Läs mer om hälsa och säkerhet på semestern. Läs mer om lokala förhållningsregler på ditt resmål.
7,6 10

Skisafari Dolomiti

En oförglömlig upplevelse!

 

Det här är en spännande utmaning i världens största skidområde (1180 km pister), som anordnas av Martin Reichhalter och hans guider. Under denna äventyrliga vecka kommer du att tillhöra en internationell grupp med en guide som ger er en oförglömlig skidupplevelse genom Dolomiterna.

Detta är en trevlig runda med massor av skidåkning och är inte en prestationstur. För att delta är det viktigt att du är på en viss nivå; 3 år av lektioner och har en bra parallellteknik. Du kommer åka skidor i blå, röda och svarta pister, så det är viktigt att du behärskar dessa. Turen är också lämplig för erfarna snowboardåkare. Ett bra skick är nödvändigt, eftersom en vilodag inte är ett alternativ. Fjällstugorna där övernattningarna äger rum är ganska grundläggande och ligger högt i bergen. Skidguiden är inte ansvarig för olyckor eller fall, varje deltagare är skyldig att teckna olycksfall eller ansvarsförsäkring under veckan.

På kvällen kan du njuta av afterski och en välsmakande italiensk måltid i de olika stugorna. På så sätt avslutar du dagen på ett perfekt sätt! Eftersom du tillbringar natten i en annan stuga, är det nödvändigt att ha en ryggsäck med alla nödvändigheterna för nätterna.

 

Ryggsäcken:

 

Ta med en bra ryggsäck eftersom du måste bära allt bagage under resan. Det bästa är en speciell vandringsryggsäck med en inre ram och midjebälte.

Vi rekommenderar att ta med följande:

Underställ - strumpor - lätta gymnastikskor eller tofflor - underkläder - extra skipully, skidstrumpor och t-shirts - varm tröja - skid/solglasögon. En bra ansiktskräm med en hög solskyddsfaktor och lypsyl bör inte glömmas bort!

 

Stugvandring

 

Lördag:

Efter en lång resa med tåg, bil eller buss anländer du till Santa Cristina. Klockan 9 samlas alla deltagare på Ruacia parkeringsplats, intill biljettkontoret Gardena Express i Santa Cristina. Här finns också parkering för € 6 per dag. Vid samlingsplatsen kan du sätta av ditt bagage som låses in och guiden har en nyckel. Du kommer också att träffa guiden och andra skidåkare här. Så fort alla deltagare har fått sitt liftkort startar turen via Plan de Gralba, Sellajoch, Belvedere och vidare till Alba di Canazei och Ciampac "- Val di Fassa skidområde för första natten.

 

Söndag:

Efter en god natts sömn och en rejäl frukost kan du ge dig ut på skidorna och utforska Ciampac-skidområdet. Därefter fortsätter turen till Pozza di Fassa, varefter du tar skidbussen till Alpe Lusia. Härifrån åker du till San Pellegrino-passet för andra natten.

 

Måndag:

Här fortsätter turnén från San Pellegrino. Du åker till Falcade där du kommer att tas till Alleghe med en transfer. Sedan planeras skidåkning i Civetta-området, där den tredje natten också äger rum. Här kommer du att omges av de vackra topparna i Civetta-bergen och Marmolada-glaciären.

 

Tisdag:

Med skidbussen åker du till Falzageropas till skidområdet Cortina. Du tillbringar den fjärde och femte natten på Falzageropas eller direkt i pisterna av Cortina, där världscupen för kvinnor äger rum varje år. I detta skidområde kan du njuta av de långa och utmanande nedgångarna på Cortina, Ravalles, Pomedes, Falloria och Cristallo. Du hittar en av de vackraste nedstigningarna i Italien här.

 

Torsdag:

Denna dag åker du till Lagazuoi och anländer sedan till Fedei-passet via Armentarola, St. Cassiano, Corvana och Arabba. Här kommer den sjätte natten att äga rum.

 

Fredag:

På fredagen åker du på Marmolada, Dolomiternas högsta berg med en höjd av 3 260 meter. Efter 1 eller 2 nedgångar kan du njuta av en Bombardino-paus. En Bombardino är en populär italiensk dryck som konsumeras under vintern. Efter denna välsmakande drink kan du åka på de vackra pisterna i Arabba. Den 7: e natten kommer att äga rum på Fedeiapass.

 

Lördag:

Efter den sista frukosten sker återresan via Arabba, Corvara, Gardena-passet, Selva och Ciampinoi. Efter en bra träningsvecka kan du njuta av den sista nedstigningen i pisterna av Ciampinoi, där herrmästerskapen hålls varje år. Återresan till startpunkten äger rum mellan 10:00 och 11:00. Efter detta säger alla adjö till guiden och gruppen. Har du tid över? Då kan du njuta av de vackra pisterna i St. Cristina och Selva Gardena.

 

Avvikelser:

Beroende på vädret och gruppen är det möjligt att avvika från rutten och stugor. Rutten kan också tas i motsatt riktning. Vid otillräckligt deltagande och / eller särskilt dåligt väderförhållande förbehåller vi oss rätten att avboka resan senast 14 dagar före avresan. Deltagande sker på egen risk.

 

Vad ingår:

-Frukost, middag och övernattningar

-Holländsk, Engelsk eller tysktalande guide

-Användning av kollektivtrafik under resan

-8-dagars Dolomiti Superski-liftkort

 

Vad ingår inte:

-Hyres- eller snowboardutrustning

-Personliga utgifter som luncher, drycker etc.

 • Skidtur med erfaren guide
 • En oförglömlig upplevelse
 • Inklusive liftkort
 • Övernattning i fjällstugor

Rumstyp

sovplats uppdelning
för 1 persoon
 • Rum för icke-rökare
 • turistskatt: för alla gäster ålder upp från 14 år 2,50 euro / natt
 • plats på parkeringsplats: ca 6,00 euro / natt (betalas lokalt, obligerad)

Måltider

I halvpension ingår frukostbuffé och på kvällen en 3-rätters middag.
Halvpension

Observera

Deltagande förutsätter en minimiålder på 10 år.

Läge och avstånd

Adress

Leitach 18, 39043, klausen, Italy

På boendet

Gemensamma anläggningar
 • sängkläder ingår
 • handdukar ingår
 • turistskatt: för alla gäster ålder upp från 14 år 2,50 euro / natt
Obligatoriska kostnader
 • plats på parkeringsplats: ca 6,00 euro / natt (betalas lokalt, obligerad)

Det kan ske förändringar gällande lokala tjänster och anläggningar relaterat till Covid-19, från bokningstidpunkten till avresan. Alla åtgärder kan komma att ändras och därför kan inga rättigheter härledas från dem.

Santa Cristina

Santa Cristina är en skidort  som ligger i dalen Val Gardena. Santa Cristina är beläget på 1428 meters höjd och härifrån har man fantastisk utsikt mot Sella Ronda och det mäktiga bergsmassivet Langkofel som sträcker upp till hela 3181 meter över havet. Skidresor till Santa Cristina ger dig möjlighet att åka direkt upp i skidområdet runt Sella Ronda i regionen Dolomiti Superski, världens störta skidområde beläget i norra Italien. Här kan man njuta av hela 491 km pist utan att behöva ta en enda skidbuss. En av pisterna som går ner i San Cristina är världskuppspisten Saslong.

Fantastisk skidåkning i en mysig by

Skidområdet runtom Santa Cristina är varierande och passar allt från nybörjare till mer vana skidåkare. För de som gillar att göra hopp och tricks, finns en funpark i området som bjuder på många utmaningar för alla.Skidorten Santa Cristina är en väldigt mysig by med typisk sydtyrolsk arkitektur. Runtom i byn finner man fina målningar på många av husen. San Cristina är den minsta av de tre byarna som ligger i Val Gardena området. Trots detta har byn flera mysiga barer, restauranger och butiker. Även om byn är mindre än grannbyarna Ortesei och Selva, hittar man även livlig afterski. Ett exempel på detta är den atmosfäriska baren Siglu Bar Cavallino Bianco som förutom att den är utformad som en stor iglo bjuds även på goda drinkar och middagen kan avnjutas på Pra Valentini som serverar utsökta italienska måltider.

Skidresor till Santa Cristina med Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Santa Cristina. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter men vi har också ett bra utbud av stugor och chalet. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Val Gardena

Skidresor till Val Gardena

Val Gardena i Italien är en känd dal som ligger i skidregionen Dolomiti Superski där världsmästerskapen i slalom för herrar årligen arrangeras. Dalen består av tre trevliga skidorter där den italienska gästvänligheten tillsammans med den österrikiska atmosfären står i centrum. På Skidresor till Val Gardena hittar du alla ingredienser för en lyckad skidsemester. Njut av 150 km pist som passar alla åkare oavsett erfarenhet. Dessutom står ca 126 km längdåkningsspår står till ditt förfogande.

Upplev områdets mysiga skidorter

På din skidreas til Val Gardena kan du välja mella Byarna Ortisei, San Cristina och Selva som är sammankopplade med varandra. Från Ortisei kan du med en snabb kabinlift ta dig till Secedatop eller till Monte Piz. Båda pisterna har en anslutning till San Cristinas centrum. Det kör även en skidbuss genom dalen, så att du själv kan bestämma var du vill shoppa eller gå på afterski. Från Ortisei åker du direkt upp till Dolomiti Superskis största skidområde Sella Ronda där har praktiskt taget oändliga möjligheter. Den lilla mysiga byn är bilfri och erbjuder på massor av aktiviteter även utanför pisterna. Närområdet bjuder på en utmanande funpark där du kan testa dina färdigheter. Även Selva är en typisk skidort för denna region – omgiven av fantastiska pister, har dirket anslutning till Sella Ronda och har vacker traditionell arkitektur.
 

Skidresor i Val Gardena – Alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Val Gardena. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresor i Alperna för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter, men vi har också ett stort utbud av chalet och alpstugor. När du bokar skidresor till Italien med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Lokala förhållningsregler

Viktig information angående obligatoriska dokument
Ja
Läs FAQ-sidan här
Avstånd på offentliga platser
Ja
1 meter
Munskydd
Ja
Obligatoriskt inom alla inomhus- och utomhusområden från 6 år
Antal personer som får samlas utomhus
N/A
Dela boende med andra
Nej
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
N/A
Restauranger
Öppet
Barer, pubar, restauranger, glassbarer och konditorier är öppna. De måste ha en skylt som anger det maximala antalet personer som får vistas där samtidigt. Konsumtion vid bordet är alltid tillåten. Det finns ingen gräns för hur många personer som får sitta vid samma utebord. Högst 6 icke-sambor, får sitta tillsammans inomhus; det finns inga gränser för antalet personer för 2 familjer som bestämmer sig för att äta tillsammans vid samma bord. Alla över 12 år måste visa upp det digitala gröna certifikatet för Covid-19, för konsumtion vid bordet inomhus.
Barer/Afterski
Öppet
Barer, pubar, restauranger, glassbarer och konditorier är öppna. De måste ha en skylt som anger det maximala antalet personer som får vistas där samtidigt. Konsumtion vid bordet är alltid tillåten. Det finns ingen gräns för hur många personer som får sitta vid samma utebord. Högst 6 icke-sambor, får sitta tillsammans inomhus; det finns inga gränser för antalet personer för 2 familjer som bestämmer sig för att äta tillsammans vid samma bord. Alla över 12 år måste visa upp det digitala gröna certifikatet för Covid-19, för konsumtion vid bordet inomhus.
Klubbar/nattliv
Öppet
Diskotek är öppna för allmänheten, med en maximal kapacitet på 75 % utomhus och 50 % inomhus. Alla över 12 år måste visa upp det digitala gröna certifikatet Covid-19 vid entrén.
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd krävs
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Ja
Museer och andra kulturinstitutioner är öppna, tillgängligheten är begränsad till ett maximalt antal personer (som varierar beroende på museets kapacitet). Besök museets webbplats och boka din entrébiljett online eller per telefon. Det är möjligt att besöka i föreställningarna på biografer, teatrar, konserthus och andra scener, inklusive utomhusscener.
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Kollektivtrafik och taxi
Ja
Pister
Öppet
Skidliftar
Öppet

Trentino: Reglerna för att komma åt kabelliftarna kräver:

- Innehav av Covid-19 grön certifiering, i enlighet med då gällande bestämmelser.

- Upprätthållande av social distans på minst 1 meter.

- Bärande av kirurgisk mask eller högre (FFP2), i de gemensamma utrymmena och under transport på lifterna. Anläggningarna kommer att fungera till 100 % för stolliftar, 80 % för linbanor, och kabinliften Sydtyrolen.

- Gäster med ett giltigt Green Pass (EU Covid-19-certifikat), får använda linbanor och lifter. Barn under 12 år är undantagna från denna regel.

- Alla gäster ska hålla ett säkert 1 meters avstånd till andra.

- Tillräcklig ventilation och desinfektion av liftanläggningarna kommer att säkerställas.

- Alla kabinlifter och linbanor ska fyllas till max 80 % beläggning; stolliftar kan vara 100 % ockuperade, eller 80 % om de har väderskyddsbubblor.

Skiduthyrning
Öppet
Skidlektioner
Ja
Wellness/spa
Öppet
Grönt pass eller QR -kod krävs
Ytterligare regionala regler
Nej
Bra att veta
Ja
Ett grönt pass/QR -kod krävs vid skidliftar, hotell wellness, restauranger och barer (utanför hotellet).

Corona-relaterad reseinformation

Denna information har noggrant sammanställts av Sunweb baserat på information från myndigheterna. Eftersom de nämnda åtgärderna ständigt kan förändras, kan inga rättigheter härledas från detta och Sunweb accepterar inget ansvar för skador som uppstår till följd av användningen av denna information.

Utflykter

Adress

Leitach 18, 39043, klausen, Italy

Vad kännetecknar Val Gardena

 • Afterski och shopping
 • Bra bussförbindelser mellan byarna
 • Är känd för slalomåkning mästerskapet för män
 • För snowboardåkare finns det en halfpipe och funpark på De Seceda

Gästbetyg

7,6
Utifrån 15 betyg

Sunwebs gästbetyg

Sunwebs medarbetare går igenom gästbetygen manuellt innan dom visas på hemsidan. Detta gör vi för att säkra oss att betyget kommer från en bokning hos oss. 

Recensioner

Bussresor

För närvarande kan vi inte hitta någon bussinformation.

Transport

För närvarande har vi ingen information om transport.

Liftkort/Utrustning/Skidskola

Liftkort för Dolomiti Superski ingår i resans pris.

När du bokar din resa kan du se (i steg 2) vilka dagar liftkortet gäller. Om du vill att liftkortet ska gälla andra dagar vänligen kontakta vår kundtjänst innan avresan, lokalt är det inte möjligt att korrigera. Priser för att utöka liftkortet samt rabatt för "inget liftkort" hittar du också i bokningssteg steg 2.

Rabatt:

Barn som är födda efter 9-12-2013 får sitt liftkort gratis. Barn födda mellan 11-12-2005 och 10-12-2013, samt vuxna födda före 9-12-1956, får liftkortet till rabatterat pris. Dessa rabatter kan hittas i beräkningen av priset.

Legitimation krävs vid uthämtning av liftkortet. Ovanstående rabatter gäller endast när du bokar. På plats tillämpas andra priser.

Skid- och snowboardutrustning kan hyras när du bokar.

Barn mellan 3 - 7 år måste bära hjälm. Detta ingår inte i den förbokade utrustningen, men kan hyras eller köpas på plats.

Följande typer av material kan bokas:

Brons

Denna utrustning är idealisk för nybörjare och vana skid- och snowboardåkare. Utrustning är extra smidig, så det är lätt att svänga och bromsa. Parallellskidåkning är också möjligt med dessa skidor.

Silver

Detta är idealiskt utrustning för vana skid- och snowboardåkare. Utrustningen är smidig, men också anpassade för skarpa kurvor. Dessa skidor har bra prestanda även vid höga hastigheter.

Guld

Dessa skidor och snowboards är tillverkade av högkvalitativa material och är perfekt för erfarna åkare. Denna utrustning är bekväm och lämpligt för alla typer av pister och snöförhållanden.

Diamant

Dessa är högpresterande skidor och snowboards med den senaste tekniken och är lämpliga för de mest erfarna skidåkarna.

Det är inte möjligt att boka skidskola hemifrån.

Vill du boka för säsongen 2021/2022?

Fyll i din e-postadress så får du ett meddelande när detta boende är möjligt att boka inför säsongen 2021/2022.