Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Österrike
Österrike

Skidresor till Österrike

Skidsemester i Österrike – Skidåkning på hög höjd

Om du åker på skidresor till Österrike kan du se fram emot några av de bästa skidområdena i Alperna. Kombinationen av en mysig miljö och fantastisk skidåkning för både skidåkare och snowboardåkare gör Österrike till ett riktigt vinterparadis.

Den högsta punkten i de österrikiska Alperna når upp till 4000 meter över havet. Det höga läget och de många glaciärerna ger dig en hög nivå av snösäkerhet och möjlighet att åka skidor även sent på skidsäsongen. De populära regionerna Arlberg, Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn och Zillertal båda ligger på över 2000 meters höjd, vilket gör dem snösäkra även senare på säsongen.

Österrike – ett mysigt vinterparadis

En skidsemester i Österrike erbjuder inte bara snösäkra skidorter, utan också en stor dos av den gästfrihet som österrikarna är kända för. De kallar det "Gemütlichkeit", vilket är en hemtrevlig och mysig känsla som du definitivt kommer att känna av på din skidsemester i Österrike.

En skidsemester är inte komplett utan afterski. Skidsemestrar i Österrike bjuder på äkta afterski från tidig eftermiddag till sen kväll. Skidorterna St Anton och Ischgl är världsberömda för sin legendariska afterski. Här kan du njuta av glühwein och öl i överflöd till tonerna av dagens hits men även stämningsfulla tyrolska klassiker. Kombinationen av skidåkning och afterski kännetecknar verkligen en skidsemester i de österrikiska Alperna.

En av fördelarna med att välja Österrike som skidresmål är att priserna på mat och dryck och aktiviteter i Österrike i allmänhet är billigare än andra skiddestinationer i Alperna.

Skidåkning för hela familjen i Österrike

Österrike är också ett bra alternativ om du vill åka på skidsemester med hela familjen. Många destinationer har både pister och liftar som är barnvänliga, så även de minsta kan njuta av Österrikes fantastiska skidåkning. För den som är mindre erfaren i pisten finns det gott om billiga eller kostnadsfria skidskolor. För familjer med yngre barn finns det också barnpassning och daghem på många skidorter.

Om du planerar en skidresa till Österrike med små barn rekommenderas skidområdet Serfaus-Fiss-Ladis. Detta barnvänliga skidområde har utmärkta skidskolor, lekplatser och barnområden.

Om du föredrar att stanna kvar i dalen eller vill ha lite omväxling, erbjuder österrikiska skidorter också många span där du kan njuta av en dags välförtjänt avkoppling. På Sunweb hittar du ett brett utbud av all inclusive-hotell med wellness-anläggningar. Om du reser med hela familjen eller en grupp har vi även ett stort utbud av rymliga lägenheter och stugor.

 

Du hittar ett brett utbud av flyg samt bussresor bland våra resor och om du föredrar att ta bilen eller arrangera transporten själv, har vi också en rad fina boenden i Österrike. Om du fortfarande är osäker på vart du ska åka på skidsemester i Österrike, ta en titt på våra topp 5 skidorter i Österrike.