Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Montenegro
  4. Tivats Riviera
Tivats Riviera

Resor till Tivats Riviera

Resor till Tivats Riviera

Tivats Riviera är ett område som ligger bredvid Herceg-Novi bukten i södra Montenegro inte långt från kroatiska gränsen, nära Bijela. Hit kommer mycket turister, framför allt sjövägen eftersom området har några av Adriatiska havets trevligaste hamnar. Här kan du njuta av medelhavsklimat med många soltimmar, men tack vare kustläget, som bidra med ljumma vindar, blir det inte för varmt. Rivieran har hela 17 mycket vackra stränder med kristallklart turkost hav, så oavsett om du söker breda vidsträckta stränder, små och mysiga eller en med aktiviteter såsom vattenskidor, segling och paddling, finns det en strand för dig.

 

Semesterupplevelser du inte får missa längs Tivats Riviera

Resor till Tivats Riviera bjuder på ett stort utbud av semesterupplevelser i förhållande till orådets storlek. Ta en promenad i Porto Montenegro och titta på de lyxiga yachterna som kommer från hela världen för att lägga till här, hamnen erbjuder även trevliga restauranger där du kan äta en god måltid och njuta av utsikten över den vackra bukten.

Tivat var länge ett område som främst var känt sin hamn och sitt varv fram till en kanadensisk billionär investerade i stadens turism. Idag är staden en lyxig semesterort söm är välbesökt framför allt bland semesterseglare.

Rivieran ger dig möjlighet att ta del av en mångfald av natur- och semesterupplevelser med sina berg, öar och själva staden, där kan du bland annat besöka den vackra botaniska trädgården som uppstod på grund av att områdets sjömän tog med sig exotiska träd och växter från sina resor över hela världen. Stadens kulturella centrum är den sen gotiska byggnaden mitt i staden som idag har byggts om för att användas vid utställningar, konserter och andra kulturella evenemang.

Bakom staden tornar de skogbeklädda bergen upp sig likt en kuliss och det högsta sträcker sig upp till 785 meter över havet, och erbjuder fler trevliga vandringsleder. Utanför kusten ligger en skärgård där du bland annat kan besöka  Ostrvo Cvijeca, även kalla the Island of Flowers med sina heliga monument och Saint Marco Island som bör besökas under semestern.

 

Res till Tivats Riviera med Sunweb

Resor till Tivats Riviera bjuder på vackra stränder och en avslappnad atmosfär som är perfekt för familjer och par som vill ha en avslappnande solsemester, med massor av upplevelser. Sunweb erbjuder ett urval av billiga lägenheter och All inclusive-hotell.

På resor med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Transfer ingår inte när du bokar din semester med Sunweb, i bokningsprocessen är det däremot möjligt att lägga till transfer mot en extra kostnad. Transfern mellan Dubrovniks flygplats och Montenegro kan ta upp till 3 timmar extra p.g.a gränskontroller.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
8ºC
14ºC
18ºC
19ºC
23ºC
29ºC
32ºC
33ºC
25ºC
22ºC
16ºC
13ºC
Min
-1ºC
5ºC
8ºC
8ºC
13ºC
18ºC
20ºC
20ºC
15ºC
11ºC
7ºC
1ºC

Populära boenden

Topp 5

Flyginformation

Flygbolag och restider
Köpenhamn Kastrup:

Sunweb flyger från Köpenhamn till Dubrovnik på onsdagar och lördagar med Norwegian.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 2 timmar och 55 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resedokument ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, eventuell transfer mellan flygplatsen och hotellet samt bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss om du bokat detta.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen. Eftersom transfern är lång rekommenderas det att ta med något att äta och dricka.

Kroatien tillhör Schengenområdet och Montenegro gör inte det, kan gränskontroller ta längre tid. Som ett resultat bör du räkna med en överföringstid på ca 4 timmar.

Transfertider:
  • Tivat: ca 120 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen. På grund av säkerhetskontroller kan transfern ta upp till 4 timmar.