1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Chalkidiki
  5. Gerakini
Gerakini

Resor till Gerakini

Gerakini är en liten badort i Chalkidiki som är känd för sina vackra sandstränder. Ett perfekt resmål för den som söker lugn och ro. På stranden hittar du bland annat alla typer av butiker och mysiga tavernor. Njut av läckra fiskrätter eller en enkel kopp kaffe medan solen sjunker ner i det vackra blå havet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
12ºC
17ºC
19ºC
24ºC
29ºC
32ºC
32ºC
28ºC
21ºC
15ºC
13ºC
Min
2ºC
5ºC
7ºC
8ºC
13ºC
18ºC
20ºC
20ºC
16ºC
10ºC
7ºC
4ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med små barn Familjer med äldre barn Övriga

Utflykter

För att få dig i semesterstämning vill vi gärna ge dig lite inspiration till trevliga resor. Nedan ser du våra gästers favoriter. De priser som visas är vägledande, särskilda rabattpriser gäller för spädbarn och barn. Observera att allt kan komma att ändras. Vill du följa med på någon av dessa utflykter? Boka då dessa och andra utflykter med vår reseledare, via callcentret eller lokal representation när du är på destinationen. OBS: Alla utflykter är inte möjliga från alla destinationer i Chalkidiki. Det finns olika utflykter per region.

Thessalonikis huvudstadstur (måndag och tisdag)

Om du gillar liv och rörelse och älskar städer så välkomnar vi dig till Thessaloniki! På förmiddagen får du en guidad rundtur som tar dig förbi stadens alla speciella sevärdheter. På eftermiddagen har du fri tid att utforska staden på egen hand och naturligtvis njuta av den utsökta maten, en drink eller shoppa lite! Det kostar 20 € per barn.

Kryssning till Athosberget (onsdag och söndag)

Athosberget, det heliga berget! Kvinnor och även kvinnliga djur är förbjudna, män som vill besöka det heliga berget måste ha ett särskilt pilgrimsvisum 6 månader i förväg. Med Athos-kryssningen kan du fortfarande se det heliga berget och beundra de vackra klostren, då du seglar längs Athos västkust och stannar också i den vackra staden Ouranopolis. Det kostar 15 € per barn.

Kryssning i Blå lagunen (tisdag och torsdag)

Segla till Chalkidikis vackraste vik och njut av en dag med sol, hav och nöjen! Väl framme vid Blå lagunen kan du snorkla och simma i det kristallblå vattnet eller koppla av på den närliggande stranden. Gå ombord på båten och njut av en lätt lunch, under tiden seglar vi till Amouliani där du kan gå av och utforska den lilla byn och ha tid för en kopp kaffe eller shopping. Det kostar 24,50€ per barn.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €