Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Chalkidiki
  5. Thessaloniki
Thessaloniki

Resor till Thessaloniki

Den glittrande staden Thessaloniki i Grekland blir alltmer välkänd bland turister. Denna andra stad i Grekland är något mer gemytlig än den livliga huvudstaden Aten och är en intressant metropol som har mycket att erbjuda.

Kultur och avkoppling

Karaktäristiskt för staden är det vita tornet i hamnen, som byggdes på 1400-talet. Härifrån går en lång strandpromenad längs havet, där det finns många kaféer och restauranger. Att vara kulturellt aktiv här kan enkelt kombineras med en mysig drink på en ouzeri eller en välsmakande tallrik moussaka (typisk grekisk maträtt). Det finns också många kyrkor, moskéer och museer. Modern arkitektur är också väl representerad i denna stad. Thessaloniki är en perfekt stad att utforska till fots, men du kan också köpa en biljett till hop-on-hop-off-bussen så att du kan kliva av vid alla intressanta platser.  Ett besök på någon av Chalkidikis vackra sandstränder får naturligtvis inte heller missas.

En stadsresa till pulserande Thessaloniki

Staden är mycket populär bland grekiska och internationella studenter och är den perfekta utgångspunkten för en stadsresa till Thessloniki. Så om du vill uppleva det pulserande nattlivet är det här verkligen rätt ställe att vara på. Ett mysigt område nära hamnen är Ladadika, där du fortfarande kan se det "gamla" Thessaloniki, eftersom så mycket som möjligt av den ursprungliga arkitektoniska stilen har bevarats eller återuppbyggts. Här finns traditionella restauranger och mysiga barer.

Observera: Det finns ingen svensktalande reseledare på denna destination och du kommer att mötas av någon från vår lokala representation. På vintern har vi ingen reseledare eller lokal representation tillgänglig. Reser du mellan november och mars? Då kan du använda vår digitala reseledartjänst.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
18ºC
19ºC
23ºC
29ºC
34ºC
35ºC
29ºC
24ºC
19ºC
16ºC
Min
4ºC
9ºC
10ºC
10ºC
14ºC
17ºC
22ºC
23ºC
20ºC
14ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €