Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Montenegro
Montenegro

Resor till Montenegro

Resor till Montenegro

Montenegro är ett relativt litet land men en total yta på 13 000 km² och en befolkningsmängd på ca 620 000. Landet ligger vid den vackra Adriatiska kusten mellan Bosnien och Albanien, och på andra sidan havet ligger Italien. Montenegro har rekordsnabbt vuxit till ett populärt semesterresmål för turister från hela världen. Sunweb erbjuder billiga resor till Montenegro, närmare bestämt den spännande regionen Herceg Novi, som ligger nära den kroatiska gränsen.

Trots sin ringa storlek är Montenegro ett land med stora variationer i terräng som kännetecknas av hisnande bergslandskap och ändlösa skogsområden. Den omväxlande naturen gör landet till ett perfekt resmål för alla som vill njuta av en aktiv semester. Snorkling i det kristallklara Adriatiska havet, klättra i det tuffa bergslandskapet eller vindsurfa utanför den vackra kusten - I Montenegro är det bara fantasin som sätter gränserna.

 

Upptäck Herceg Novis fantastiska landskap och städer

Montenegros vackra kust som sträcker sig över 300 kilometer från Kroatien i norr till Albanien i söder, har några av den adriatiska kustens vackraste stränder. De långa, inbjudande sandstränderna inbjuder till avkoppling i solen och bad i det kristallklara azurblå havet. På bergssluttningarna bakom kusten ligger historiska städer, som med spännande attraktioner och vackra byggnader vittnar om att Montenegro är ett land som under årens lopp har influerats av många olika kulturer. Är du naturälskare är det ett måste att besöka landets häpnadsväckande bukter, varav många endast kan nås med båt, och framför allt Kotorbukten som sägs vara den vackraste i hela Europa.

I Herceg Novi bukten hittar du den charmiga medeltidsstaden Herceg-Novi med massor av sevärdheter och en mysig marina där lyxiga båtar ligger sida vid sida med små fiskebåtar. I området ligger också den lilla fiskebyn Bijela, som är ett paradis för dig som gillar lugn och ro. Härifrån går det även båtar som låter dig besöka den tidigare nämnda Kotorbukten. Här kan du även spendera dagen på stadens oerhört mysiga strand och ta ett svalkande dopp i det Adriatiska havet.

Resor till Montenegro ger dig även möjlighet att besöka två länder under semestern eftersom du bara har du några kilometer till alla semesterupplevelser och äventyr i Dubrovnik på, Dubrovnik kusten i Kroatien. Staden är definitivt värd ett besök under semestern.

Upplev den genuina atmosfären i den vackra stadskärnan, de imponerande katedralerna och uttrycksfulla barockpalatsen pryder medeltidsstadens gator. Går du en promenad på den 2 km långa stadsmuren kommer du till flera utsiktsplatser med hisnande utsikt. Dubrovnik har en välförtjänt plats på UNESCO:s världsarvslista, och under de senaste åren har staden fått förnyad berömmelse som en av inspelningsplatserna för den berömda TV-serien Game of Thrones.

 

Res med Sunweb till Montenegro

När du reser med Sunweb till Montenegro landar vi på Dubronviks flygplats, några kilometer från gränsen till Montenegro. Sunweb har ett bra urval av billiga resor till Montenegro och hotell i Herceg Novi. Sunweb har massor av billiga resor till Montenegro, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett bra utbud av All Inclusive-hotell och billiga sista minuten-resor till Montenegro. När du reser med oss ingår alltid flyg och hotell. Transfer ingår inte när du bokar din semester med Sunweb, i bokningsprocessen är det däremot möjligt att lägga till transfer mot en extra kostnad. Transfern mellan Dubrovniks flygplats och Montenegro kan ta upp till 4 timmar extra p.g.a gränskontroller.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
8ºC
10ºC
15ºC
18ºC
23ºC
29ºC
31ºC
32ºC
23ºC
20ºC
14ºC
11ºC
Min
0ºC
3ºC
6ºC
8ºC
13ºC
17ºC
19ºC
19ºC
14ºC
10ºC
6ºC
1ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Montenegros huvudstad heter Podgorica

Språk:

Det officiella språket är montenegrinska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det är ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Montenegro .

Valuta:

I Montenegro använder man euro och en euro motsvarar cirka 9,5 svenska kronor. Det är möjligt att växla pengar på många hotell och banker. De vanligaste kreditkorten kan användas på de stora semesterorterna, även i uttagsautomater.

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. Vägguttagen är också desamma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer i Montenegro.

Telefon:

I Montenegro, kan du ringa med din svenska leverantören om du har internationella samtal med din prenumeration. Det tillkommer en avgift för samtal till Sverige, samt samtal inom Montenegro. Vill du ansluta till Internet via telefon, rekommenderar vi att du använder det trådlösa nätverket, eftersom det generellt sett är dyrt att använda dataroaming.