Tillbaka

Resor till Bijela

Resor till Bijela

Den lilla kustbyn Bijela ligger intill den förtrollande Kotorbukten i Montenegro, som är en av de vackraste bukterna i Europa. Bakom staden breder de grönskande bergslandskapet ut sig och skapar en grön filt runt staden. Det gröna landskapet kontrasterar vackert mot Herceg-novi buktens mörkblå vatten, och den unika naturen gör Bejela till ett självklart resmål för alla som uppskattar lugn och ro i vacker natur. I Bijela finns ett antal butiker och en handfull lokala kaféer och restauranger.

Området runt Bijela har varit bebott sedan antiken och i området runt Kotorbukten ligger charmiga och autentiska medeltida städer, där du kan uppleva historien i de smala gatorna, vackra kyrkor och kloster.

Vill du ha ett större utbud av restauranger och underhållning är det bara en 20 minuters bilresa till den större staden Herceg Novi. I centrala Bijela ligger stadens lilla strand som är en underbar plats att koppla av på i solen och ta ett dopp i viken. Intill stranden ligger också en liten småbåtshamn där du kan åka ut på en tur i Kotorbukten.

Från Bijela har du också bara 60 km till den kroatiska staden Dubrovnik - en av världens vackraste kuststäder. Staden har en välförtjänt plats på världsarvslistan UNESCO, och en promenad genom Dubrovnik är en resa till en annan tid. I den vackra stadskärnan kommer du att kunna se stora katedraler, romantiska fontäner och imponerande barockpalats. Dubrovnik lockar varje år många besökare och under de senaste åren har staden fått förnyad berömmelse tack vare att den valts som inspelningsplats för den berömda TV-serien Game of Thrones.

 

Res med Sunweb till Bijela

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Bijela med Sunweb ingår alltid flyg, transfer, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre
Resor till Bijela