Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Värt att veta
  4. Inför resan
  5. Pass och visum

Pass och visum

Som medborgare i ett EU-land kan både barn och vuxna resa fritt till andra EU-länder inkl. Norge Schweiz, Island och Lichtenstein nationellt ID-kort, uppmärksamma att detta inte gäller körkort. I Turkiet ska ditt pass vara giltigt på minst 150 dagar vid inresa och när du reser till Egypten ska passet vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Vi rekommenderar dock att du alltid har med dig ditt pass på resan eftersom det i många länder krävs att du kan styrka din identitet t.ex. när du ska checka in på ditt hotell och räknas ofta som den enda giltiga identitetshandlingen.

Har du utländsk pass, ursprung i ett annat land eller stämplar i ditt pass från vissa länder kan detta också leda till nekat inträde i landet. Därför rekommenderar vi att du kontaktar ambassad eller konsulat för landet du vill besöka.

För både svenska och utländska medborgare kan det krävas visum för inträde i vissa länder. Ett exempel på detta är Egypten där ett där ett visum anordnas på plats mot en extra kostnad via en Sunweb representant, andra regler kan gälla för personer med medborgarskap i andra länder och vi rekommenderar därför att du kontaktar ambassad eller konsulat för landet du vill besöka.

Du kan även läsa mer om regler för pass och visum på Utrikesdepartementets hemsida.