svårt att förstå! Klimatet är precis lagom varmt, vattnet är kristallklart, priser är generellt låga och det kroatiska folket är extremt gästvänligt. Resor till Kroatien kombinerar spännande sevärdheter som medeltida borgar och kyrkor med avkopplande dagar på stranden och ett varierat landskap med skog branta klippor och en underbar skärgård.

Den kroatiska skärgården består av inte mindre än 1185 öar som ligger utanför den vackra Adriatiska kusten och sträcker sig från Slovenien i norr till Montenegro i söder. Landet har flera stora nationalparker med ändlösa skogar och ett rikt djurliv. Med våra billiga resor till Dubrovniks vackra kust möts du av hisnande bergslandskap och små mysiga semesterorter. Landets många vackra kulturstäder vittnar om en kultur rik av historia, med barockpalats och massiva stadsmurar.

Kroatien är representerat flera gånger på UNESCOs lista över världens kulturarv. I den gamla stadskärnan i Dubrovnik kan du till exempel uppleva historiens vingslag och de vackra barockbyggnaderna som har lagt grunden för den populära tv-serien Game of Thrones. Utanför Dubrovnik hittar du även flera fantastiska semesterbyar, som Slano, Cavtat och Mlini.

 

Upplev det kroatiska köket

Det kroatiska köket är till stor del inspirerat av mer välkända matkulturer, de italienska och ottomanska köket, men med en twist av Kroatien i form av en mängd olika starka kryddor. Det kroatiska köket kännetecknas främst av mastiga grytor och läckra fiskrätter. En sann kroatiska klassiker är Pasticada som är en smakfull gryta och har sitt ursprung i södra Kroatien. Maträtten består av bräserat nötkött som serveras i en sås gjord av bland annat vin, plommon och vitlök. Denna avnjuts bäst med ett glas iskall Pivo, ett populärt kroatiska öl.

Kroatien är också tryffelns land. Det är här man hittar några av världens bästa och mest exklusiva tryfflar. Över hela Kroatien kan du köpa smakrika delikatesser baserat på den dyrbara svampen och många restauranger använder tryffeln att lyxa till menyn.

 

Res till Kroatien med Sunweb

Kroatiens 1800 kilometer långa kust, där det klara, azurblå Adriatiska havet och skogsklädda bergssluttningar möts. Den steniga kusten avbryts med jämna mellanrum av små charmiga vikar med vackra stenstränder där du kan bada och koppla av i solen. Oavsett om du är ute efter en barnvänlig strand med långrunt vatten, en strand fullspäckad med vattensportsaktiviteter eller en lugn och avskild mysig strand, kan du hitta den i Kroatien. Vattnet vid kusten är dessutom bland det renaste i hela Europa. Klarheten och de varma temperaturerna ger goda förutsättningar för att uppleva det fascinerande undervattenslivet.

Sunweb har massor av billiga resor till Kroatien, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Kroatien. När du reser med oss ingår alltid flyg och hotell.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
14ºC
18ºC
18ºC
21ºC
27ºC
28ºC
29ºC
24ºC
22ºC
17ºC
13ºC
Min
5ºC
8ºC
10ºC
11ºC
14ºC
18ºC
20ºC
21ºC
17ºC
14ºC
10ºC
7ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Kroatiens huvudstad heter Zagreb.

Språk:

Det officiella språket är kroatiska. På de flesta platser talas också tyska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det finns ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Kroatien

Valuta:

Den officiella valutan är euro. I turiststäder (vid havet) finns det vanligtvis flera bankomater. Vill du betala med kreditkort? Dessa accepteras också på många ställen.

 

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. uttagen är också samma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer till Kroatien.

Telefon:

I Kroatien kan du ringa med din svenska leverantören om internationella samtal ingår i ditt abonemang. En avgift tillkommer oftast för samtal till Sverige, samt samtal inom Kroatien. Vill du ansluta till Internet via telefon rekommenderar vi att du använder trådlöst nätverk, eftersom det är ofta är dyrt att använda dataroaming.

Nödsituation:

Numret för räddningstjänsten i Kroatien (polis, ambulans och brandkår) är 112

Dricks:

Det är vanligt att man i Kroatien ger ca 10-15% dricks om du är nöjd med servicen.

Öppettider:

Butiker i Kroatien är öppen måndag till fredag ​​från 08:00 till 20:00. På lördag och söndag öppnar butikerna 14:00. Stormarknader är öppen måndag till lördag från 06:00 till 19:30