1. Hem
  2. Solresor
  3. Montenegro
  4. Herceg-Novi bukten
  5. Herceg-Novi
Herceg-Novi

Resor till Herceg-Novi

Resor till Herceg-Novi

Den charmiga medeltidsstaden Herceg-Novi i Montenegro ligger vid mynningen av Kotorbukten som sägs vara en av världens vackraste bukter, nära den kroatiska gränsen. Staden ligger i grönskande och bergiga omgivningar. I hela staden kan du njuta av fantastisk utsikt över Herceg-Novi bukten. Under årens lopp har Herceg-Novi har varit under många olika styren, och var och en av stadens erövrare har lämnat byggnader och sin prägel, som alla bidrar till stadens charm. Om du promenerar genom de smala kullerstensgatorna är det som att röra sig genom en annan era. Gatorna kännetecknas av vackra kalkstenshus med gröna fönsterluckor och överallt möts du av vackra kyrkor och uteserveringar.

I stadens centrum hittar du den livliga hamnen där lyxbåtar, turistbåtar och små fiskebåtar ligger sida vid sida och guppar i takt med vågorna. Från hamnen sträcker sig en mysig strandgata, perfekt för en promenad där du kan njuta av den underbara utsikten över bukten. Längs strandpromenaden finns ett antal små kaféer där man kan gå och ta en kopp kaffe och njuta av stadens härliga atmosfär. Längs Herceg-Novis kust finns badbryggor där man kan bada eller ligga i en solstol och njuta av värmen och den vackra utsikten.

På andra sidan bukten ligger den lyxiga semesterorten Tivat där vackra segelbåtar från hela världen lägger till för att äta gott och njuta av stadens härliga atmosfär. Vill du besöka mer än ett land under semestern har du även möjligheten att göra en utflykt till Kroatien, och då framför allt kuststaden Dubrovnik som bjuder på massor av upplevelser.

 

Res med Sunweb till Herceg-Novi

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På resor till Herceg-Novi med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Transfern mellan Dubrovniks flygplats och Montenegro kan ta upp till 3 timmar extra p.g.a gränskontroller. Sunweb har inga guider på destinationen.Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Populärt resmål för:

Unga par Äldre par Familjer med äldre barn Familjer med små barn

Utflykter

Under denna båttur får du njuta av den vackra utsikten över fjorden, de gråvita bergen och öarna som breder ut sig längs viken. Vi besöker några av dem. Först kommer vi till ön Sint Joris. Därefter görs ett stopp för att besöka den konstgjorda ön Our Lady of the Rock. Lunch serveras på båten och det finns tid att bada.

Montenegro

Denna utflykt tar dig genom det rika kultur- och historie-arvet i Montenegro. Vi börjar i Budva och därifrån fortsätter vi till Cetinje. Här har du lite ledig tid att promenera genom staden och du kan äta lunch på en lokal restaurang. Efter lunch går färden till den lilla byn Njegusi. Sist men inte minst besöker vi den medeltida staden Kotor, som finns på UNESCO: s världsarvslista.

Dubrovniks gamla stadsdel

Dubrovnik är en av de mest populära turistmålen i Kroatien. Hela den gamla muromgärdade stadsdelen innefattas av UNESCO:s världsarvslista. Med sina branta gator, marmor slätter, kloster, kyrkor och palats kommer Dubrovnik att förtrolla dig. Efter den guidade turen har du också ledig tid att utforska själv.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
7ºC
13ºC
17ºC
18ºC
22ºC
28ºC
31ºC
32ºC
24ºC
21ºC
15ºC
12ºC
Min
0ºC
6ºC
8ºC
9ºC
14ºC
19ºC
20ºC
21ºC
15ºC
12ºC
8ºC
2ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
2 meter
Munskydd
Ja
Obligatoriskt på allmänna platser och i kollektivtrafiken, både inomhus och utomhus.
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max. 50 personer tillåtna, inga sammankomster.
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Nej
Restauranger
Öppet
Öppet från 07:00 - 24:00, ingen musik tillåten
Barer
Öppet
Öppet från 07:00 - 24:00, ingen musik tillåten
Klubbar, Nattliv
Öppet
Butiker
Öppet
07:00 - 21:00
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Öppet från 07:00 - 22:00
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Nej
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Stängt
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Tillåtet upp till 100 personer, med tillstånd från myndigheter.
Förhållningsregler ang. transfer
Nej
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
2 meters socialt avstånd. Ingen intercitytrafik från fredagar 23:00 till måndagar 05:00
Strand
Öppet
2 meters socialt avstånd
Bra att veta
Ja

Montenegros regeringssida med alla bestämmelser angående COVID-19: http://www.gov.me/en/homepage/measures_and_recommendations/

Vi ber alla passagerare fylla i PLF-formuläret i förväg eller ta med sig en penna. PLF hittas här: https://www.croatiaairlines.com/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=7892&rType=2