1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Epirus (Parga)
Epirus (Parga)

Resor till Epirus (Parga)

Provinsen Epirus betyder "det land vars gränser inte kan ses". Ett passande namn, eftersom du aldrig kommer att bli uttråkad av Epirus!

 

Epirus kännetecknas av sin rika historia, bergiga landskap, vackra stränder, kristallblå hav, oliv- och pinjelundar och, naturligtvis, får vi inte glömma dess attraktiva klimat. Epirus gröna omgivningar beror på de många floder och sjöar som finns här.

 

Provinsen, och därmed även Parga, är ett utmärkt semestermål för olika målgrupper. Natur- och kulturälskare är i sitt rätta element här, men också de som inte vill göra något annat än att njuta av sol, hav och strand under sin semester.

 

Epirus största stad är Parga, en mysig "by" med en pittoresk känsla. Staden grundades omkring 1360. Staden låg då längre in i landet och ruinerna är fortfarande synliga. Anledningen till att Parga byggdes på klippor var att man ville försvara sig mot ständiga attacker från bl.a. albanerna. Tyvärr hjälpte det inte alltid. Under århundradenas lopp har Parga ockuperats av flera nationer, t.ex. venetianare, turkar, ryssar, fransmän och engelsmän. Som ett resultat hittar du sevärdheter och andra intressanta hot spots från flera perioder.


Inte bara Parga har kulturella höjdpunkter, hela Epirus har kulturella skatter. Under semestern kan du till exempel göra en dagsutflykt till Epirus huvudstad Ioannina. Staden är byggd på en kulle, 500 meter ovanför sjön Pamvotis, vilket ger en magnifik utsikt. Staden har ett varierat utbud av museer. Dessutom finns det gott om shoppingmöjligheter i Ioannina. Om du åker längre inåt landet (ca 20 kilometer) från Parga kommer du till byn Gliki. Här hittar du floden Acheron och dess källor. Legenden säger att Achilles mor badade med Achilles här.

 

Eftersom staden är byggd på klippor har den en magisk utsikt över havet. Staden är byggd i venetiansk stil med vackra vita hus. Om du är sugen på en traditionell måltid eller bara små snacks är strandpromenaden vid hamnen en lämplig plats. Här kan du äta utsökt mat på grekiska tavernor och njuta av de lokala vinerna. Samtidigt kan du beundra de vackert färgade båtarna som seglar in och ut ur hamnen.


Vill du njuta av en dag på stranden? Åk då till Karavostasi, vägen dit är redan fantastisk. Parga har flera stränder; Valtos Beach, Krioneri, Piso Krionei och Lichnos Beach är mycket vackra. Valtos Beach är en vacker strand som ligger i en stor turkosfärgad vik. Stranden består av sand och fina småstenar med några stora träd, perfekt för den som tycker att det är för varmt en stund. Krioneri strand ligger framför Pargas centrum. Från stranden kan man se ön Panagia. Piso (bakom) Krioneri strand ligger bredvid Krioneri strand. Denna strand är mycket populär bland lokalbefolkningen. Bakom denna strand finns ett antal hotell och butiker. Lichnos Beach, som består av grov sand och fina snäckor, ligger utanför Parga cirka 4 kilometer bort. I slutet av stranden reser sig rödaktiga klippor ut i havet med ett stort antal grottor. Känner du dig lite matt efter solbadet? Tavernorna är rätt ställe att gå till för ett litet mellanmål eller en drink. Men vill du ha något annorlunda? En dag vid de små vikarna rekommenderas varmt. Gör en dagsutflykt till Ammoudia, en mysig fiskeby inte långt från Parga.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
26ºC
29ºC
33ºC
33ºC
30ºC
28ºC
23ºC
20ºC
Min
11ºC
14ºC
14ºC
15ºC
19ºC
22ºC
25ºC
25ºC
23ºC
20ºC
18ºC
15ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Familjer - äldre barn Soloresa

Flyginformation

Du kommer att flyga till Preveza. Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Sunwebs reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfertiderna är ungefär som följer:

Ammoudia - cirka 45 minuter

Vrachos - cirka 45 minuter

Parga - cirka 105 minuter

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher så visar de dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i tid om upphämtningstiden vid ditt boende.

Tidtabell för flyg

Om flygbolaget informerar oss om att en flygning troligen inte kommer att ändras, visar vi flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall kommer du att få välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra sitt yttersta för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför alltid komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avgång. Observera: på biljetterna måste förnamn och efternamn stavas som i passet eller ID-kortet. Om namnen skrivs fel kan du nekas plats på flyget.

Mer information om flygresor, t.ex. bagage och internetincheckning per flygbolag, finns i reseinformationen på den här webbplatsen .