Kryssningssemester med barn

Den ultimata familjesemestern

Från pooler med spännande vattenrutschbanor till zip-linbana, radiobilar och äventyrliga utflykter. En kryssning är fullspäckad med fantastiska upplevelser även för barnen! Funderar du på att åka på en familjekryssning? Det finns flera kryssningsfartyg med fantastiska faciliteter för alla åldrar. På den här sidan hittar du all information du behöver för att kryssa med barn, de bästa och barnvänligaste fartygen och praktiska tips.

Kryssa med barn

Om du förknippar kryssning bara med en elegant och formell atmosfärs och som bara är lämplig för vuxna, tänk om! Familjekryssningar blir mer och mer populära vilket inte är någon överraskning. Du reser till världens vackraste resmål och njuter av en mängd olika kulturer, äventyr och avkoppling under ett och samma tak. Ombord är allt du behöver göra att njuta av alla fantastiska bekvämligheter, underhållning och utsökt mat under hela din semester. Fler och fler kryssningsrederier fokuserar på familjer med små barn vilket gör att deras fartyg blir alltmer barnvänliga. Det finns fartyg med fantastiska vattenparker, sportturneringar och barnklubbar som erbjuder unga resenärer allt möjligt roligt.

Ultimata Familjesviter

Familljehytter och sviter

Nästan alla kryssningsfartyg erbjuder familjehytter. De här sovplatserna är designade speciellt för familjekryssningar och kan variera i storlek och bekvämligheter. De sträcker sig från mindre familjehytter med dubbelsäng och bäddsoffa för två extra sovplatser till dubbelfamiljehytter som består av två angränsande hytter med anslutande dörr. Vissa fartyg erbjuder även lyxiga familjesviter som är extra rymliga med separata sov- och vardagsrum och en balkong.

Prisvärd kryssning med barn

En kryssningssemester med familjen behöver inte bli dyr. Faktum är att många kryssningsbolag erbjuder speciella rabatter för barn. Ta till exempel Costa Cruises där barn under 18 är välkomna gratis så länge de bor i en hytt med två vuxna. MSC Cruises har även specialpriser för barn där barn under 12 år ofta reser gratis och barn under 18 reser med en rabatt. Norwegian Cruise Line har höga barnrabatter på många avgångar och Royal Caribbean har regelbundet Kids Sail Free-kampanjen, där barn upp till 12 år som tredje och fjärde gäst får resa gratis. När det kommer till barnpriser och rabatter kom ihåg att serviceavgifter, försäkringar och hamnskatter fortfarande gäller för barn.

Kryssningsfartyg med bekvämligheter och underhållning för hela familjen

Mat, dryck, aktiviteter och så mycket mer

Vattenparker, klätterväggar, underhållningsprogram och mycket mer. Kryssningsfartyg har imponerande faciliteter för barnen. Det är inte bara de yngsta resenärerna som kan tillgodoses, det finns mycket att göra även för tonåringar som spelarkader, gokartbanor och platser för att hänga med sina jämnåriga kamrater. Tristess är inte ett alternativ ombord på en kryssning. Och restaurangerna vet precis hur de ska glädja de små. När föräldrarna upplever kulinariska läckerheter tillagade av kockar med Michelinstjärnor sätter barnen tänderna i läckra pizzor, hamburgare och glass. Om du ska åka på en kryssning med en bebis så har de flesta bolagen en minimiålder på sex månader. De flesta fartygen har faciliteter för spädbarn ombord. Oavsett om du vill ha en spjälsäng i hytten behöver en barnstol eller vill hyra en barnvagn så kan du ange det under bokningsprocessen för att underlätta för dig på plats. Fartygen har även separata barn- och babypooler som de kan plaska runt i. Om du vill tillbringa lite kvalitetstid på egen hand så finns det även barnpassning ombord.

Boka din familjekryssning med Sunweb

Se det aktuella utbudet av familjevänliga kryssningar nedan. Den här listan innehåller kryssningsfartyg som specifikt valts ut för en familjesemester med barn.

Hittade