Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Montenegro
  4. Herceg-Novi bukten
  5. Bijela
Bijela

Resor till Bijela

Resor till Bijela

Den lilla kustbyn Bijela ligger intill den förtrollande Kotorbukten i Montenegro, som är en av de vackraste bukterna i Europa. Bakom staden breder de grönskande bergslandskapet ut sig och skapar en grön filt runt staden. Det gröna landskapet kontrasterar vackert mot Herceg-novi buktens mörkblå vatten, och den unika naturen gör Bejela till ett självklart resmål för alla som uppskattar lugn och ro i vacker natur. I Bijela finns ett antal butiker och en handfull lokala kaféer och restauranger.

Området runt Bijela har varit bebott sedan antiken och i området runt Kotorbukten ligger charmiga och autentiska medeltida städer, där du kan uppleva historien i de smala gatorna, vackra kyrkor och kloster.

Vill du ha ett större utbud av restauranger och underhållning är det bara en 20 minuters bilresa till den större staden Herceg Novi. I centrala Bijela ligger stadens lilla strand som är en underbar plats att koppla av på i solen och ta ett dopp i viken. Intill stranden ligger också en liten småbåtshamn där du kan åka ut på en tur i Kotorbukten.

Från Bijela har du också bara 60 km till den kroatiska staden Dubrovnik - en av världens vackraste kuststäder. Staden har en välförtjänt plats på världsarvslistan UNESCO, och en promenad genom Dubrovnik är en resa till en annan tid. I den vackra stadskärnan kommer du att kunna se stora katedraler, romantiska fontäner och imponerande barockpalats. Dubrovnik lockar varje år många besökare och under de senaste åren har staden fått förnyad berömmelse tack vare att den valts som inspelningsplats för den berömda TV-serien Game of Thrones.

 

Res med Sunweb till Bijela

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På resor till Bijela med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Transfern mellan Dubrovniks flygplats och Montenegro kan ta upp till 3 timmar extra p.g.a gränskontroller. Sunweb har inga guider på destinationen. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
9ºC
2ºC
10ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
31ºC
20ºC
18ºC
11ºC
8ºC
Min
1ºC
-2ºC
1ºC
6ºC
11ºC
16ºC
16ºC
16ºC
11ºC
6ºC
3ºC
0ºC

Populära boenden

Utflykter

Under denna båttur får du njuta av den vackra utsikten över fjorden, de gråvita bergen och öarna som breder ut sig längs viken. Vi besöker några av dem. Först kommer vi till ön Sint Joris. Därefter görs ett stopp för att besöka den konstgjorda ön Our Lady of the Rock. Lunch serveras på båten och det finns tid att bada.

Montenegro

Denna utflykt tar dig genom det rika kultur- och historie-arvet i Montenegro. Vi börjar i Budva och därifrån fortsätter vi till Cetinje. Här har du lite ledig tid att promenera genom staden och du kan äta lunch på en lokal restaurang. Efter lunch går färden till den lilla byn Njegusi. Sist men inte minst besöker vi den medeltida staden Kotor, som finns på UNESCO: s världsarvslista.

Dubrovniks gamla stadsdel

Dubrovnik är en av de mest populära turistmålen i Kroatien. Hela den gamla muromgärdade stadsdelen innefattas av UNESCO:s världsarvslista. Med sina branta gator, marmor slätter, kloster, kyrkor och palats kommer Dubrovnik att förtrolla dig. Efter den guidade turen har du också ledig tid att utforska själv.

Praktisk information

Huvudstad:

Montenegros huvudstad heter Podgorica

Språk:

Det officiella språket är montenegrinska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det är ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Montenegro .

Valuta:

I Montenegro använder man euro och en euro motsvarar cirka 9,5 svenska kronor. Det är möjligt att växla pengar på många hotell och banker. De vanligaste kreditkorten kan användas på de stora semesterorterna, även i uttagsautomater.

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. Vägguttagen är också desamma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer i Montenegro.

Telefon:

I Montenegro, kan du ringa med din svenska leverantören om du har internationella samtal med din prenumeration. Det tillkommer en avgift för samtal till Sverige, samt samtal inom Montenegro. Vill du ansluta till Internet via telefon, rekommenderar vi att du använder det trådlösa nätverket, eftersom det generellt sett är dyrt att använda dataroaming.