Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Kreta
  5. Heraklion
Heraklion

Resor till Heraklion

Resor till Heraklion

Välkommen till Heraklion - Kretas huvudstad och den 5:e största staden i Grekland. Heraklion ligger på Kretas nordöstra kust och är en klassisk storstad med hög puls och massor av sevärdheter. Här ligger gamla monument sida vid sida med modern arkitektur.

Bakom storstadsfasaden gömmer sig Heraklions mysiga atmosfär, fina restauranger, spännande sevärdheter och en vänlig, hjälpsam lokalbefolkning. Precis som många andra storstäder med mycket att titta på kan du enkelt få en överblick över staden genom att ta en rundtur med stadens sightseeingbussar.

Bland dessa sevärdheter räknas hamnen med det venetianska fortet, som skiljer den lilla yachthamnen från det större hamnområdet där färjor och kryssningsfartyg lägger till. Om du vill utforska det antika Grekland ska du besöka det arkeologiska museet mitt i staden. Här har man samlat många av de arkeologiska fynd som hittats på ön. En annan av stadens populära attraktioner är den stora lördagsmarknaden där du kan köpa allt som du inte visste att du behövde.

 

Spännande utflykter från Heraklion

Om du vill ha en paus från Heraklions stadspuls, finns det gott om möjligheter att göra utflykter utanför staden. Från hamnen kan du segla till både Santorini och Aten. Det rekommenderas starkt att besöka Knossos, bronsålderns mest imponerande byggnadsverk och ett av Kretas mest besökta attraktioner. Vill du spendera en dag på stranden finns det ett bra urval av härliga stränder både öster och väster om staden.

På resor med Heraklion med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
17ºC
20ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
23ºC
20ºC
17ºC
Min
10ºC
10ºC
12ºC
12ºC
16ºC
20ºC
23ºC
24ºC
20ºC
16ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €