Sidan du letade efter existerar inte längre. Vi har omdirigerat dig till ett land, region, eller annan relevant sida.

Resort till Valloire

Tillbaka
Destination image
Pister
17 Km
59 Km
52 Km
32 Km
160 Km
Totalt
Liftar
2
17
10
höjd
2750m
1430m
Glaciär
0
Fun Parks
1
Långfärd
0Km

Valloire är en gemytlig skidort som ligger snösäkert beläget på 1430meters höjd och har ett sammanhängande skidområde med Valmeinier i Maurienne-dalen.

När man åker på skidresa till Valloire kan man förvänta sig ett snösäkert skidområde tack vare att 70 % av skidområdet ligger beläget på över 2000 meters höjd. Högsta skidåkningen finner man uppe på 2700 meters höjd. Förutom den höga åkhöjden, finns här även 400 snökanoner som bidrar till skidområdets långa säsong. Skidområdet som bjuder på totalt 150 km pist tillsammans med Valmeinier, har allt från lätta pister för nybörjare till slalombackar och tävlingsbackar för de mer avancerade åkarna. Tycker du om att hoppa i parken, finns en stor funpark med bland annat ett område för nybörjare och ett område för medelåkare till de mest avancerade jibbarna. Parken bjuder på rails, hopp, skicross och dessutom ett stort hopp med en stor landningskudde för säkra landningar. Om man hellre vill bege sig utanför pisten så har Valloire mycket offpist att erbjuda. Ett tips är att besöka DVA området, detta är ett träningsområde för offpist där man får hjälp av experter med hur man använder sin offpist utrustning på bästa sätt. Det finns även 24 km längdspår i området för dem som gillar avkoppling i deras egna takt.

Förutom sitt skidområde, är den charmiga byn Valloire även känd för sin afterski och sina trevliga restauranger som man hittar på flera ställen i byn. Det är också i Valloire som OS guldmedaljören i slalom Jean-Baptiste Grange växte upp. Vill man testa på lite aktiviteter utanför skidåkningen finns här bland annat hundspann, paragliding, speedriding, vandring med snöskor och bowling. Vill man ha en lugnare eftermiddag kan man besöka wellness- och sportcentret Val’Form. Runtom i byn finns flera butiker, restauranger, barer och en nattklubb för den som vill partaja in på småtimmarna.

Läs mer Läs mindre

Populärt resmål för

Familjer med äldre barn
Vänner
Övriga
Äldre par
Till toppen