Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Kefalonia
Kefalonia

Resor till Kefalonia

Denna grekiska ö är känd för sina vackra stränder med azurblått vatten, men det är inte det enda som en semester på Kefalonia har att erbjuda. Här finns också traditionella byar, mysiga tavernor och spektakulära droppstensgrottor.

Kefalonia tillhör de Joniska öarna och har en vacker kustlinje med skyddade vikar och breda sandstränder. Myrtosstranden har till och med röstats fram som den vackraste i hela Grekland. Sami är också en vacker kuststad: azurblått hav med pärlvit sand och i bakgrunden små fiskarhus byggda mot branta klippor. Inte helt oväntat valdes denna plats för inspelningen av Kapten Corellis Mondolin.

 

Imponerande naturskönhet

Förutom fina stränder erbjuder Kefalonia mycket mer naturskönhet att förundras över. Bland annat Drogarat, en imponerande stalaktitgrotta. I den naturligt formade grottan är ljuset hisnande och akustiken så speciell att det till och med spelas konserter här.

På berget ligger det karakteristiska Agrilia-klostret bland månghundraåriga olivträd. Härifrån har du en imponerande utsikt över den blågröna bukten Sami och kan se de andra joniska öarna i fjärran.

Grekisk mat och ouzo

En semester på Kefalonia är underbart lugn och avkopplande; ett riktigt livligt nattliv hittar man främst i huvudstaden Argostoli. Denna vackra hamnstad har breda boulevarder för promenader samt otaliga terrasser och trendiga barer. På stadens tavernor kan du äta som grekerna själva. Prova till exempel mezedes, som är små munsbitar att dela på. Från läckra dolmas (rullade druvblad) och tzatziki (yoghurt- och gurkdipp) till aubergine fylld med köttfärs och örter. Traditionellt serveras detta tillsammans med ett glas ouzo eller något av de utsökta viner som görs på Kefalonia.

 

Ovanliga stränder på Kefalonia

När du tänker på Kefalonia är chansen stor att du direkt ser framför dig en snövit strand med azurblått hav, skyddad av klippiga kullar. Denna vackra strand, som består av små vita stenar, är Myrtos Beach. Stränderna vid Xi Beach är kanske inte vita, men de är minst lika speciella. Det röda skenet över sandstränderna som sakta sluttar ner i havet ger en speciell bild.

 

Många olika byar

Huvudstaden Argostoli är en mysig, modern hamnstad med många restauranger, kaféer, barer och mysiga terrasser. Cirka tre kilometer från huvudstaden ligger den populära semesterorten Lassi. Det är inte utan anledning som turisterna vet hur de ska hitta hit. Förutom de vackra sandstränderna, inklusive den långa sandstranden Makris Gialos, är det en mysig plats där du kan välja mellan flera restauranger för att njuta av en utsökt traditionell grekisk måltid. Du kan också besöka flera barer för en god drink.

 

Fiskardo är en pittoresk och stämningsfull fiskeby på norra sidan av ön. Det här är en av de få platser som överlevde jordbävningen 1953, vilket är anledningen till att den gamla arkitektoniska stilen fortfarande kan hittas här. Även om byn är mycket populär för semestrar på Kefalonia och det finns flera turisttavernor och butiker, har den behållit sin autentiska charm.

 

Lixouri ligger på halvön Paliki och är en av de största städerna på ön efter Argostoli. Om du vill besöka huvudstaden härifrån kan du enkelt göra det med färja. I Lixouri kan du shoppa på den bilfria shoppinggatan och det stora torget i centrum har många mysiga terrasser där du kan slå dig ner för en uppfriskande drink eller en utsökt måltid.


På öns sydkust ligger pittoreska Lourdas. Byn ligger vid foten av ett berg och är omgiven av tallar, olivträd och citrusträd. I det typiska grekiska centrumet hittar du många smala gator att promenera genom. Du kommer även att stöta på några traditionella tavernor längs vägen. Här kan du ta en kaffe med lokalbefolkningen och glöm inte att prova det grekiska köket!

Bredvid Kefalonia ligger den lilla ön Ithaka, även känd som Odysseus ö. Här hittar du den vackra staden Kioni med byggnader från 1500-talet. En av de vackraste stränderna är Gidaki, med kristallklart vatten.

 

Kefalonia som filmkuliss

Krigsfilmen Kapten Correllis mandolin (baserad på boken med samma namn) utspelar sig på Kefalonia och spelades därför in helt och hållet här. I filmen blir kapten Correlli (Nicholas Cage) upp över öronen förälskad i grekiska Pelagia (Penelope Cruz) och bland annat stranden Myrtos Beach visade sig vara den perfekta kulissen för inspelning av romantiska bilder. En stor inspelningsplats byggdes i staden Sami, där en stor del av filmen utspelar sig. På kullen nära Sami ligger det vackra Agrilla-klostret, varifrån man har en storslagen utsikt över bukten. Nära Sami ligger byn Karavomilis, där grottan i Melissani-sjön finns. Små roddbåtar kan segla över denna förtrollande sjö och den klarblå färgen på vattnet blir ännu vackrare när solljuset faller in i grottan.

 

Erbjudanden till Kefalonia

Under hela sommarsemestern kan du åka på semester till Kefalonia. Det finns ofta konkurrenskraftiga priser och det är fullt möjligt att boka en billig semester till Kefalonia. Förhandsgranska sista-minuten-resorna till Kefalonia för att göra din drömsemester på denna sagolika ö till verklighet inom bara sex veckor.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
17ºC
19ºC
24ºC
29ºC
34ºC
33ºC
29ºC
24ºC
19ºC
14ºC
Min
4ºC
8ºC
10ºC
10ºC
14ºC
18ºC
23ºC
23ºC
20ºC
15ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Kefalonia. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 15 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Sunwebs reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsstegen. Transfertiderna är som följer:

Lassi - ca 15 minuter

Argostoli - ca 15 minuter

Svoronata - ca 15 minuter

Keramies - ca 15 minuter

Minia - ca 15 minuter

Fanari - ca 20 minuter

Trapezaki - ca 30 minuter

Klismata - ca 30 minuter

Lourdas - ca 35 minuter

Karavados - ca 35 minuter

Farsa - ca 45 minuter

Katelios - ca 60 minuter

Skala - ca 75 minuter

Agia Efimia - ca 75 minuter

Magganos - ca 90 minuter

Xi Beach - ca 90 minuter (inkl. färjeöverfart) 

Mega Lakos - ca 90 minuter (inkl. färjeöverfart)

Vrahinari - ca 90 minuter (inkl. färjeöverfart)

Kounoupetra - ca 90 minuter (inkl. färjeöverfart)

Lixouri - ca 90 minuter (inkl. färjeöverfart)

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher och de kommer att hänvisa dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseguide att informera dig i god tid om upphämtningstiden på ditt boende.