Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Skopelos
Skopelos

Resor till Skopelos

Sporaderna ligger på östkusten av fastlandet, på östkusten av Evia och har bevarat sin oförstörda ökaraktär och oförändrade folktraditioner till denna dag. Varje ö har sin egen atmosfär, men grön natur, vidsträckta sandstränder, romantiska vikar och pittoreska byar kan man också uppleva på Skopelos.

 

Skopelos är Sporadernas största ö och kan med rätta kallas en oas av lugn och ro. Inlandet med sina gröna kullar och pittoreska byar bara väntar på att bli upptäckt. Längs kusten finns gömda vikar och attraktiva stränder där du ibland till och med kan njuta av att vara ensam...

Skopelos sevärdheter

Skopelos ligger inklämd mellan grannöarna Skiathos och Alonissos i nordvästra Egeiska havet. Med sina 96 kvadratkilometer är ön dubbelt så stor som Skiathos, men eftersom det inte finns någon flygplats är det mycket lugnare här. Öns huvudstad är Skopelos stad, känd för sina mysiga barer och tavernor vid vattnet och det gamla distriktet Kastro med sina smala gator där det inte finns någon motortrafik. Skopelos är särskilt känd som en underbar vandringsdestination; spridda över ön hittar du flera vackra vandringsleder.

 

Skopelos har mycket bördig jord, och flera grödor växer därför på denna ö. En av de mest kända är plommonet. På de flesta tavernor på Skopelos serveras traditionella rätter med denna frukt. Exempel på detta är torkade katrinplommon, katrinplommon i kötträtter, likör med katrinplommon eller katrinplommon i desserter. Skopelos katrinplommon är ett måste under din vistelse på ön!

 

Observera! Det finns ingen reseguide på ön Skopelos. Därför erbjuder vi inget välkomstmöte på denna destination. Däremot erbjuder vi ett komplett utflyktsprogram. På Skiathos flygplats kommer du att mötas av en lokal representant. Han eller hon kommer sedan att hänvisa dig till färjan.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
13ºC
12ºC
17ºC
19ºC
26ºC
29ºC
30ºC
26ºC
22ºC
19ºC
15ºC
Min
9ºC
9ºC
7ºC
11ºC
14ºC
19ºC
21ºC
24ºC
21ºC
17ºC
14ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Skiathos. Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Sunwebs reseledare eller lokala representant.

Transfer

Transfer ingår om du också har bokat ditt boende med Sunweb. Transfer till Skopelos beror på färjetiderna. Om du inte behöver vänta på färjan tar transfern ca 1 timme och 30 minuter.

Tidtabell för flyg

Om flygbolaget informerar oss om att det är osannolikt att en flygning kommer att ändras, visar vi flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall får du välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra sitt yttersta för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför alltid komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna till dig senast en vecka före avresa. Observera: på biljetterna måste förnamn och efternamn stavas som i passet eller ID-kortet. Om namnen skrivs fel kan du nekas plats på flyget. För mer information om flygresor, t.ex. bagage och internetincheckning per flygbolag, se reseinformationen här .