Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Chalkidiki
Chalkidiki

Resor till Chalkidiki

Mångsidig semester på Chalkidiki

Denna vackra halvö i Egeiska havet har väldigt mycket att erbjuda. Allt från historiska skatter och små fiskebyar till lugna stränder. Chalkidiki är formad som en hand med tre fingrar, som bildar tre separata halvöar. På den första halvön, Kassandra, finns det många härliga tavernor, mysiga barer och trendiga klubbar. Om du är ute efter mer lugn och ro så är den andra halvön Sithonia den rätta paltsen för dig. Den har en avslappnad atmosfär, vackra sevärdheter och orörd natur. Vart du än tittar ser du tallskogar. Oros Athos är den tredje halvön och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns 20 gamla ortodoxa kloster på fantastiska platser. Endast munkar bor där och endast 120 grekiska och 10 utländska män får besöka ön samtidigt.

Hitta din plats på Chalkidiki

På två av Chalkidikis tre halvöar (Kassandra och Sithonia) finns vackra hotell och mysiga lägenheter, nästan alla på eller nära vackra sandstränder med klarblått hav. Vill du skämma bort dig själv? Boka då en vistelse med all-inclusive, där frukost, snacks och middag ingår i priset. Detta rekommenderas särskilt om du reser med hela familjen. För par finns det möjlighet att bo på ett romantiskt hotell. Vissa boenden är till och med endast för vuxna.

Gå på upptäcktsfärd i Chalkidiki

Det finns flera sätt att utforska ön under din semester i Chalkidiki. Det finns möjlighet att hyra en bil, köra över halvöarna och upptäcka alla de unika platserna själv. Men det finns också underbara vandrings- och cykelvägar längs den vackra naturen och alla kulturskatter. Du kan till och med kan göra det på en hästrygg. De sportiga roa dig på Porto Carras vackra golfbana, ta en segeltur på det klarblå havet eller upptäcka den intressanta undervattensvärlden under ett dyk. För en bra dos historia och kultur, besök gärna den antika staden Stagira. I Stavronikita kan du se fornlämningar och torn som fortfarande är intakta. Detta kommer verkligen att ta dig tillbaka i tiden. Under din upptäcktsfärd kan du smaka på alla lokala delikatesser, som färsk fisk, ost och loukoumades (grekiska oljebollar med honung). Till middagen får man naturligtvis inte missa ett gott glas vin. Det finns många fina vingårdar i Chalkidiki....

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
12ºC
16ºC
19ºC
24ºC
29ºC
31ºC
32ºC
27ºC
21ºC
15ºC
13ºC
Min
2ºC
5ºC
8ºC
9ºC
14ºC
18ºC
21ºC
21ºC
17ºC
11ºC
8ºC
4ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Thessaloniki. Denna flygning tar ca 3 timmar och 20 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Sunwebs reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfertiderna är som följer:

Nea Moudania - ca 45 minuter

Nea Potidea - ca 50 minuter

Kriopigi - ca 95 minuter

Sani Beach - ca 80 minuter

Kalithea - ca 90 minuter

Metamorfosi - ca 80 minuter

Hanioti - ca 105 minuter

Nikiti - ca 95 minuter

Gerakini - ca 70 minuter

Pefkohori - ca 105 minuter

Neos Marmaras - ca 115 minuter

Afitos - ca 90 minuter

Polichrono - ca 100 minuter

Siviri - ca 100 minuter

Ouranoupoli - ca 105 minuter

Viktig information om du bokar transfer: Halkidiki är ett vidsträckt område, vilket innebär att du kan behöva vänta på gäster som anländer med ett annat flyg. En transferbuss avgår från Thessaloniki till korsningspunkten ovanför Kassandra-halvön. Här delar sig transferbussen, en buss fortsätter till platserna på Kassandra och den andra bussen kör till platserna på Sithonia och Athos.