Tillbaka

Resor till Heraklion

Destination image

Resor till Heraklion

Välkommen till Heraklion - Kretas huvudstad och den 5:e största staden i Grekland. Heraklion ligger på Kretas nordöstra kust och är en klassisk storstad med hög puls och massor av sevärdheter. Här ligger gamla monument sida vid sida med modern arkitektur.

Bakom storstadsfasaden gömmer sig Heraklions mysiga atmosfär, fina restauranger, spännande sevärdheter och en vänlig, hjälpsam lokalbefolkning. Precis som många andra storstäder med mycket att titta på kan du enkelt få en överblick över staden genom att ta en rundtur med stadens sightseeingbussar.

Bland dessa sevärdheter räknas hamnen med det venetianska fortet, som skiljer den lilla yachthamnen från det större hamnområdet där färjor och kryssningsfartyg lägger till. Om du vill utforska det antika Grekland ska du besöka det arkeologiska museet mitt i staden. Här har man samlat många av de arkeologiska fynd som hittats på ön. En annan av stadens populära attraktioner är den stora lördagsmarknaden där du kan köpa allt som du inte visste att du behövde.

 

Spännande utflykter från Heraklion

Om du vill ha en paus från Heraklions stadspuls, finns det gott om möjligheter att göra utflykter utanför staden. Från hamnen kan du segla till både Santorini och Aten. Det rekommenderas starkt att besöka Knossos, bronsålderns mest imponerande byggnadsverk och ett av Kretas mest besökta attraktioner. Vill du spendera en dag på stranden finns det ett bra urval av härliga stränder både öster och väster om staden.

På resor med Heraklion med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen