Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Paxos
Paxos

Resor till Paxos

Söder om Korfu ligger ön Paxos. Paxos är fortfarande en oupptäckt pärla i Joniska havet och ligger ungefär en timmes seglats från Korfu. Ön anses av vissa vara den vackraste ön i området och besökare återvänder ofta år efter år för att njuta av dess speciella atmosfär.

Det faktum att det inte finns någon flygplats på ön (man flyger till Korfu) innebär lugn och ro och en semester långt från massturismen. Östkusten har fler stränder och kuperat landskap, medan den västra delen av ön är betydligt mer karg med branta klippor och djupa grottor, som du kan utforska på en båttur från fiskebyn Loggos. I de förtrollande vikarna har vattnet en vacker blågrön färg och de olika stränderna är lättillgängliga med båt eller till fots.

I de tre byarna Gaios, Loggos och Lakka hittar du mysiga tavernor och barer vid vattnet, men förvänta dig inte ett livligt nattliv. Ön är perfekt för dem som söker en lugn och vacker miljö.

Beroende på flyg- och färjetider kan du behöva tillbringa en natt på Korfu.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
14ºC
16ºC
17ºC
22ºC
26ºC
32ºC
32ºC
27ºC
22ºC
19ºC
16ºC
Min
4ºC
8ºC
10ºC
10ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
19ºC
14ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Topp 5

Flyginformation

Vi flyger direkt till Korfu och flygresan tar ca 3 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av våra svenska guider eller en lokal Sunweb-representant.

Transfers

Transfer ingår om du också har bokat ditt boende med Sunweb. Transfertiderna från Korfu är följande:

Korfu flygplats till Korfu hamn - ca 15 minuter

Färja från Korfu till Paxos - ca 60 till 120 minuter (beroende på färja)

Transfer från Paxos hamn till Loggos/Gaios - ca 20 minuter

Det kan också vara nödvändigt att övernatta på Korfu, beroende på flyg- och färjetider

Flygtider

I de flesta fall kan du se flygtiderna när du bokar online. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Alla publicerade flygtider kan komma att ändras utan föregående meddelande.

Resehandlingar

Du kommer att få resehandlingar med flygschemat senast 3 veckor före avgång. Dessa ska skrivas ut och tas med till flygplatsen för incheckning.

Observera: Förnamn och efternamn måste stavas som det står i ditt pass. Det är inte längre nödvändigt att ange mellannamn och vi ber dig därför att inte ange ditt mellannamn. Felstavning av ditt namn kan orsaka problem vid incheckningen och kan leda till nekad ombordstigning. Det är alltid ditt ansvar att kontrollera att ditt förnamn och efternamn stavas som det står i ditt pass.