Förbeställ turistvisum

  1. Hem
  2. Solresor
  3. tillval
  4. Visum

Förboka ett turistvisum för resan

För att besöka vissa länder behövs ett visum, och om du ska på semester ska du ansöka om turistvisum.

För ditt visum betalar du en engångssumma och det ska vara giltigt under hela vistelsen. Av de destinationer vi erbjuder, är det bara i Egypten som du behöver ansöka om visum. Detta gäller personer som har svenskt medborgarskap. Har du annat medborgarskap eller flera ber vi dig kontakta ambassaden för landet du ska besöka för mer information.

Trots att Turkiet inte är en del av EU, behöver du inte ansöka om visum för att besöka Turkiet undersemesterresor

Visum i Egypten

Taba

När du åker på semester till Taba behöver du inte köpa något visum. Vid ankomst får du ett gratis visum som är giltigt i 15 dagar. Först när du åker på utflykt till andra delar av Egypten som Kairo eller Luxor behöver du köpa ett visum.

Ska du åka till Taba i mer än 15 dagar? Då köper du ett visum på 25 USD vid gränsen.

Andra destinationer Egypten

Det finns tre sätt att köpa ett Egyptenvisum:

1. Vid bokning kan du lägga till visum i bokningsstegen för cirka 300:- per person. Du får då en kupong för visumet med dina resedokument 1 vecka innan avresa. Du visar denna kupong för vår lokala representant på flygplatsen i Egypten, som sedan utfärdar visumet.

Efter bokning kan du alltid lägga till visumet via My Sunweb.

Om du loggar in på ”Mitt Sunweb” väljer du 'ändra bokning' i menyn till vänster på sidan. I steg 2 finns möjlighet att lägga till visum. Efter att ha kontrollerat dina uppgifter, välj "spara". Prisöversikten visas då och du kan permanent spara ändringen. En uppdaterad faktura kommer att skickas via e-post inom 24 timmar efter att ändringen gjorts.

2. Vid ankomst till flygplatsen blir du upphämtad av vår lokala representant. Som en extra tjänst tillhandahåller denna person även visumet för cirka 300:- per person. Du kan betala detta belopp i euro.

Om du använder dig av detta alternativ får du stå en speciell kö och behöver inte vänta så länge på visumet.

3. Du kan också välja att hämta visumet vid disken på flygplatsen (kostar cirka 25 USD. Detta pris kan ändras av myndigheterna). Väntetiderna kan variera. Det rekommenderas att ha kontanter med sig.

OBS! Visumet som du kan köpa i bokningsstegen eller på flygplatsen är endast giltigt för vistelser på 30 dagar eller mindre. Ska du åka på semester till Egypten under en längre tid? Då är det viktigt att du själv ansöker om och betalar för ett visum för längre vistelse på Egyptens ambassad.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om du behöver visum. Detta kan du fråga på ambassaden för det land du vill åka till och de länder du reser genom.

Viktig

Det är inte tillåtet att resa till Egypten med ID-kort. Resenärer måste ha ett giltigt pass.

Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten.

Att resa med rätt dokument är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvarigt för detta.