Residence L'Alpe de Virgile

7,8 / 10

Residence L'Alpe de Virgile

Residence L'Alpe de Virgile har ett lugnt läge, bara 140 meter från närmaste lift. Alla lägenheter är rymliga och är inredda i typisk alpin stil med TV och bekväma badrum. På vintern erbjuds alla gäster gratis busstransfer till centrum av Valloire.

Efter en härlig dag i backen kan du njuta av drink i en av de livliga barerna i Valloire eller i din egen mysiga lägenhet. Det finns en trevlig bastu i källaren på Residence L'Alpe de Virgile där du kan värma upp dig efter en kall dag på berget.

Se mer Residence L'Alpe de Virgile Se mindre Residence L'Alpe de Virgile
  • Gratis buss til centrum
  • Bastu
  • Nära skidbackarna

Ooops! Rumstyper kunde inte visas. Vänligen försök igen eller kontakta oss.

Valloire image

Valloire

Valloire är en gemytlig skidort som ligger snösäkert beläget på 1430meters höjd och har ett sammanhängande skidområde med Valmeinier i Maurienne-dalen.

När man åker på skidresa till Valloire kan man förvänta sig ett snösäkert skidområde tack vare att 70 % av skidområdet ligger beläget på över 2000 meters höjd. Högsta skidåkningen finner man uppe på 2700 meters höjd. Förutom den höga åkhöjden, finns här även 400 snökanoner som bidrar till skidområdets långa säsong. Skidområdet som bjuder på totalt 150 km pist tillsammans med Valmeinier, har allt från lätta pister för nybörjare till slalombackar och tävlingsbackar för de mer avancerade åkarna. Tycker du om att hoppa i parken, finns en stor funpark med bland annat ett område för nybörjare och ett område för medelåkare till de mest avancerade jibbarna. Parken bjuder på rails, hopp, skicross och dessutom ett stort hopp med en stor landningskudde för säkra landningar. Om man hellre vill bege sig utanför pisten så har Valloire mycket offpist att erbjuda. Ett tips är att besöka DVA området, detta är ett träningsområde för offpist där man får hjälp av experter med hur man använder sin offpist utrustning på bästa sätt. Det finns även 24 km längdspår i området för dem som gillar avkoppling i deras egna takt.

Förutom sitt skidområde, är den charmiga byn Valloire även känd för sin afterski och sina trevliga restauranger som man hittar på flera ställen i byn. Det är också i Valloire som OS guldmedaljören i slalom Jean-Baptiste Grange växte upp. Vill man testa på lite aktiviteter utanför skidåkningen finns här bland annat hundspann, paragliding, speedriding, vandring med snöskor och bowling. Vill man ha en lugnare eftermiddag kan man besöka wellness- och sportcentret Val’Form. Runtom i byn finns flera butiker, restauranger, barer och en nattklubb för den som vill partaja in på småtimmarna.

Galibier Thabor image

Galibier Thabor

Härlig skidåkning i Galibier Thabor

Valmeinier och Valloire utgör tillsammans det största skidområdet i Haute Maurienne, nämligen Galibier Thabor, sydöst om Les Sybelles och norr om Serre Chevalier Vallée i franska Alperna. Mer än 75% av pisterna ligger i Valloiere, vilket gör området perfekt för både skid- och snowboardentusiaster. Galbier Thabor bjuder på massor av utmaningar för både nybörjare och avancerade skid- och snowboardåkare.

Galibier Thabor är ett förhållandevis nytt skidområde vilket gör att skidområdet bjuder på ett modernt och effektivt liftsystem. Valmeinier är har ett sammanhängande skidområde med Valloire som är sammanbundet med en linbana mellan de två skidområdena. Från Valmeinier 1800 kan du gå fantastiska turer i det vackra skidlandskapet till bland annat Valmeinier 1500, Les Verneys och Valloire.

Valloire och Valmeinier har tillsammans 40 km längdspår som varierar i svårighetsgrad. För dem som önskar finns det också en stor funpark i området med flera olika nivåer för både de som är nya till mer rutinerade. Det tar bara cirka 25 minuters att köra från Valmeinier till byn Orelle, där det finns en skidlift som går upp till Val Thorens som är en del av skidområdet Les Trois Vallées (De tre dalarna). Ett dagskort i Val Thorens kostar cirka 40 euro och kan köpas på plats.

Gemytlig afterski, god mat och massor av aktiviteter

Skidresor till Galibier Thabor erbjuder skidåkning där majoriteten av pisterna ligger över 2000 meters höjd. De två skidorterna Valmeinier och Valloire har gemensamt att de båda har ett mindre utbud av nattliv men väldigt trevlig afterski och restauranger, men om man vill finns det möjlighet att festa till in på morgontimmarna.

Valmeinier består av två delar, Valmeinier 1500 som är lite mer traditionell och -1800 som är lite modernare. Båda städerna bjuder på ett brett utbud av aktiviteter, både i och utanför pisterna.

Skidresor till Galibier Thabor – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Galibier Thabor. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor i Alperna för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter, men vi har också ett stort utbud av chalet och alpstugor. När du bokar skidresor till Frankrike med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Vad kännetecknar Valloire
Vad kännetecknar Galibier Thabor

Gästbetyg

Genomsnittliga betyget för boendet är:

7,8 / 10

Utifrån 1 betyg

Recensioner

Flygresor

Bussresor

Inkluderat och tillägg

Liftkort för Galibier Thabor ingår i resans pris.

När du bokar din resa kan du se (i steg 2) vilka dagar liftkortet gäller. Om du vill att liftkortet ska gälla andra dagar vänligen kontakta vår kundtjänst innan avresan, lokalt är det inte möjligt att korrigera. Priser för att utöka liftkortet samt rabatt för "inget liftkort" hittar du också i bokningssteg steg 2.

Rabatter:

Liftkortet är gratis för barn t.o.m. 4 år och för seniorer som är äldre än 75 år. Om du har rätt till ett gratisliftkort ska du välja ”Inget liftkort” i bokningsflödet. Kortet kan hämtas ut mot upvisad legitimation.

Ovanstående rabatter gäller endast när du bokar. På plats tillämpas andra priser.

Ett passfoto krävs för att hämta ut liftkortet.

Skid- och snowboardutrustning kan hyras när du bokar.

När du bokar skidutrustning i klassen "Guld" eller "Diamant" kan du byta ut den en gång i veckan gratis mot snowboardutrustning eller friåkningsskidor (inte på helgerna).

Följande typer av material kan bokas:

Brons

Denna utrustning är idealisk för nybörjare och vana skid- och snowboardåkare. Utrustning är extra smidig, så det är lätt att svänga och bromsa. Parallellskidåkning är också möjligt med dessa skidor.

Silver

Detta är idealiskt utrustning för vana skid- och snowboardåkare. Utrustningen är smidig, men också anpassade för skarpa kurvor. Dessa skidor har bra prestanda även vid höga hastigheter.

Guld

Dessa skidor och snowboards är tillverkade av högkvalitativa material och är perfekt för erfarna åkare. Denna utrustning är bekväm och lämpligt för alla typer av pister och snöförhållanden.

Diamant

Dessa är högpresterande skidor och snowboards med den senaste tekniken och är lämpliga för de mest erfarna skidåkarna.

Om du vill gå i skidskola kan du ange detta vid bokningen.

För kortresor är det inte möjligt att boka skidskola. Detta kan bokas på plats.

Skid- och snowboardlektioner börjar på söndagar

När bokar skidlektioner kan du ange din nivå:

Nybörjare: Om du aldrig har åkt skidor.

Medel: Du kan bromsa och ta en svänga.

Avancerad: Kan du åka skidor, men vill utveckla din teknik.

ändra

När vill du resa?
    Till toppen