Saastal

Resor till Saastal

  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Schweiz
  4. Saastal

På grund av den höga höjden av pisterna och glaciärens närvaro är Valais Saastal mycket snösäkert. Det finns utmärkta möjligheter till vandring och längdskidåkning och den ivriga skidåkaren kommer även att få värde för sina pengar här. Skidområdet i Saas-dalen består av fyra bergsbyar: Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell och Saas-Balen.

Saastal erbjuder cirka 137 kilometer pister med en bra fördelning av blå, röda och svarta pister.

För den riktiga sportentusiasten finns guidade skidturer till Alphubel (4106 m) och Strahlhorn (4190 m). Förutom ett fantastiskt skidområde har Saas-Fee ännu mer att erbjuda, till exempel vandringsleder, längdskidspår och en snowboardpark med halvpipor, kvartspipor, ett boardercross och ett höjdhopp. Saas-Fee kallas stolt "Alpernas pärla"!

När du bor i Saastal kan du köpa ett pass för Bürger för CHF 4,50 per person och natt på ditt hotell eller i kassan vid skidliften. Med detta pass kan du använda Postauto bussen gratis, du får 10% rabatt på liftkort från 3 dagar och det finns olika roliga aktiviteter att göra per by med rabatt, till exempel: pulkaåkning, en fackeltur, matlagning, inomhustennis och mycket mer. Dessutom kan du från 2013 även köpa ett pass för Saas utöver Bürger för 5 euro CHF per person och natt. Med detta pass får du 15% rabatt på liftkort från 3 dagar, 20% rabatt på dagliga menyer i olika restauranger i pisten i Saas Fee och fri entré till is-paviljongen.

Topp 5

Populärt resmål för

Äldre par Unga par