Resort till Montgenèvre

Tillbaka
Destination image

Montgenèvre ligger på 1860 meters höjd i Via Lattea, Frankrike, inte långt från den Italiens landsgräns. På skidresa till Montgenèvre kan du förvänta bra snöförhållanden och ett solsäkert område. Vid starten av Montgenèvres skidområde ligger ett stort barnområde vilket gör skidorten perfekt för barnfamiljer.

Gemytlig atmosfär i ett stort skidområde

Skidområdet i Montgenèvre bjuder på 110 km välpreparerade pister. Om detta inte skulle vara nog kan man utöka liftkortet så att det även gäller i hela La Via Lattea som totalt har 400 km sammanhängande pister. Från Montgenèvre kan man ta sig vidare till bland annat de välkända skidområdena Sauze d’Oulx och Sestriere. Tänk på att det tar rätt lång tid att ta sig hit på skidor eftersom det ligger längre bort i det stora skidsystemet. Det är inte bara familjer som lockas till Montgenèvre, skidområdet är nämligen också ett paradis för offpiståkare som söker orörd åkning med perfekta förhållanden. Liftarna i Montgenèvre är inte dem nyaste och kan uppfattas som långsamma, i gengäld kan man njuta av den gemytliga atmosfär som råder i området.

Byn i Montgenèvre har lyckats behålla sin charmiga autentiska karaktär och väldigt kompakt, vilket gör att man aldrig har långt ifrån en lift. Vill man trots det slippa promenera kan man ta de gratis skidbussarna som cirkulerar runt i byn. Montgenèvres centrum har en gammal bykärna med många mysiga gränder, charmiga byggnader och trevliga restauranger.

Skidresor till Montgenèvre med Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Montgenèvre. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter men vi har också ett bra utbud av stugor och chalet. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Läs mer Läs mindre
Till toppen