Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
  4. Marsa Alam
Marsa Alam

Resor till Marsa Alam

Under vinterperioden 23/24 har vi inga resor till Marsa Alam. Du kommer att kunna boka en härlig semester till Marsa Alam för vintern 24/25, när vi återigen kommer att erbjuda ett stort urval av spännande semestrar till denna egyptiska destination. Under tiden kan du kolla in våra andra soliga resor till Egypten.

 

Marsa Alam ligger i sydöstra Egypten och omges av ett vidsträckt ökenlandskap, alldeles intill det kristallklara vattnet i Röda havet med samma namn. Denna plats är ett paradis för snorklings- och dykentusiaster i synnerhet. Här hittar du en hisnande undervattensvärld! Upptäck Marsa Alam i Egypten under din semester över och under vattnet.

Snorkling

Utanför kusten till alla semesterorter finns de så kallade husreven. Det betyder att du bara behöver gå i vattnet (eller hoppa i från en brygga), ta på dig skyddsglasögonen och sticka ner huvudet under vattnet för att få en första glimt av den fantastiska undervattensvärlden. Synen av svajande koraller och färgglada fiskar är en helt unik upplevelse. För dem som är ute efter mer undervattensaction finns Sataya, även känt som Dolphin House, där lekfulla vilda delfiner bor. Vid de berömda Marsa Mubarak och Abu Dabab har du goda chanser att få se en dugong (sjöko) eller en havssköldpadda.

Äventyrligt supersafari

Föredrar du att hålla dig torr? Då kan du utforska det karga ökenlandskapet med fyrhjuling eller kamel. På en guidad utflykt kan du vandra in i öknen. Du åker jeep till en beduinby, där du kan smutta på traditionellt kaffe och te och smaka på hembakat bröd. När du återvänder väntar en buffémiddag på dig och en traditionell egyptisk show kommer att anordnas. Äventyrlig supersafari!

 

En kväll på stan på din semester i Marsa Alam

När du är sugen på en omväxling från hotellbaren eller rummet är det kul att besöka hamnstaden Port Ghalib. Port Ghalib är inte stor, men du kan strosa lugnt förbi båtarna i hamnen och njuta av en mysig terrass och en bit mat på någon av restaurangerna. Särskilt under kvällstid råder här en mysig atmosfär. Port Ghalib har också ett antal ställen där du kan röka sisha (vattenpipa). Denna traditionella sedvänja görs oftast av män och är en social sak i Egypten. Det fina är att det ofta finns många smaker att välja mellan. Du har till exempel mynta och vattenmelon, men också persika och choklad.

Även om det finns mycket att göra i och runt vattnet handlar en solsemester i Marsa Alam i Egypten om avkoppling. Havet, de långa stränderna, de fantastiska all inclusive-programmen och det härliga vädret gör att du kommer att hamna i avkopplingsläge nästan så fort du anländer och vardagens stress kommer att försvinna på nolltid.

 

 

Vänligen observera:

I Marsa Alam är det ofta obligatoriskt att bära flip-flops i havet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
21ºC
23ºC
24ºC
27ºC
30ºC
33ºC
33ºC
31ºC
28ºC
24ºC
22ºC
Min
14ºC
15ºC
17ºC
18ºC
21ºC
25ºC
27ºC
28ºC
26ºC
23ºC
20ºC
17ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Marsa Alam. Denna flygning tar cirka 5 timmar och 25 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Sunwebs lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsprocessen. Transfertider från Marsa Alam flygplats är som följer:

El Quseir (inklusive Hotel Sentido Akassia Beach, Hotel Lazuli och Hotel Pickalbatros Sea World) - ca 50 min.

Port Ghalib (inklusive Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort och Three Corners Sea Beach Resort) - ca 15 min.

Hotel Gorgonia Beach Resort - ca 1,5 timmar.

Blend Elphistone Resort och Blue Reef Resort - ca 45 min.

Andra hotell (inklusive Three Corners Happy Life, Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort och Shoni Bay) - cirka 25-35 min.