Hotell Aurum Moon Holiday Resort

Billigaste pris
6,8 / 10

Hotell Aurum Moon Holiday Resort

För under 2016 har vi nöjet att erbjuda Sunwebs gäster Aurum Moon Holiday, ett helt nytt Ultra All Inclusive hotell på Turkiets nordvästra kust. Hotellet är vackert beläget på en liten halvö 5 km från den större orten, Didem där du bl.a. kan se ruinerna av Apollotemplet. Hotellets unika läge innebär att du är omgiven av sandstrand med flera bryggor och vacker utsikt över vattnet när man solar. Det stora och inbjudande poolområdet med 4 pooler och 3 vattenrutschbanor kommer också att locka till ett svalkande dopp och en hel del kul för barn. Med sina många restauranger, barer, idrottsanläggningar  är Aurum Moon Holiday inte bara mycket lämplig för familjer med barn, men också ett utmärkt val för vuxna som vill ha både en aktiv och en avkopplande semester till Turkiet i moderna och eleganta omgivningar.
Läs mer Hotell Aurum Moon Holiday Resort Hotell Aurum Moon Holiday Resort
Läge och avstånd

Didim

Didim image

Sunweb presenterar som en nyhet för 2015 är den mysiga semesterorten, Didim på Turkiets sydvästkust. Didim är en mindre landsortsstad, som har uppstått pga. ställets stora, historiska attraktion, Apollon-templet. Här bor cirka 30 000 invånare och ca dubbelt så många under sommar. Själva Didim är relativt lokalt, då de flesta hotellen ligger i Altinkum 5 km från staden. Altinkum är känd för sin fina sandstrand, och här hittar du ett livligt semesterliv på stranden och strandpromenaden både som dag och natt. Stämningen i staden är avslappnad och ligger många små och medelstora hotell.

Didyma betyder "tvilling" på turkiska, och härstammar från guden Apollos grekiska namn, "Didymoi". Den gamla Didyma var, enligt legender ursprungligen hem för Apollo och hans präster - en av antikens mest heliga platser. Apollo, som var son till Zeus och tvillingbror till Artemis, bodde här. Apollos tempel byggdes först gången ca år 800 f.Kr.. År 494 f.Kr. plundrade perserna staden och förstörde dess stolthet, och först 200 år senare blev templet återuppbyggd av Alexander den store i den form den har idag. Vid denna tid blev staden och templet ofta besöks av resenärer från när och fjärran.

Berättelserna om templet, prästerna, oraklet, den heliga källan och prästinnor, som svalt sig själv i tre dagar och sedan inandas ångor av svavelånga för att komma i trance, är värt att studera närmare under ditt uppehåll. Ruinerna av templet är en fascinerande syn. Tre av de ursprungliga 122 kolumner står fortfarande i sin fulla höjd och mäktiga 20 meter upp mot himlen. När du har beundrat templet i dagsljus, så välj en av de små restaurangerna i närheten av templet och njuta av en enkel måltid, medan solen går ner bakom templet. Det är ett av de vackraste semesterminnen du kan ta hem.

Sunweb rekommenderar Didim för både vuxna och barnfamiljer, som önskar att ha semester i en mindre semesterstad med en härlig sandstrand. Vi erbjuder ett bra urval av All Inclusive hotell och ett lägenhetshotell, om du föredrar att utforska de lokala restaurangerna. Vi erbjuder inte guideservice i Didim, men du är alltid välkommen att kontakta våra danska guider i Bodrum via telefon eller sms, om du har några frågor under din semester.
Didim ligger ungefär 70 km från Bodrum/Milas flygplats och transfer tar ca 60-75 min.

Läs mer Didim Göm Didim
Vad kännetecknar Didim
  • Nyhet på sydkusten
  • Trevlig sandstrand
  • Trevlig semesterstad
  • Historiska sevärdheter
  • Bra och billiga All Inclusive hotell

Bodrum halvön

Bodrum halvön image

Resor till Bodrum halvön

Bodrum halvön ligger längs sydvästra Turkiets kust bredvid Marmariskusten och är ett av de vackraste resmålen i Turkiet. Här kan du uppleva små och stora vikar med vackra stränder, charmiga städer och fantastiska landskap. Bodrum halvön är dessutom en utmärkt utgångspunkt för utflykter till många av Turkiets största sevärdheter, såsom de lyriska kungliga gravarna i Dalyan och de enastående ruinerna av den antika staden Efesos. Den charmiga grekiska ön Kos ligger dessutom bara en kort båtresa från Bodrum, vilket ger dig möjlighet att besöka två länder under semestern.

 

Ett semesterparadis med upplevelser för alla smaker

Bodrum halvön består av flera semesterorter som omger den största staden är Bodrum där du utöver bra hotell och semesterlägenheter också hittar ett rikt folkliv med bra restauranger, barer och nattklubbar trevliga shoppinggator där du hittar allt mellan himmel och jord. Staden är centrerad runt den hamnen vackra där segelbåtar lägger till för att njuta av staden. I anslutning till hamnen ligger Bodrums fästning som idag är ett museum för undervattens arkeologi. En upplevelse som man bör unna sig under semestern.

Resor till Bodrum halvön ger dig även möjlighet att besöka flera närliggande semesterorter, som smidigt kan nås antingen med dolmus (kollektiv minibuss) eller en billig taxi. T.ex. lugna och familjevänliga Bitez, Gümbet med områdes bästa strand och ett aktivt nattliv, natursköna och romantiska Torba och sist men inte minst mysiga Turgutreis med sin nästan oändliga sandstrand med gott om vattensportsaktiviteter.

En bit från Bodrum ligger den lite mindre och avslappnade byn Didim, som förutom en trevlig sandstrand även har en av områdets mest imponerande sevärdheter, Apollo-templet. Templet byggdes för ca 2800 år sedan och var en av antiken heligaste platser då detta det säg ha varit Apollos bostad.

 

Res till Bodrum halvön med Sunweb

Sunweb erbjuder ett stort och varierat utbud av billiga resor till Bodrum halvön med boenden i mysiga semesterlägenheter utan pension, små hotell, exklusiva hotell och stora familjehotell med All Inclusive. Vi erbjuder resor för vuxna, ungdomar, grupper, par och barnfamiljer. Oavsett vad du önskar av din semester så kan vi erbjuda bra och billiga resor för dig till Bodrum halvön.

När du reser till Bodrum halvön med Sunweb ingår alltid flyg, transfer, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen och vi erbjuder massor av utflykter med en skandinavisk guide. Våra guider kommer och besöker de flesta hotell på halvöns orter flera gånger under semestern.

Läs mer Bodrum halvön Göm Bodrum halvön
Vad kännetecknar Bodrum halvön
  • Grönskande naturliga & vackra vikar
  • Trevlig atmosfär
  • Vackra stränder
  • Bra hotell

Flygresan

Gästbetyg

Genomsnittliga betyget för boendet är:

6,8 / 10

Utifrån 3 betyg

Gästbetyg

ändra

När vill du resa?