1. Hem
 2. Solresor
 3. Värt att veta
 4. Betalning och biljetter
 5. Betalning

Betalning

Här kan du läsa om hur du kan betala och vilka villkor som gäller för dessa.

Faktura 

Vi ber dig att gå igenom din orderbekräftelse och faktura; se så att alla namn stavas som det gör i passet, stämmer hotellets namn överens med det du bokat, resedatum är rätt o.s.v. Om det skett ett missförstånd av något slag, meddela oss då omedelbart så vi kan åtgärda det. Observera att orderbekräftelsen är en bekräftelse på din beställning och att det är din plikt att kontrollera innehållet.

Deposition

Depositionen måste betalas inom sju dagar efter bokningen och består av:
 • Bokningsavgift
 • Kostnader till Resegarantifonden
 • Kostnader för avbeställningsförsäkring
 • Eventuella avgifter och skatter
 • 30% av resans totalkostnad

Tyvärr är det inte möjligt att delbetala depositionen. Återstående belopp kan delbetalas hur du vill så länge totalbeloppet är inbetalt två veckor före avresan.
 

Kortbetalning

Efter att din bokning har bekräftats kan du välja att betala direkt online med kreditkort. Detta kan göras med VISA eller MasterCard.
För att bearbeta din betalning arbetar vi med Ingenico epayments. Detta är ett ansett företag som handlar snabbt och säkert med många professionella företag i Sverige och utomlands. Detta gör att du ska kunna genomför din betalning på ett säkert och smidigt sätt.
Om du betalar med ditt kreditkort kommer betalningen att behandlas direkt i vårt system. Du får en bekräftelse via e-post inom några timmar.

När du bokar är det möjligt att välja om du vill betala hela resan eller depositionen med kort.


Banköverföring

Du kan betala via banköverföring genom att överföra pengarna till följande bank-konto. Observera! Om avresedatumet för din resa är inom 2 veckor måste betalningen göras via kort på vår hemsida. 

 • Bank: Rabobank
 • IBAN: NL27RABO 0372 5944 17
 • Mottagare: Sunweb Group Netherlands B.V.
 • Betalningsreferens: Ditt bokningsnummer
Det är viktigt att du nämner ditt bokningsnummer i beskrivningen. När vi har behandlat betalningen får du en bekräftelse via e-post. Observera att det tar 2-3 arbetsdagar innan Sunweb kan se överföringen. Vid bokning senare än 14 dagar före utresa krävs bifogat kvitto på överföringen tillsammans med bankstämpel som ska skickas till info@sunweb.se


Betalning från utlandet

Om du ska göra en banköverföring från ett konto utomlands måste du göra en utlandsbetalning. Du använder då följande uppgifter: 

 • BIC/SWIFT: RABONL2U
 • IBAN: NL27RABO 0372 5944 17
Det är viktigt att du nämner ditt bokningsnummer i beskrivningen. När vi har behandlat betalningen får du en bekräftelse via e-post. 

Om du betalar via banköverföring från utlandet, ska du alltid bifoga ett kvitto på överföringen från din bank till oss på info@sunweb.se.


Betala separat

Deltagare kan överföra pengarna separat genom att använda banköverföring. Men de bör ange bokningsnumret tydligt, så att vår ekonomiavdelning vet vilken bokning som tillhör vilken betalning.


Observera

Resans pris beräknas utifrån gällande taxor, skatter och valutakurser. På vissa av våra destinationer betalas lokal turistskatt. Denna betalas vanligtvis direkt till hotellet.