1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Madeira
Madeira

Resor till Madeira

Resor till Madeira

Madeira är en ögrupp i Atlanten som tillhör Portugal, ca 40 mil från Gran Canaria. Resor till Madeira bjuder på ett behagligt klimat som är varmt året runt, men också unik natur som stäcker sig från grönskande naturparker och skogar till karga berg och klippor. Detta är också anledningen till att ön har gjort sig ett välkänt namn bland de som gillar vandring och friluftsliv.   

Förutom vacker miljö är en semester på Madeira synonymt med god mat, breda sandstränder och massor av semesterunderhållning i den största staden Funchal. För den fotbollsintresserade kan det vara värt att notera att ön har två lag representerade i landets högsta liga.

Se och upplev på Madeira

Runt om på Madeira hittar du flera botaniska trädgårdar och speciellt Orkidéparken är en väldigt vacker upplevelse, där du kan se över 50 000 olika tropiska växtarter. Självklart kan en resa till Portugals pärla även fyllas med härliga dagar på stranden. På semesterorterna ligger stränderna skyddade av naturliga eller byggda vallar så att du kan bada utan att behöva oroa dig för stora vågor.

När du reser till Madeira rekommenderas det varmt att göra ett besök till öns ”huvudstad” Funchal. Den vackra arkitekturen blandar historiska byggnader från 1400-talet med en modern stads bebyggelse. Här finns dessutom massor av trevliga restauranger och ett par shoppingcenter där du kan gör fina semesterfynd.

Resa med Sunweb till Madeira

Sunweb har massor av billiga resor till Madeira, oavsett om du söker ett hotell med hög standard eller om läge och pris är det viktigaste när du väljer semester. Vi har även ett utbud av All Inclusive-hotell och på våra resor till Madeira. Våra engelsktalande guider besöker ditt hotell eller någonstans i närheten flera gånger under din semester.

Populära boenden

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Madeira. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Östra Madeira

Från 49 €

Via Poiso kör vi med minibussar till en av de högsta toppar på ön, Pico do Arieiro, där du har fantastisk utsikt över hela ön. Sedan åker vi till Balcões, utkiksplatsen mitt i laurelskogen. Efter lunch kör vi till Santana, med sina typiska triangelhus, mot Machico, den historiska staden där de första portugiserna anlände.

Typisk Maderiansk kväll

Från 33 €

Du blir inbjuden till en typisk restaurang på Madeira på en trevlig kväll med massor av mat, musik. Under måltiden kommer folkdansare att bjuda på en show. En trevlig, mysig och oförglömlig kväll!

Västra Madeira

Från 45 €

Under denna utflykt får du se Camara de Lobos, den viktigaste fiskebyn på ön. Du kommer också att besöka den högsta havsklippan i Europa i Cabo Girão. Denna utflykt tar dig till båda sidor av ön, både norra och södra. En kulturell utflykt där du får upptäcka mer av ön!

Krater och toboggan

Från 25 €

Under denna utflykt får du en unik utsikt från ett vulkaniskt berg över staden Funchal och de omgivande städerna. Du får också att besöka kratern. Sedan åker du tillbaka ner med toboggan!

Levadas och trädgårdar

Från 32 €

En av de största stolthet på Madeira är de så kallade levadorna. Bevattningskanaler som säkerställer att vattnet är jämnt fördelat från bergen ner till trädgårdarna och städerna. Längs dessa kanaler har vackra vandringsleder ofta lagts ut. Under denna utflykt går du en av dessa levada-rutter (ca 1 timme). Innan vi åker dit besöks Madeiras andra stolthet, botaniska trädgårdar. Madeira kallas också blomön och naturliga blommor finns överallt här. Under utflykten besöker du en av dessa trädgårdar, Quinto da Palheiro!

Flyginformation

Flyg och biljetter

Flygtiden är ca 4 timmar. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag. 

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resehandlingarna ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, eventuell transfer mellan flygplatsen och hotellet samt bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss om du bokat detta.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Funchal: ca 30 minuter

Caniço: ca 15 minuter

Santa Cruz: ca 15 minuter

Calheta: ca 50 minuter

Machico: ca 15 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen. Det är möjligt att du får dela en skyttelbuss med resenärer från ett annat resebolag. De gör sitt bästa för att hålla väntetiden under 45 min.

Flyg tider

I många fall kommer du att få flygtider när du beställer på nätet. Om avgångar inte visades, är de fortfarande inte kända för oss. Alla publicerade flygtider kan ändras utan förbehåll.

Resedokument

Du kommer att få resedokument flygtider minst 3 veckor före avresa. Dessa ska skrivas ut och tas med till flygplatsen för att checka in.

Observera: För- och efternamn måste stavas somdet anges i passet. Om ditt namn är felstavat, kan det orsaka problem vid incheckningen och kan resultera i nekad ombordstigning. Det är alltid ditt ansvar att kontrollera att namn stavas som anges i passet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
18ºC
19ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
19ºC
Min
15ºC
14ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Lokala förhållningsregler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter
Munskydd
Ja
Från och med 1 augusti är munskydd obligatoriskt att inom - och utomhus. Se texten ovanför angående undantag
Covid-test innan avresa
Ja
Resenärer från 12 års ålder måste ta ett Covid-19 test 72 h innan avresa, senast 48 h. Resultaten ska vara negativa och uppvisas. Om test görs vid ankomst spenderas max 24 timmar i isolering på ditt rum i väntan på resultatet.
Covid-test på resmålet
Ja
Covid-19 test är ett krav vid ankomst
Hälsodeklaration
Obligatoriskt
Du kan fylla i denna via: https://madeirasafe.com/#/login inom 12 till 48 timmar före avgång.
Karantän
N/A
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 5 personer
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Tillåtet
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja

Undantagstillstånd fram till den 31 januari 2021: Cirkulationsbegränsningar: sammankomster med mer än 5 personer är förbjudna, om inte från samma hushåll, på allmän väg eller i något annat offentligt område, mellan 18:00 och 05:00.

Begränsning av kommersiell aktivitet: All handel, inklusive varuhus och stormarknader, kommer att vara stängd från 17:00 och öppnar från 08:00 Undantag inkluderar apotek, kliniker och konsultrum samt bensinstationer (endast för tankning av fordon).

Restauranger
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd vid rörelse runt i restaurangen
Barer
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd. Handdesinfektion vid entrén
Klubbar, nattliv
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd. Stänger kl 02:00 AM
Butiker
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd är krav. Handdesinfektion vid entrén
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider?
Ja
Försäljning utav alkohol är ej tillåtet efter kl. 20:00, undantag är om det serveras i kombination till måltid
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén. Pooler håll socialt avstånd
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Max 10 personer
Strand
Öppet
Socialt avstånd är obligatoriskt samt munskydd vid toaletterna
Flygplatser
Öppet
Säkerhetsavstånd på 1,5 meter måste följas, munskydd krävs och kroppstemperatur kontrolleras vid ankomst. Gäster som inte har coronatestats 72 timmar före ankomst måste genomföra ett test vid ankomst. Testet tar cirka 1 timme och svar tas emot per telefon ca 12 timmar senare. Under perioden fram till att du får svar måste du sitta i karantän och om testet är positivt försätts du i karantän
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Endast med 2/3 av kapaciteten. Godkända mynskydd är ett krav
Bensinstaioner
Öppet
Munskydd är krav. Handdesinfektion vid entrén
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Ja
Ja, passagerare måste fylla i det här formuläret före ankomst: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card
Bra att veta
Kommersiella anläggningar får endast öppnas efter 10:00. Undantag är konditorier, kaféer, frisörer och gym. Alla etableringar måste stänga någon gång mellan 20:00 och 23:00. Varje kommun bestämmer den exakta tiden utifrån kommunens specifika situation och uppfattningen från de lokala hälso-, myndighets- och säkerhetsmyndigheterna. I områden med restaurering av köpcentrum, max 4 personer per grupp.