Aletsch Arena

Resor till Aletsch Arena

  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Schweiz
  4. Aletsch Arena

Aletsch Arena är i en klass för sig: det är den första och hittills enda alpregionen som finns på Unesco: s världsarvslista för sin spektakulära natur. Dessutom är området också mycket soligt och snösäkert. När du väl har satt din fot i Aletsch Arena vill du alltid återvända igen.

 

Idylliska byar och imponerande toppar

Trähusen i den idylliska byn Bettmeralp är utspridda över sluttningen, gaveltak är täckta med ett tjockt lager snö. Topparna på imponerande fyrtusen som Weisshorn, Dom och Matterhorn kan ses runt omkring. Aletsch Arena ligger i södra Schweiz och är en del av kantonen Valais. Det är ett av de vackraste bergs- och skidområdena i världen och det har inte gått obemärkt förbi.

 

Världsarvslista

Sedan 2001 har regionen Jungfrau-Aletsch varit med på Unesco världsarvslista på grund av det magnifika bergslandskapet och den mångsidiga och unika naturen. En av de mest slående aspekterna av området är Great Aletsch-glaciären, den längsta glaciären i Alperna på 23 kilometer. På den här naturarenan hittar du mer än hundra kilometer preparerade pister, där särskilt nybörjare kommer att känna sig hemma. Från utsiktspunkterna Moosfluh, Bettmerhorn och Eggishorn har du en fantastisk utsikt över Great Aletsch-glaciären och det fantastiska Valais-bergslandskapet.

 

Schweiziska vinterunderland

Inte bara på grund av sin höjd - skidområdet i Aletsch Arena når upp till 2900 meter - utan också på grund av sitt läge är Aletsch Arena mycket snösäker. Lägg till det faktum att området har sol cirka tre hundra dagar om året och du förstår: här kommer du att uppleva den ultimata skidresan med ett tjockt lager snö och strålande blå himmel. Det finns tre autentiska schweiziska byar i skidområdet. Fiesch ligger 1050 meter och är lättillgängligt med bil. De idylliska byarna Bettmeralp och Riederalp ligger över 1900 meter och är bilfria. Om du vill tillbringa din semester här måste du ta kabinlift med ditt bagage. Men det är mer än värt det: med de snabba kabinlifterna i Aletsch Arena, kan du resa från dalen till en av dessa byar på några minuter, där du kliver in i en annan värld: schweiziskt vinterunderland.

Pister

12Km
50Km
42Km
0Km
Totalt 104Km

Liftar

10

9

16

höjd

2869m
1845m

Glaciär

1

Fun Parks

2

Långfärd

7Km

Aletsch Arena

Topp 5