7,6 10

Skisafari Dolomiti

ryggsäcken

Ta med en bra ryggsäck eftersom du måste bära allt bagage under resan. Det bästa är en speciell vandringsryggsäck med en inre ram och en midjebälte.

Vi rekommenderar att ta med följande:

Underställ - strumpor - lätta gymnastikskor eller tofflor - underkläder - extra skipully, skidstrumpor och t-shirts - varm tröja - skid/solglasögon. En bra ansiktskräm med en hög solskyddsfaktor och lypsyl bör inte glömmas bort!

 

Stugvandringlördag:

Anländer med buss, tåg eller bil i San Cristina. Samlas mellan 09.00 och 10.00 på Ruacia parkeringsplats bredvid kassaapparaten på Gardena Express i Santa Cristina. Vid samlingsplatsen kan du sätta av ditt bagage som låses in och guiden har en nyckel. Du möter guiden och de andra åkarna och sedan går gemensamt till Rifugio Chiampac för middag och den första natten. Mellan 11.00 och 12.00  går alla upp till liften där flera spår leder till den första övernattningsstugan.

 

Söndag:

Efter en god natts sömn och en stadig frukost fortsätter turen till Trevalli (dell'Amore). Detta är en vacker skidort med branta nedfarter från Col Margherita. Sedan spenderas natten vid Rifugio Larisei.

 

Måndag:

Turen fortsätter från San Pellegrino. Efter skidåkning i skidområdet Civetta tar vi oss till en ny stuga och spenderar natten vid foten av Monte Pelmo.

 

Tisdag:

Vi åker skidor till Alleghe och fortsätter med buss till Malga Ciapele. Här fortsätter turen till toppen av Marmolade, det högsta berget i Italien och en av de bästa utförsbackarna i Italien. Sedan genom Arabba, till Rifugio Fredarola, via ett pizzahut och sen välförtjänt vila.

 

Onsdag:

Dagen börjar med nedstigningen till Pescul och Cinque Torri med övernattning på Rifugio Scoiattoli.

 

Torsdag:

Denna dag behöver du bara ta med dig lätt packning eftersom du på kvällen kommer tillbaka till samma hytt. Sen bär det av till Cortina d'Ampezzo, den berömda olympiska skidorten.

 

Fredag:

På fredagen ​​kan du åka skidor på Edelweisstals sluttningar via Dantercepies, Selva/Wolkenstein och neråt i Val Gardena Sasslong. Sen tar liften oss upp igen för att gå till fjällstugan för att spendera den sista natten. Under sist natten kan du och dina medresenärer dela med er av era erfarenheter från den gångna veckan och säga adjö till gruppen.

 

lördag:

Efter den sista frukosten i Rifugio kan du själ välja om du vill åka tillbaka till din skidort eller spendera dagen med skidåkning.

 

Avvikelser:

Beroende på (väder) förhållanden kan vissa rutter uteslutas eller omläggas. Vid otillräckligt deltagande och/eller extremt dåliga väderförhållanden,  förbehåller vi oss rätten att ställa in resan senast 14 dagar före avgång. Deltagande sker på egen risk.

 

Vad ingår:

-Frukost, middag och övernattning

- Engelsktalande guide

-Användning av kollektivtrafiken under vandringsturen

-8-dagars Dolomiti Super Ski Pass

 

Vad som inte ingår:

-Uthyrning av  skidor eller snowboard utrustning

-Personlig utgifter såsom luncher, drycker, etc.

Observera att vissa utflykter tar dig till blåa, röda och svarta pister, så det är viktigt att du klarar av att åka i dessa.

  • Erfarna guider
  • En oförglömlig upplevelse
  • Övernattning på fjället.
  • 8-dagars Dolomiti Superskipass ingår

Ooops! Rumstyper kunde inte visas. Vänligen försök igen eller kontakta oss.

Måltider

Observera

Deltagande förutsätter en minimiålder på 10 år.

Läge och avstånd

Santa Cristina

Santa Cristina är en skidort  som ligger i dalen Val Gardena. Santa Cristina är beläget på 1428 meters höjd och härifrån har man fantastisk utsikt mot Sella Ronda och det mäktiga bergsmassivet Langkofel som sträcker upp till hela 3181 meter över havet. Skidresor till Santa Cristina ger dig möjlighet att åka direkt upp i skidområdet runt Sella Ronda i regionen Dolomiti Superski, världens störta skidområde beläget i norra Italien. Här kan man njuta av hela 491 km pist utan att behöva ta en enda skidbuss. En av pisterna som går ner i San Cristina är världskuppspisten Saslong.

Fantastisk skidåkning i en mysig by

Skidområdet runtom Santa Cristina är varierande och passar allt från nybörjare till mer vana skidåkare. För de som gillar att göra hopp och tricks, finns en funpark i området som bjuder på många utmaningar för alla.Skidorten Santa Cristina är en väldigt mysig by med typisk sydtyrolsk arkitektur. Runtom i byn finner man fina målningar på många av husen. San Cristina är den minsta av de tre byarna som ligger i Val Gardena området. Trots detta har byn flera mysiga barer, restauranger och butiker. Även om byn är mindre än grannbyarna Ortesei och Selva, hittar man även livlig afterski. Ett exempel på detta är den atmosfäriska baren Siglu Bar Cavallino Bianco som förutom att den är utformad som en stor iglo bjuds även på goda drinkar och middagen kan avnjutas på Pra Valentini som serverar utsökta italienska måltider.

Skidresor till Santa Cristina med Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Santa Cristina. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter men vi har också ett bra utbud av stugor och chalet. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Val Gardena

Skidresor till Val Gardena

Val Gardena i Italien är en känd dal som ligger i skidregionen Dolomiti Superski där världsmästerskapen i slalom för herrar årligen arrangeras. Dalen består av tre trevliga skidorter där den italienska gästvänligheten tillsammans med den österrikiska atmosfären står i centrum. På Skidresor till Val Gardena hittar du alla ingredienser för en lyckad skidsemester. Njut av 150 km pist som passar alla åkare oavsett erfarenhet. Dessutom står ca 126 km längdåkningsspår står till ditt förfogande.

Upplev områdets mysiga skidorter

På din skidreas til Val Gardena kan du välja mella Byarna Ortisei, San Cristina och Selva som är sammankopplade med varandra. Från Ortisei kan du med en snabb kabinlift ta dig till Secedatop eller till Monte Piz. Båda pisterna har en anslutning till San Cristinas centrum. Det kör även en skidbuss genom dalen, så att du själv kan bestämma var du vill shoppa eller gå på afterski. Från Ortisei åker du direkt upp till Dolomiti Superskis största skidområde Sella Ronda där har praktiskt taget oändliga möjligheter. Den lilla mysiga byn är bilfri och erbjuder på massor av aktiviteter även utanför pisterna. Närområdet bjuder på en utmanande funpark där du kan testa dina färdigheter. Även Selva är en typisk skidort för denna region – omgiven av fantastiska pister, har dirket anslutning till Sella Ronda och har vacker traditionell arkitektur.
 

Skidresor i Val Gardena – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Val Gardena. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor i Alperna för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter, men vi har också ett stort utbud av chalet och alpstugor. När du bokar skidresor till Italien med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Vad kännetecknar Val Gardena

  • Afterski och shopping
  • Bra bussförbindelser mellan byarna
  • Är känd för slalomåkning mästerskapet för män
  • För snowboardåkare finns det en halfpipe och funpark på De Seceda

Gästbetyg

Genomsnittliga betyget för boendet är:
7,6 10
Utifrån 15 betyg

Recensioner

Bussresor

För närvarande kan vi inte hitta någon bussinformation.

Transport

För närvarande har vi ingen information om transport.

Liftkort/Utrustning/Skidskola

Liftkort för Dolomiti Superski ingår i resans pris.

När du bokar din resa kan du se (i steg 2) vilka dagar liftkortet gäller. Om du vill att liftkortet ska gälla andra dagar vänligen kontakta vår kundtjänst innan avresan, lokalt är det inte möjligt att korrigera. Priser för att utöka liftkortet samt rabatt för "inget liftkort" hittar du också i bokningssteg steg 2.

Rabatt:

Barn som är födda efter 26-11-2011 får liftkort gratis mot uppvisat ID. Barn födda mellan 26-11-2003 och 25-11-2011 samt vuxna födda före 26-11-1954 får liftkortet till rabatterat pris. Dessa rabatter kan hittas i beräkningen av priset.

Ovanstående rabatter gäller endast när du bokar. På plats tillämpas andra priser.

Skid- och snowboardutrustning kan hyras när du bokar.

Barn mellan 3 - 7 år måste bära hjälm. Detta ingår inte i den förbokade utrustningen, men kan hyras eller köpas på plats.

Följande typer av material kan bokas:

Brons

Denna utrustning är idealisk för nybörjare och vana skid- och snowboardåkare. Utrustning är extra smidig, så det är lätt att svänga och bromsa. Parallellskidåkning är också möjligt med dessa skidor.

Silver

Detta är idealiskt utrustning för vana skid- och snowboardåkare. Utrustningen är smidig, men också anpassade för skarpa kurvor. Dessa skidor har bra prestanda även vid höga hastigheter.

Guld

Dessa skidor och snowboards är tillverkade av högkvalitativa material och är perfekt för erfarna åkare. Denna utrustning är bekväm och lämpligt för alla typer av pister och snöförhållanden.

Diamant

Dessa är högpresterande skidor och snowboards med den senaste tekniken och är lämpliga för de mest erfarna skidåkarna.

Det är inte möjligt att boka skidskola hemifrån.

Vill du boka för säsongen 2020/2021?

Fyll i din e-postadress så får du ett meddelande när detta boende är möjligt att boka inför säsongen 2020/2021.