Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Montenegro
  4. Tivats Riviera
  5. Tivat
Tivat

Resor till Tivat

Resor till Tivat

Den mysiga staden Tivat ligger läng Tivats Riviera i den vackra Kotorbukten i södra Montenegro. Denna relativt nya semesterort var tidigare en hamnstad som främst var känt för sina hantverksutbildningar, men är idag en blomstrande semesterort dit turister kommer från hela med båt och flyg för att njuta av den härliga atmosfären. Detta beror inte minst på det härliga medelhavsklimatet med massor av soltimmar och stränderna med kristallklart turkost hav. Området har dessutom hela 17 stränder så om du älskar att bada i havet har du kommit helt rätt. Längs kustens stränder erbjuds diverse aktiviteter som vattenskidor, segling och paddling.

Resor till Tivat erbjuder en mängd sevärdheter, och framför allt det varierade landskapet längs Tivats Riviera bjuder på en mängd spännande upplevelser. Bergen som tornar upp sig bakom staden har en högsta punkt på nästan 800 meter och erbjuder flera vandringsleder som är både vackra och utmanande.

Staden centrum är centrerat runt den trevliga hamnen, där lyxiga segelbåtar och yachter från hela värden lägger till för att besöka staden. Denna moderna semesterort bjuder på mänger av trevliga restauranger och har ett gediget utbud av barer och nattklubbar.

Från hamnen avgår flera fartyg som tar dig ut på härliga dagsutflykter till de närliggande öarna och Kotorbukten, som sägs vara en av världen vackraste bukter. Du har även möjlighet att ta dig till den historiska staden Dubrovnik vid Dubrovnik kusten i Kroatien som har en stolt plats på UNESCOs lista över världsarv.

 

Res med Sunweb till Tivat

På våra bra och billiga resor till Tivat ingår alltid flyg och hotell. Oavsett om du vill njuta av semestern på ett all inclusive-hotell eller i rymliga lägenheter, så vi har rätt boende för din semester i Tivat till billiga Sunweb priser. Transfern mellan Dubrovniks flygplats och Montenegro kan ta upp till 3 timmar extra p.g.a gränskontroller. Sunweb har inga guider på destinationen. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
8ºC
14ºC
18ºC
19ºC
23ºC
29ºC
32ºC
33ºC
25ºC
22ºC
16ºC
13ºC
Min
-1ºC
5ºC
8ºC
8ºC
13ºC
18ºC
20ºC
20ºC
15ºC
11ºC
7ºC
1ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Montenegros huvudstad heter Podgorica

Språk:

Det officiella språket är montenegrinska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det är ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Montenegro .

Valuta:

I Montenegro använder man euro och en euro motsvarar cirka 9,5 svenska kronor. Det är möjligt att växla pengar på många hotell och banker. De vanligaste kreditkorten kan användas på de stora semesterorterna, även i uttagsautomater.

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. Vägguttagen är också desamma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer i Montenegro.

Telefon:

I Montenegro, kan du ringa med din svenska leverantören om du har internationella samtal med din prenumeration. Det tillkommer en avgift för samtal till Sverige, samt samtal inom Montenegro. Vill du ansluta till Internet via telefon, rekommenderar vi att du använder det trådlösa nätverket, eftersom det generellt sett är dyrt att använda dataroaming.