Läs mer om hälsa och säkerhet på semestern. Läs mer om lokala förhållningsregler på ditt resmål.
6,3 10

Hotel Catalunya Ski

Pasa de la Casa livliga centrum hittar du mysiga Hotel Catalunya Ski. Här bor du med ca 50 m från skidliften, där du även hittar flera matställen och butiker. Rummen är enkelt inredda och har plats för upp till två personer, vilket gör detta boende perfekt för en parsemester på skidor i Andorras bergen. Din vistelse inkluderar halvpension där frukost och middag ingår.
 • Halvpension
 • I centrum
 • Perfekt för par
 • Nära skidlift

Rumstyp

2-personersrum
för 2 personer
 • Luftkonditionering
 • Värme
 • TV
 • Telefon
 • badrum med: bad, handfat, toalett, hårfön
 • spjälsäng: på begäran (gratis) (anges vid bokning)
 • wi-fi i allmänna utrymmen: (gratis)
 • wi-fi på rummet: (gratis)
 • värdeskåp på rummet: (gratis)

Måltider

Med halvpension ingår:

- Frukostbuffé

- middagsbuffé

Halvpension

Läge och avstånd

i centrum
avstånd till busshållplats ca 100 m
närmaste butiker ca 10 m
närmaste kiosk ca 50 m
Närmaste restaurang ca 50 m

Adress

Carrer Catalunya,4, Pas de la Casa, Andorra

På boendet

Restauranger och barer
 • Matplatser
 • Bar: Bar antal: 1
Gemensamma anläggningar
 • Officiell klassificering: 3 Stjärnor
 • Totalt antal rum: antal: 46
 • Totalt antal byggnader: antal: 1
 • Reception (receptionen är öppen dygnet runt)
 • Hiss (antal: 1)
 • Värdeskåp (på rummet)
 • Gemensamt TV-område
 • Rum lämpliga för funktionsvarierade (på förfrågan)
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen (gratis), på rummet (gratis), i receptionen (gratis)
 • Sängkläder ingår, bytas 4 gånger i veckan
 • Handdukar ingår, bytas 7 gånger i veckan
 • Städning i rum 7 gånger i veckan
 • Husdjur inte tillåtet
 • spjälsäng: på begäran (gratis) (anges vid bokning)
 • wi-fi i allmänna utrymmen: (gratis)
 • wi-fi på rummet: (gratis)
 • värdeskåp på rummet: (gratis)
För barn
 • Barnsäng (vid tillgänglighet)
 • Barnstol

Det kan ske förändringar gällande lokala tjänster och anläggningar relaterat till Covid-19, från bokningstidpunkten till avresan. Alla åtgärder kan komma att ändras och därför kan inga rättigheter härledas från dem.

Pas de la Casa

Skidresor till Pas de la Casa

Pas de la Casa är en sällsynt mysig skidort och tillsammans med El Tarter, Soldeu och Encamp utgör de skidregionen Grandvalira, i den östra delen av Andorra. Den höga höjden och de många snökanonerna gör skidresor till Pas de la Casa till ett mycket snösäkert val. Staden har också ett mycket soligt läge och massor av festlig afterski.

En prisvärd skidresa

En av de många saker som gör skidresor till Pas de la Casa så populärt är att du kan gå till både liftarna och stadens många aktiviteter, oavsett var i staden du befinner dig. Området är också mycket populärt bland snowboardåkare tack vare den fina halfpipen. Pas de la Casa erbjuder 55 pister varav en som är upplyst så att du kan åka skidor till sent på kvällen.

En av de många fördelarna med en skidsemester i Pas de la Casa är de fantastiska shoppingmöjligheterna. Staden butiker erbjuder ett stort utbud av elektronik, alkoholdrycker, tobak och märkeskläder till mycket fördelaktiga priser. Anledninge till detta är att området är en av Andorras tullfria områden. De låga priserna gäller inte bara shoppingen. I Pas de la Casa är priserna generellt låga, så här får du mer skidsemester för pengarna.

I Andorra är Pas de la Casa känd som Pyrenéerna Ibiza. Det finns gott om festliga arrangemang för både unga och gamla. Staden har ett stort utbud av barer, restauranger och nattklubbar, dessutom finns det afterski för alla smaker. Om du vill ha en paus från skidåkningen erbjuder Pas de la Casa många andra sätt att njuta av snön. Du kan till exempel ta en tur på snöskoter, åka hundspann eller ta en promenad med snöskor.

Skidresor i Pas de la Casa med Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Pas de la Casa. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter. När du bokar skidresor till Pyrenéerna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Grandvalira

Skidresor till Grandvalira

Skidresor till Grandvalira erbjuder härlig skidåkning i Andorra på bergstoppar upp till 2800 meters höjd, 210 km pister, 300 soldagar om året och hela 60 liftar. Detta är inget mindre än ett paradis för skidentusiaster och en av de soligaste skidorterna i Europa. Förutom den höga höjden, så får området en bra draghjälp av de nästan 1100 snökanonerna som håller snön färsk och pisterna vackert vita.

Skidbackarna i Grandvalira har något för alla. Här finns vackra, breda pister med gott om plats att öva sig på för både barn och ovana skidåkare. Området bjuder också på äventyrliga skogsområden där snön är nästan orörd, och utsikten hisnande. Vare sig du föredrar det ena eller det andra, är urvalet stort och möjligheterna många.

Din skidsemester i Grandvalira erbjuder många spännande aktiviteter utöver konventionell skidåkning. Du kan till exempel hyra en hundsläde, ta en tur på snöskoter, gå med snöskor, prova en av de 4 snow parks eller prova helikopter-skidåkning. Om du letar efter den extra speciella upplevelsen rekommenderas det också att besöka den populära Igloo Bar Grandvalira-Pla de les Pedres i Grau Roig, som serverar drinkar i mycket spektakulära omgivningar. Det är också en bra idé att besöka Andorras huvudstad, Andorra la Vella, som erbjuder shopping utöver det vanliga och med taxfree-priser.

Trevlig afterski i Grandvaliras skidorter

I Grandvalira finns det flera trevliga afterski-ställen, och flera av dem ligger i anslutning till pisten. Njut till t.ex. av en kall öl och tapas på The Red Chill Out Bar & Tapas i El Tarter. Här kan du koppla av i en hängmatta på terrassen medan du njuter av rytmerna från barens DJ. Närområdet har breda fina pister som passar perfekt för dig som är ganska ny på skidåkning.

Söker du fest och håll igång är Pas de la Casa den perfekta skidorten. Skidorten har kallats Pyrenéerna Ibiza och är finns gott om festligheter för unga som gamla. Här finns dessutom trevliga butiker som i kombination med att området är tullfritt gör att du kan göra riktiga fynd.

Soldeu är en oerhört trevlig skidort som framför allt är populär bland familjer, par och större grupper. Här finns något för alla och staden har ett stort utbud av afterski-barer som är välbesökta av internationella artister.

Skidresor i Grandvalira – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Grandvalira. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter. När du bokar skidresor till Andorra med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Lokala förhållningsregler

Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Användning av munskydd från 8år är inte obligatorisk i allmänna utrymmen och på stadsvägar. Användningen av munskydd är obligatorisk i slutna offentliga lokaler som barer, restauranger, butiker och kulturinstitutioner.
Nödvändig dokumentation före ankomst
Ja

Hälsodeklaration behövs när du går in i bussen och på planet. Turister som vill tillbringa tre eller fler nätter i landet måste genomgå ett PCR eller TMA test, från 6 års ålder, som måste genomföras minst 72 timmar före ankomst till Andorra.

Besökare av fransk, spansk och portugisisk härkomst är undantagna från kravet att lämna in ett test. På liknande sätt, turister som kommer från länder som anses vara i den "gröna zonen", eller från länder vars testkvot för befolkningen på deras territorium är större än 5 000 tester utförda per 100 000 invånare per vecka, eller med mindre än 9% av deras totala antal att test är positiva, kommer också att vara undantagna.

 

Res med flyg: Ett formulär måste fyllas i och undertecknas elektroniskt innan du anländer till Spanien. Du kan komma åt formuläret och underteckna det via webbplatsen Spain Travel Health eller appar för Android, eller iOS-enheter (https://www.spth.gob.es/). När du har undertecknat den får du en QR-kod som måste presenteras vid ankomsten till Spanien (den är endast giltig i digitala format.

Med motiverade skäl kan det dock presenteras i pappersformat. Kom ihåg att du måste fylla i ett separat formulär för varje resa och varje person. Alla resenärer ska fylla i formuläret, inklusive barn i alla åldrar. EU: s digitala COVID-certifikat (tillgängligt från och med den 1 juli 2021) visar att en person antingen: vaccinerats mot COVID-19 (vaccintyp och tillverkare, antal doser, vaccinationsdatum); fick ett negativt testresultat, PCR eller snabbt antigen, med testnamn, datum och tid för test, testcenter och resultat (självtest är inte giltiga); återhämtat sig från COVID-19 (positivt PCR-testresultat giltigt i 180 dagar).

Covid-test på destination vid ankomst
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler destination)
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler hemland)
Varierar
För resenärer som anländer till en flygplats i Danmark: Testning vid ankomst till (CPH, BLL, AAR) från gula länder krävs för icke-vaccinerade / icke-infekterade personer i åldern 15+ (gratis).
Karantän efter ankomst till destinationen
Nej
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 10 personer
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Nej
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
Nej
Restauranger
Ja
Restauranger kan erbjuda bordsservering från kl. 12 till 16 och från kl. 19 till midnatt och avhämtningstjänster utanför dessa tider. Högst 8 personer inomhus per bord och 10 på uteserveringar, såvida de inte kommer från samma hushåll. Restaurangen måste hålla reda på sina gäster.
Barer/Afterski
Ja
Servering i barer och kaféer är begränsad tills vidare, med följande åtgärder på plats: Anläggningarna kan erbjuda inomhus- och utomhusbordsservice oavbrutet från 07:00 till 21:00. Gäster måste bära munskydd när de inte äter eller dricker. Baren måste registrera sina kunder. Maximalt antal personer per bord är 8 inomhus och 10 utomhus, såvida de inte kommer från samma hushåll.
Klubbar/nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Event (inomhus och utomhus)
Ja
Max 50 personer
Ytterligare regler för flyg och transfer
Nej
Kollektivtrafik/Taxi/Skidbuss
Tillåtet
Skidliftar
Stängt
Pister
Stängt
Skiduthyrning
Stängt
Skidlektioner
Stängt
Wellness/spa
Öppet
Andra säkerhetssregler för att få inträde i landet?
Nej
Ytterligare regionala regler
Nej
Bra att veta
Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer på: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/

Andorranska, spanska och franska myndigheter har inte vidtagit några åtgärder för att stänga gränserna och förflyttning i landet. Andorras regering tillämpar för närvarande inga begränsningar för inresa till landet eller för rörelse av människor och fordon runt dess territorium.

Följ Ambassadens reseinformation.

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Adress

Carrer Catalunya,4, Pas de la Casa, Andorra

Gästbetyg

6,3
Utifrån 1 betyg

Sunwebs gästbetyg

Sunwebs medarbetare går igenom gästbetygen manuellt innan dom visas på hemsidan. Detta gör vi för att säkra oss att betyget kommer från en bokning hos oss. 

Recensioner

Bussresor

För närvarande kan vi inte hitta någon bussinformation.

Transport

För närvarande har vi ingen information om transport.

Liftkort/Utrustning/Skidskola

Liftkort för Grandvalira ingår i resans pris.

När du bokar din resa kan du se (i steg 2) vilka dagar liftkortet gäller. Om du vill att liftkortet ska gälla andra dagar vänligen kontakta vår kundtjänst innan avresan, på plats är det inte möjligt att ändra. Priser för att utöka liftkortet samt rabatt för "inget liftkort" hittar du också i bokningssteg steg 2.

Liftkortet (från 2 dagar) till Grandvalira-området inkluderar en gratis Covid-19-försäkring. Det gäller grundförsäkringen. Mer information om denna försäkring finns på:

https://www.grandvalira.com/en/free-covid-19-insurance

(Eftersom liftkortet köps av Sunweb är det inte möjligt att välja online (via ovanstående webbplats) för att utöka denna försäkring till silver, guld eller resor.)

Rabatter:

Barn upp till 11 år har rätt till ett gratis liftkort. Barn mellan 12 och 17 får rabatt på liftkort. Det beräknas när man bokar resan.

För personer över 70 är liftkort gratis mot uppvisande av legitimation. Lokala rabatter gäller för personer mellan 65 och 69 år. Här rekommenderar vi att man köper liftkort på plats. För alla under 65 år är det billigare att köpa liftkort vid bokning.

Barn under 3 år får inte använda Funicamp-gondolliften. Det finns inga begränsningar för de andra liftarna.

Ovanstående gäller endast vid bokning, andra priser träder i kraft på destinationen.

Skid- och snowboardutrustning kan hyras när du bokar
Skidlektioner kan beställas när du bokar.

Om du bytar från skidlektioner till snowboardlektioner kostar det motsvarande 13 euro, som betalas direkt.

Skidskolan börjar på måndagar.

Resenärer

Välj antal personer och rum. Vid fler än 9 personer, vänligen kontakta oss.
Välj avreseort

Fel

Ett problem har uppstått