Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Santorini
Santorini

Resor till Santorini

Santorini är en av öarna i Kykladerna och är inte bara utsedd av oss, utan även av grekerna själva, som en av de vackraste grekiska öarna. Om du är på semester i Santorini kommer du att se det pittoreska Grekland som vi känner det från bilderna med vita kyrkor med blå tak, åsnor och äkta grekiska byar. Om du verkligen vill ha en underbar sol- och strandsemester, i en unik atmosfär, är Santorini det perfekta valet. Eftersom stranden är en vulkanisk ö är den färgad av svarta stenar.

 

Från den så kallade Caldera-sidan av ön, förutom utsikten över de många kryssningsfartyg som ankommer till ön, har du också en vacker utsikt över själva vulkanen, som ligger cirka 15 minuter bort med båt och definitivt är värd ett besök. En dagsutflykt med båt tar dig bland annat till denna vulkan och erbjuder dig möjlighet att simma i de naturliga, varma källorna. Santorini är en unik sagoö, känd för sina vackra solnedgångar, vyer, en rik historia och naturligtvis grekisk mat och vin.

 

Tillbringa din semester på underbara Santorini

Efter vulkanutbrottet 1500 f.Kr. uppstod flera öar: Thira, Kameni och Thirasia. Det imponerande och varierade landskapet gör att ön ofta fotograferas. De vitkalkade husen, kyrkorna med blå kupol och de nakna vulkaniska klipporna, utgör en underbar kontrast och bakgrund för alla kameror. I åratal har antalet turister som väljer att resa till Santorini ökat. Och vi förstår det, för en semester i Santorini innebär automatiskt att du skapar fantastiska minnen.

 

Känd badort: Kamari

Bara 10 km sydost om Fira, Santorinis huvudstad, ligger den berömda semesterorten Kamari. Förutom traditionella hus och mysiga hotell består denna attraktiva plats främst av restauranger, barer och strandklubbar. Stranden är täckt med svart sand och gränsar på vänster sida av den enorma klippan: Mesa Vuono. Speciellt på kvällen och natten när berget lyser i mörkret är detta en magisk syn! Under dagen seglar en taxibåt från Kamari till Perissa (och tillbaka), som ligger på andra sidan berget.

 

Santorinis huvudstad: Fira

Fira är Santorinis huvudstad och särskilt under sommarmånaderna speciellt trivsam. Solnedgången ses bäst på en av terrasserna längs kratern med branta vulkaniska stenar. Här hittar du många restauranger och barer där du kan njuta av en vacker solnedgång. Den mindre hamnen, numera för kryssningsfartyg och stora båtar, ligger 270 meter under Fira. Med en trappa, på nästan 600 trappsteg, kan du ta dig upp och ner bättre med linbanan.

 

Solnedgången i Oia

Den imponerande byn Oia, ligger på mer än 300 meters höjd, ovanpå de färgglada vulkanstenarna. Denna pittoreska by, med vitkalkade hus, smala gränder och mysiga tavernor, är en av de mest fotograferade platserna i Santorini. Varje kväll fylls denna plats med människor som njuter av den berömda solnedgången. Vid foten av Oia ligger hamnen i Ammoudi: här kan du njuta av utsökt färsk fisk och sallader vid vattnet, och du har en vacker utsikt över båtarna som passerar.

 

Immerovigli

Immerovigli är en idyllisk by i norra Santorini, bara 2 km från Firas huvudstad. Från denna romantiska by har du en unik och tydlig utsikt över calderan. En vacker promenadväg går genom byn, och förutom de många fina hotellen, hittar du också mysiga tavernor och kaféer med vacker utsikt över calderan.

 

Megalochori: Bilfri och stämningsfull

Denna traditionella (bilfria) by är definitivt värt ett besök! Invånarna är främst vinodlare och konstnärer. På torget hittar du den berömda Theotokoy -kyrkan, vars klocktorn med sex klockor är välvt över vägen. På torget hittar du två fantastiska tavernor. Under din semester på Santorini får du inte missa ett besök i denna autentiska stad.

 

På toppen av världen i Pyrgos

På en av de högsta punkterna i Santorini hittar du den fängslande staden Pyrgos. Fram till 1800 var Pyrgos huvudstaden i Santorini. Förutom fina butiker med handgjorda föremål och mysiga terrasser, erbjuder denna unika by även en unik utsikt över hela ön! En av terrasserna i denna by är Kastelli 1663, som är känd för sin välsmakande citronlemonad. Perfekt för att släcka din törst!

 

Vlychada

I den mysiga hamnen, i staden Vlychada, hittar du den bästa fisken! Passa på att prova Taverne To Psaraki: denna tavern ligger på ett slags vall och från terrassen har du en vacker utsikt över hamnen.

 

Santorinis bästa vin

Perfekt för vinälskare! På olika platser på ön hittar du vingårdar som du kan besöka och där du själv kan prova på de olika vinerna (vita och vinsanto). Vinsanto är ett dessertvin som tillverkas exklusivt på Santorini och är känt över hela världen för sin unika karaktär. Vinerna är bäst när de drickas i kombination med färsk / torkad frukt eller med en ostbricka. Men en cocktail med det söta dessertvinet är inte heller en dålig idé! Sunweb erbjuder en fantastisk vintur, där du kommer att besöka tre vingårdar och naturligtvis är provningen en del av besöken. Fråga din reseledare för mer information!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
20ºC
21ºC
24ºC
28ºC
31ºC
31ºC
28ºC
25ºC
20ºC
16ºC
Min
6ºC
9ºC
11ºC
11ºC
14ºC
19ºC
21ºC
21ºC
18ºC
16ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Santorini. Detta flyg tar cirka 3 timmar och 20 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledaren eller en lokal representant för Sunweb.

Transfer

I bokningsstegen är det möjligt att boka en transfer. Tiderna är följande:

Monolithos - cirka 10 minuter

Kamari och Pyrgos - cirka 15 minuter

Immerovigli - cirka 25 minuter

Perissa och Perivolos - cirka 40 minuter

Oia - cirka 45 minuter.

Transfer ingår om du har bokat öhoppning Kykladerna.

Privata transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra kostnad. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du rapportera till vår reseguide med din kupong och de kommer att hänvisa dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseguide att informera dig i tid om upphämtningstiden på ditt boende.

Flygschema

Om vi får veta av flygbolaget att ett flyg sannolikt inte kommer att förändras, kommer vi att visa flygtiderna på webbplatsen vid bokning. I många fall kan du vid bokning välja mellan olika flygtider, eller mellan ett flyg med tider och ett flyg utan tider. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra allt de kan för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna till dig senast en vecka före avresa. Observera: det första förnamnet och efternamnet, måste stavas på biljetterna som i passet eller på ID -kortet. Om namn skrivs fel kan du bli nekad flyg.

För mer information om flyget, såsom bagage och check-in online per flygbolag, hänvisar vi dig till reseinformation på denna webbplats .