1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
  4. Marsa Alam
Marsa Alam

Resor till Marsa Alam

Under vinterperioden 23/24 har vi inga resor till Marsa Alam. Du kommer att kunna boka en härlig semester till Marsa Alam för vintern 24/25, när vi återigen kommer att erbjuda ett stort urval av spännande semestrar till denna egyptiska destination. Under tiden kan du kolla in våra andra soliga resor till Egypten.

 

Marsa Alam ligger i sydöstra Egypten och omges av ett vidsträckt ökenlandskap, alldeles intill det kristallklara vattnet i Röda havet med samma namn. Denna plats är ett paradis för snorklings- och dykentusiaster i synnerhet. Här hittar du en hisnande undervattensvärld! Upptäck Marsa Alam i Egypten under din semester över och under vattnet.

Snorkling

Utanför kusten till alla semesterorter finns de så kallade husreven. Det betyder att du bara behöver gå i vattnet (eller hoppa i från en brygga), ta på dig skyddsglasögonen och sticka ner huvudet under vattnet för att få en första glimt av den fantastiska undervattensvärlden. Synen av svajande koraller och färgglada fiskar är en helt unik upplevelse. För dem som är ute efter mer undervattensaction finns Sataya, även känt som Dolphin House, där lekfulla vilda delfiner bor. Vid de berömda Marsa Mubarak och Abu Dabab har du goda chanser att få se en dugong (sjöko) eller en havssköldpadda.

Äventyrligt supersafari

Föredrar du att hålla dig torr? Då kan du utforska det karga ökenlandskapet med fyrhjuling eller kamel. På en guidad utflykt kan du vandra in i öknen. Du åker jeep till en beduinby, där du kan smutta på traditionellt kaffe och te och smaka på hembakat bröd. När du återvänder väntar en buffémiddag på dig och en traditionell egyptisk show kommer att anordnas. Äventyrlig supersafari!

 

En kväll på stan på din semester i Marsa Alam

När du är sugen på en omväxling från hotellbaren eller rummet är det kul att besöka hamnstaden Port Ghalib. Port Ghalib är inte stor, men du kan strosa lugnt förbi båtarna i hamnen och njuta av en mysig terrass och en bit mat på någon av restaurangerna. Särskilt under kvällstid råder här en mysig atmosfär. Port Ghalib har också ett antal ställen där du kan röka sisha (vattenpipa). Denna traditionella sedvänja görs oftast av män och är en social sak i Egypten. Det fina är att det ofta finns många smaker att välja mellan. Du har till exempel mynta och vattenmelon, men också persika och choklad.

Även om det finns mycket att göra i och runt vattnet handlar en solsemester i Marsa Alam i Egypten om avkoppling. Havet, de långa stränderna, de fantastiska all inclusive-programmen och det härliga vädret gör att du kommer att hamna i avkopplingsläge nästan så fort du anländer och vardagens stress kommer att försvinna på nolltid.

 

 

Vänligen observera:

I Marsa Alam är det ofta obligatoriskt att bära flip-flops i havet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
21ºC
23ºC
24ºC
27ºC
30ºC
33ºC
33ºC
31ºC
28ºC
24ºC
22ºC
Min
14ºC
15ºC
17ºC
18ºC
21ºC
25ºC
27ºC
28ºC
26ºC
23ºC
20ºC
17ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par

Utflykter

För att få dig på semesterhumör vill vi ge dig lite inspiration till roliga utflykter, inklusive våra gästers favoriter. Andra utflykter finns också tillgängliga på resmålet. Priserna som visas är vägledande, särskilda rabatter för bebisar och barn gäller. Observera att allt kan komma att ändras. Vill du delta i någon av dessa utflykter? Boka dem då redan nu via https://excursions.sunweb.com eller via Sunweb-appen när du har bokat.

Luxor

Från 100 €
Det mesta av Egyptens historia och kultur finns i Luxor. På 1 dag kan du upptäcka alla de gamla skatterna och templen i denna vackra stad. Du kommer att besöka Karnak-templet med sin imponerande kolonnad, drottning Hatshepsuts tempel och Konungarnas dal, där de fantastiska väggmålningarna fortfarande kan ses. Det blir också ett besök i alabasterfabriken och möjlighet att korsa Nilen med båt. Från bussen ser du Egyptens gröna landskap. Kom ihåg att ta med: frukostlåda från hotellet, solkräm, kontanter, vatten, bra skor, kofta/tröja. *Inkl. transport, holländsktalande guide (endast på fredagar), entrébiljetter och lunch. *Exklusive dryck vid lunch, båttur med Axe och tillval. VIKTIGT: Restid från Marsa Alam 5 till 6,5 timmar.

Sataya

Från 70 €
Sataya Reef är det största revet i Röda havet med en längd på 45 kilometer. Båtar som reser från Hamata når platsen inom två timmar. Denna plats är mest känd för delfiner, de väljer denna plats som sin hemmabas. De fångas inte och kan simma fritt överallt. Nybörjare och avancerade snorklare kommer att njuta av de hårda och mjuka korallbankarna som bebos av en mängd olika fiskar som du inte kommer att hitta någon annanstans!

Sunset Cruise

Från 55 €
Upplev den bästa dagen i ditt liv med en båttur i solnedgången för att fånga de mest färgstarka solnedgångarna i Röda havet. Vi hämtar dig på ditt hotell och kör dig till båten, som tar dig till den vackraste platsen i Röda havet: Marsa Mubarak. Gå på jakt efter sköldpaddorna och om du har tur får du se sjökor (som är mycket vackrare än sitt namn) Tillbaka ombord förbereds en grillfest för dig och under solnedgången serveras du ett egyptiskt mousserande vin efter att solen har försvunnit, och när stjärnorna och månen kommer fram kan du stanna ombord och titta på himlen eller nattsimma, snorkla, upplyst av kraftfulla undervattenslampor och UV-lampor, du kommer inte att missa något och du kommer att bli förvånad över hur vackra korallerna är i detta speciella ljus. * Inkl. snorklingsutrustning, läskedrycker, kaffe och te, ett glas champagne och barbecue ombord. (Engelska)

Flyginformation

Du flyger direkt till Marsa Alam. Flygresan tar ca 5 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts ni av Sunwebs lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsprocessen.

Transfertiderna från Marsa Alam flygplats är följande:

- El Quseir (inklusive Hotel Sentido Akassia Beach, Hotel Lazuli och Hotel Pickalbatros Sea World) - ca 50 min.

- Port Ghalib (inklusive Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort och Three Corners Sea Beach Resort) - ca 15 min.

- Hotel Gorgonia Beach Resort - ca 1,5 timmar.

- Blend Elphistone Resort och Blue Reef Resort - ca 45 min.

- Övriga hotell (inklusive Three Corners Happy Life, Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort och Shoni Bay) - ca 25-35 min.

Tidtabell för flyg

I de flesta fall kommer du att kunna se flygtiderna när du bokar online. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Alla publicerade flygtider kan komma att ändras utan föregående meddelande. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra sitt yttersta för att inte ändra de publicerade tiderna, men vi kan aldrig garantera detta till 100%.

Resehandlingar

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avresa. Observera: På biljetterna måste för- och efternamn stavas som i ditt pass. Det är inte längre nödvändigt att ange mellannamn och vi ber dig därför att inte ange ditt mellannamn. Felstavning av ditt namn kan orsaka problem vid incheckningen och kan leda till nekad ombordstigning. Det är alltid ditt ansvar att kontrollera att ditt förnamn och efternamn stavas som det står i ditt pass.