Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Alentejo
Alentejo

Resor till Alentejo

Alentejo är området norr om Algarve. I Alentejo kan man föreställa sig århundraden tillbaka i det vida öppna landskapet med sina mjuka nyanser som växlar med korkekar och olivträd, fårhjordar, idylliska vita byar och imponerande slott. Överallt hittar du spår av antiken, som hällmålningar, romerska ruiner, fort och slott och minnet av det moriska förflutna. Livet i Alentejo är fridfullt och tiden tycks ha stått stilla. Höjdpunkten är ett besök i Evora med sina monument i världsklass. Denna stad är utan tvekan en av Portugals mest sevärda.

Njut av medelhavsklimatet under din semester i Alentejo.

Portugals vackra region Alentejo har varma, torra somrar och milda vintrar. Vår- och hösttemperaturerna är särskilt behagliga. Detta är därför den mest lämpliga perioden för att tillbringa din semester i Alentejo. Känner du för att upptäcka området i fullständig frihet? Hyr ett besök till de vackraste platserna och sevärdheterna.

Observera att det inte finns någon reseledare på Costa de Lisboa. Vid ankomsten till Lissabons flygplats möts du av en lokal (engelsktalande) representant.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
19ºC
18ºC
18ºC
24ºC
28ºC
34ºC
32ºC
31ºC
22ºC
21ºC
16ºC
Min
3ºC
7ºC
7ºC
8ºC
12ºC
12ºC
15ºC
15ºC
14ºC
13ºC
12ºC
7ºC

Populära boenden

Topp 5

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Lissabon. Flygresan tar ca 3 timmar och 50 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Sunwebs värd(ar) eller lokala representant.

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din kupong så hänvisar de dig till din taxi. För transporten tillbaka till flygplatsen informerar vår reseledare dig i god tid om upphämtningstiden vid ditt boende.

Flygschema

Om vi får information från flygbolaget om att det är osannolikt att en flygning kommer att ändras, kommer vi att visa flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall får du välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb gör allt för att inte ändra de offentliggjorda tiderna, men vi kan aldrig garantera detta till 100 %. Alla offentliggjorda flygtider kan därför alltid ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avgång. Observera: På biljetterna måste för- och efternamn stavas som i passet eller ID-kortet. Om namnen är felaktigt skrivna kan du bli nekad en flygning.

Mer information om flygresor, t.ex. om bagage och incheckning via internet per flygbolag, finns i reseinformationen på den här webbplatsen.